×

Hiba

Email Protector nem működik. A Regular Labs Library beépülőmodul nincs telepítve.

--- mindezt kajakkal természetesen.

Mai rohanó világunkban lépten-nyomon találkozhatunk maratoni versenyekkel, de ezek hazánkban eddig ,,csak'' kisebb távokról szólnak, melyeket halandók is befuthatnak. Itt nem a megszokott távokról lesz szó. 

1691 petri tamas

Petri Tamás 245 kilométerre és tíz méterre javította meg az állóvizes kajakozás világcsúcsát, de nem ez a legjobb eredménye, tavaly ugyanis 23 óra alatt 250 kilométert evezett Szolnokon.


A finnországi Lahtiban, a Joutjarvi tavon rendezték meg a Midnight Ultra Maraton elnevezésű 24 órás kajakversenyt, amely ugyan a ’90-es évek óta létezik, de most először gyűlt össze kisebb-nagyobb nemzetközi mezőny, köztük Petri Tamással, aki a Dunán készült a viadalra.

,,Egyértelműen a világcsúcs megdöntéséért utaztam az északi országba, hiszen tavaly nem hivatalosan már sikerült 250 kilométert leeveznem 23 óra alatt. Ezen a versenyen mindenki maga osztja be, mikor és mennyit evez, mennyi időre száll ki. Én 50 kilométerenként terveztem, de az első kiszállás után éreztem, nem a mezőny jelenti majd a legnagyobb gondot számomra, hanem egy gyomorrontás, ami miatt sűrűbben kellett kieveznem a partra. Nem voltak túl neves ellenfelek, hiszen elég rossz időpontra szervezték meg a versenyt, így a kisebb betegség ellenére sikerült elmennem a második bollyal, majd éreztem, meg tudom nyerni, sőt a végén azt is tudtam, hogy egy rövidebb kiszállással akár 240 kilométer közelébe is kerülhetek. Szerencsére végül 245 kilométert és tíz métert sikerült leeveznem, amely új világcsúcsot jelent.''

A folytatást a kajaksziget.hu weboldalán olvashatod

Hozzászólások: