Somnium verum evadit --- Az álmok valóra válnak

Somnium verum evadit --- Az álmok valóra válnak

Ebben a kategóriában olyan egyéni sportteljesítményekről lesz szó, melyek szégyenletes módon nem szerepelnek sűrűn a magyarországi ,,médiában'', ahol inkább ún. celebek és egyéb ,,gender nonkomform'' véglények uralják az agymosás műsorszóró fellegvárait.
Röviden elsőre ennyit, ami talán elég is...

Kihívás I-II.

kopar kihivas boritA mindenki által tisztelt Kopár István író-olvasó találkozót és élménybeszámolót tart
2014. október 29-én 19 órakor
Helyszín: Budapest 1051. Nádor u. 32. (MSZ EDDSZ székház)
Megközelíthető: a 2-es Metro Kossuth téri állomásától (240 m), 15-s autóbusszal, 2-s villamossal és 70,78-as trolikkal.
A gépkocsival érkezők könnyen találnak a környező utcákban parkolóhelyet, melyek azonban 20 óráig fizetősek.
A találkozót követően Kopár István dedikálja Kihívás I-II. című könyvének új, javított kiadását, melyet a helyszínen, kedvezményes áron meg is lehet vásárolni.
A könyvről és az előadóról ITT található további információ
 
Add a comment

ÁTKELÉS A VÉGTELENEN -- avagy tudatos átkelés önmagunk óceánján

Rakonczay Gábor új könyve (mely az út alatt vezetett hajónapló alapján íródott Magyarországon) a Jaffa kiadó gondozásában jelenik meg 2013. Szeptember 13-án.
Az Atlanti-óceán kelet – nyugat irányú átkenuzása.
Egyedül.
rakonczay 2013 konyv
Rakonczay Gábor 2011-ben a világon elsőként kenuval vágott neki, hogy átkeljen az Atlanti-óceánon. A transzatlanti kenuzás 16. napján a hajója egy viharban felborult és Gábornak nyoma veszett.
A magyarországi fősodratú média bizonyos feltételezésekből táplálkozott --- melynek hitelessége néha némi kívánnivalót hagy maga után. Ezt sokan követték, de vannak akik nem. Ha valakivel megszűnik a kapcsolat, az sosem jelenti azt, hogy az illető leírható. Ha valakivel megszűnt a kapcsolat, akkor csupán megszűnt a kapcsolat, ennyi. Nem árt néha felülbírálni egyes újságírók, bloggerek véleményét -- vagy ignorálni.
A könyv jelenleg szinte az egyetlen hiteles beszámoló az emberi akaraterőről, az élni akarásról, az egész útról.
 
Add a comment

Bővebben: ÁTKELÉS A VÉGTELENEN -- avagy tudatos átkelés önmagunk óceánján

Végvári Tamás tovább folytatja kajaktúráját

Végvári Tamás tovább folytatja Európa partvonalát lekövető, több ezer kilométeres kajaktúráját Törökországtól..
Tekintettel arra a szomorú tényre, hogy Magyarországon a Közlekedési Főfelügyelet által karbantartott hivatalos hajózási szabályzat egy hazai tavon 1500 méteres korlátot állapított meg a tengerekre tervezett kajakok számára, Európa egyéb országaiban inkább célravezetőbb egy hosszabb kajaktúra lebonyolítása, mint hazánkban egy rövidebb, pl. a Balatonon.
Félretéva a Hajózási Szabályzat szapulását, hamarosan Tamás Spotja ismét rajzolja majd a nyomvonalat a google térképére...
 
Add a comment

Alkategóriák

Világgá mentem. Kajakkal...
2016 --- amikor előre senki sem tudja, mit fogok tenni és merre megyek.

2016 június 11-én a budapesti Margitszigetről elindultam egy telitömött, saját tervezésű és építésű kajakkal lefelé a Dunán. Csak nagyon kevesen tudták, hogy nem csupán a Gemencig megyek.
Mindent azonban még ma sem tud senki. Oka ennek olyan személyek magyarországi léte, akik az indulásomig gátoltak a munkáimban. Rengetegen voltak, csupán a rosszindulat dolgozott bennük a személyiségzavaraikkal együtt.
Utam dinamikusan alakul és egyáltalán nem én döntöm el a nyomvonalam mibenlétét, hanem a sors, melyet az indulásom alapozott meg.

A jelenlegi térképen látható nyomvonalakat, útpontokat utólag frissítem. Amint egy nagyobb szakasz elérte teljességét, azonnal jelezni fogom.
Cikkek száma:
21