gorog tengerikajak tura szporadok

A tengerikajakos közösség él és virul, egyre nagyobbá válik és egyre több helyre jut el. A tapasztalatok megosztása kisebb-nagyobb csoportokon belül zajlik, amelyek néha át is adnak egymásnak tippeket, ha idejük és lehetőségeik engedi.

Ez a portál azért jött létre, hogy elsősorban építő jelleggel lépjen fel, a tengeri kajakosok között olyan kommunikáció és adatcsere jöjjön létre, amely mindenki számára hasznos, lehetőleg gyalázkodások nélkül. Előbb-utóbb a környező tengerek szakaszai ugyanolyan szinten fognak említésre kerülni, mint mondjuk a Szentendrei Dunaágban az 5-ös folyamkilóméter vagy a Lupa. Nem lesz rivalizálás és gyalázkodás arra nézve, hogy ki mit és mikor ,,fedezett'' fel, nem lesz idegőrlő technikai sznobizmus (ezt a fogalmat később alaposabban kifejtem), mindenki örül majd, ha találkozik a nyílt vízen egy másik kajakos társasággal.

A tengerikajak.info NEM FELTÉTLENÜL akar más hasonló oldalak tartalmának tükrözésével foglalkozni, senkit és semmit nem akar perverz módon reklámozni, hogy az ide látogatót kirázza a hideg.Az itt található cikkek saját kútfőből származnak, amelyek nem könyvek, újságcikkek szkennelésével lettek létrehozva, hanem az ihlet szárnyalló sugallataival, amely az ember életét néha igen költőivé varázsolja.

A cél egyelőre kajakos hajószerkezettani- és egyéb csatlakozó témák írása, a hajók elméletének kivesézése, túrabeszámolók, felhasználói videó- és fényképgalériák közzététele. Az új hírek, cikkek egy ideig a főoldalon lesznek elérhetők közvetlenül, de az idő múlásával beépülnek a menüpontok közé, a főoldalról pedig lekerülnek, helyet adva az újabb írásoknak.

A portálon található összes tartalom a tengerikajak.info tulajdona, annak részben vagy egészében való másolása, felhasználása nyomtatott vagy elektronikus úton kizárólag a tengerikajak.info hozzájárulásával történhet.

Mindenkinek kellemes midenfélét kíván az alábbi két alapító:
Bihari Zsolt
Pethő Attila

2008 őszén

Nagyon durva a rendszer:

Hozzászólások:

Legidegesítőbb kérdések

Mai rohanó világunkban az embert bizony érik különleges hatások. Nos, ezeket vagy azonnal viszonozzuk mondjuk egy kiszakított székláb segítségével, vagy más formában, mások számára is tanulságosan bemutatjuk. Alábbiakban ezekből mazsolázunk, de funkcionális analfabéták kedvéért ún. olvasási útmutatót is adok:
 • Első sor a kérdés, mely felém lett kilökve. Erre kell klikkelgetned amikor lefelé haladsz.
 • Ilyen klikkentésnél előbukkan a válaszom. Tegező módban persze, néhol még jobban tegeződve és kevésbé romantikus gondolatvilággal.
 • A párbeszéd során a mondat elején stilizált gondolatjelek találhatók, melyekkel már első mesekönyved olvasásakor is találkoztál.

Jó szórakozást!

Néhány kézigránátért kiáltó kérdés, amire most nyíltan válaszolok:

 • Kérdező: -- Nem értem, miért tartod fenn ezt a portált...

  Kérdező: -- Nem értem, miért tartod fenn ezt a portált... tkinfo:
  -- Kijelentésed miatt ha leírnám, sem értenéd meg, olyan csőlátású vagy. Keresed a kauzalitást, de nem leled. Magadban már megtaláltad saját léted okát? Vagy annyira a bevétel és az anyagiak körül forog az agyad, hogy azon túl már nem is látsz?
  Balfasz...
 • Kérdező: -- Amikor átmenetileg bezárod az oldalt, miért küldesz el minden esetben mindenkit a fenébe?

  Kérdező: -- Amikor átmenetileg bezárod az oldalt, miért küldesz el minden esetben mindenkit a fenébe? tkinfo:
  -- Hogy jó legyen neki tőle. Mindenki megérdemli, hogy egyszer ez megtörténjen vele. Új életélmény lesz ebből, így színesebbé tettem az életüket. Ha valakit mindez igazságtalanul ér, esetleg soha életükben nem voltak elhajtva, valóságos ikonként élték napjaikat és a légynek sem ártottak -- nos, ők is megkapják de nem azért mert önhatalmú barom vagyok, hanem mert ha valakit még nem ért igazságtalan bírálat, annak nincs viszonyítási alapja a jó és a rossz között, ergo meg kell hogy kapja ami jár.
  Ez a sorscsapás szerves része a tengerikajak.info-nak és a világért sem szedném ki a stílust csak azért, hogy pozitív, polkorrekt módon díszelegjek.
 • Kérdező: -- Miért nem keresel ezzel pénzt?

  Kérdező: -- Miért nem keresel ezzel pénzt? tkinfo:
  -- Anyagias marha vagy, öregem. Válaszolok, mert még nem vagy a vágóhídon, amit ugyan nem értek, de mindegy...
  Szóval alapjában nem érdekel a pénz. Akik kereshetnének ezen valamit, oly mértékben informatikai- és internetes funkcionális analfabéták, hogy elvből elutasítom őket. Senkinek sem akarok a reklámhordozója lenni, és senkinek az agymosását nem szeretném itt futtatni. Ebből egyenesen következik, hogy a mai pénzoligarchia rögeszméinek eszközeivel nem keletkezik pénz. Fáj, ugye...?
 • Kérdező: -- Te, ha abba akarod hagyni, miért nem adod át egy közösségnek, akik vinnék tovább? Így nem veszne el a tartalom.

  Kérdező: -- Te, ha abba akarod hagyni, miért nem adod át egy közösségnek, akik vinnék tovább? Így nem veszne el a tartalom. tkinfo:
  -- Szóval adjak át neked három működő domaint webtartalommal együtt, 5-6 évnyi adatgyűjtési munkát, hogy a te tartalomszolgáltató oldaladat tolja tovább? Kértem én valaha olyat tőled, ami a te károdra engem tol előre?
  Furcsa, hogy senkinek a fejében nem fordult meg az, hogy ha a tartalmat akarja, legegyszerűbb jelen tárhely anomáliáit megoldani, vagy legalább megkérdezni, mi a gond, ha már segíteni nem tudsz, vagy lusta vagy.
  Ez nem egy tűzvész, ahonnan a tárgyakat kilophatod, mert a tulaj is bent égett... Aki ilyen kérdést tesz fel, úgysem érti szavaimat, ha leírom ennél szebben vagy ahogy megérdemelné: gusztustalanabbul.
 • Kérdező: -- Kicsit önzőnek tartom azt, hogy szó nélkül megszünteted.

  Kérdező: -- Kicsit önzőnek tartom azt, hogy szó nélkül megszünteted. tkinfo:
  -- Téged egészen addig érdekelt a dolog, míg hasznot húztál belőle, miközben egy ujjadat se mozgattad, hogy bármit írjál vagy gyűjts. Amint kiderült, hogy a honlap bezárása neked nem hoz már bevételt (nekem viszont több időm jut másra), rögtön ajvékolsz azzal, hogy önző vagyok. Ki is az önző? Seggfej...
 • 1