Hvar tengerikajak tura
Endru túrakiírása!
A Hvari túra a partok mellett haladó túra, mégis a rengeteg félsziget, ősi üdülőváros és a Hvar nyugati csücskén elhelyezkedő Pokol-szigetek miatt egy rendkívül változatos evezés.
A Hvar-sziget különleges klímája miatt már az Osztrák-Magyar Monarchia idején is klimatikus üdülőhely volt pl. tüdőbetegeknek. Átlagosan évi 2500 óra napfény éri ezt a szigetet.


Néhány ízelítő ebből a túrából: Kikötünk Hvar ősi városában, mely a római majd a velencei flotta állomáshelye volt. Megnézzük a város pezsgő életét, különleges elrendezését, katedrálisát.
A Pokol-szigeteken meglátogatjuk az Adria egyetlen trópusi szigetét (erről kevesen tudnak...)
Csendes éjszakát töltünk egy kis halászfaluban. Felkeressük és bebarangoljuk a sziget régi fővárosát, Hari Gradot --- ami ma népszerű üdülőhely, megnézzük hogyan tenyésztettek a szerzetesek halat a XVI. században.
Bebarangolunk tengeri kajakkal egy igazi melegvízű fjordot ahol hideg a sör...
,,Velencei'' tengeri kajakozást csinálunk Jelsában, ahol kajakkal átevezünk a város belsejébe --- felejthetetlen élmény, ahogy szűkül a lagúna.
Búcsúéjszakánk egy pici lakatlan szigeten lesz, mielőtt a csodálatos fekvésű Jelsába érnénk (ami a sziget leghíresebb üdülővárosa). A helyi evezősklub területén végül partra tesszük tengeri kajakjainkat...
Távolság kb. 900 km, üzemanyag 12000 Ft
Össz evezés kb. 120 km
Ár: kajak+szervezés+túravezetés 35000 Ft.

Hozzászólások:

contentmap_plugin

Helyszínekkel kapcsolatos írások

contentmap_module