Romániáig akart lehajózni egy tutajon négy külföldi fiatal, de Budapesten, a Római partnál "szabálysértés bűntette" miatt a rendőrök megbírságolták a "vízi alkalmatosság" vezetőjét, és megtiltották, hogy a Duna magyarországi szakaszán továbbmenjenek a "járművel" - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.
(Először tutajt említ a cikk szerzője, majd ugyanezt vízi alkalmatosság néven illeti, végül kimondja, hogy járműről van szó. A fogalmi evolúció igen gyors. Akkor minek a bírság?!-szerk.)
tutaj duna 2013
A tájékoztatás szerint vasárnap délelőtt állampolgári bejelentés érkezett a BRFK ügyeletére, hogy a Duna fővárosi szakaszán, a Római partnál több ember egy tutajon "sodródik". A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai perceken belül a helyszínre értek, és igazoltatták "az időközben kikötött" tutaj utasait.
(Remek. "Sodródik". A sodródás azt jelenti, hogy valami tehetetlenül úszik az árral. Ha ez így van, hogy képes mégis olyan manőverekre, mint pl. a kikötés? -szerk.)
 
A négy külföldi állampolgár - három férfi és egy nő - elmondta, hogy a Dunán lehajózva egészen Romániáig "szerettek volna" eljutni. A járőrök azonban a "hajózási szabályok megsértése" miatt helyszíni bírságot szabtak ki a vezetőre, és megtiltották, hogy a járművel a Duna magyarországi szakaszán tovább haladjanak - írta közleményében a BRFK.
 
(Jellemző a magyarországi helyzetekre. Miközben elemi fogalmakkal nincsenek tisztában, fércmunkára alapozott HSZ-re mutogatva bírságolnak. Nagyon messziről indult a tutaj, sokan szoktak a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig lemenni mindenféle járművel, ez egyfajta zarándokút is az ember élete vége felé. Itt azonban elakad minden. Ez itt nem értékrend. Az egész világon csak nálunk van ennyire beteg Hajózási Szabályzat.)
 
tutaj 2 duna 2013
Nos, eddig a hír.
Hogyan lehet ezt a szokásos magyarországi csúsztatások nélkül is leírni? TAlán valami irónikus képsorral. (Lásd alább)
 
Sajnos nem derült ki a közleményből, hogy milyen nemzetiségűek voltak a hajósok, csak hogy három férfi és egy nő utazott a tutajon. Első sugallatra minden bulvársajtót olvasó azt képzelhetné, hogy a "Románia" szó főcímben szerepeltetése után mindenki arra gyanakszik, hogy románok lehettek, így legyint a hírre és tovább lép. De ez lényegtelen. Olyan helyről jöttek, ahol képtelenség lett volna azt feltételezni, hogy van a világon egy ország, ahol ennyire elgurult a gyógyszere azoknak, akik Hajózási Szabályzatokat vésnek kőbe ilyen guillotine-ért kiáltó, dilettáns módon.
 
Forrás: ujszo.com
 
 
---------------- Lássuk csak, mi van akkor, ha tutajozunk!
 
ra2
Dunai vízirendőr: --- Hol az előírt szabadoldalmagasság kishajókra?
 
 
kontiki1
Dunai vízirendőr: --- Azonnal kössön ki! Tutajozni a Dunán tilos!
 
tigris
Dunai vízirendőr: --- Hajólevél, tervezőmérnök aláírása, egyebek...?
 
tiki
Dunai vízirendőr: --- Mentőmellény nem viselése miatt 60000 Ft helyszíni bírság.
 
ellenorzes-tiszan
Jámboran az árnyékban búsan merengő horgásznál:
--- Legyen szíves fújja meg a szondát, ha pálinkát ivott, már írom is a csekket.

Hozzászólások:

contentmap_plugin

Helyszínekkel kapcsolatos írások

contentmap_module