Kedves kajakosok, kenusok és más vizijárgányosok!

Bizonyára hallottatok már a címben lévő eseményről. Neeem, This is a running pirate... nem erről van szó. Inkább erről, itt ni.

Idén megint elmegyek kajakozni, ha van kedved evezz Te is a KalózFutam útvonalán. Tavaly négyen voltunk, Már most tudom, hogy ebben az évben többen leszünk:)

Pirate Run 2012 LogoMi a célom ezzel, az egésszel? Gyönyörű szépet, trendit lehetne írni, mint pl. közösség, egészséges életmód, stb... Bullshit... :) A célom az, hogy kajakozzak egy jót, lehetőleg nem egyedül, hanem legyünk jó sokan (jó sok kilences csoport :)), és ne a pénzről szóljon.  Megyek kajakozni, ha van kedved jössz Te is, vagy mehetsz a haveroddal. Balatont nem mindennap evezhetsz át. (Vagyis de... Amikor csak akarod. A Pirate Run első útvonalán:)

Mire számíts?

 • Számíthatsz egy Pirate Run 2012 matricára,
 • Jó és egymásért kiálló közösségre,
 • Manapság, amikor már lassan a levegőért is fizetned kell, csak rádobod a hajód, kajakod, stb. a vízre és jöhetsz (mehetsz).
 • Hiába vagy a leggyorsabb, itt nem leszel első helyezett. Max. egyedül fogsz evezni, kajakozni...
 • Pólóra (T-shirt:) ne számíts

Jut eszembe, tavaly okosok tudni vélték, hogy majd jól lenyúlom azokat akik jönni akarnak. Ugyan már, hogy kérhetnék pénzt azért, ha valaki lejön a Balcsira egy vízi járgánnyal. 

A tavalyi bírálóimnak, akiktől elég sok kritikát (szépen mondva) kaptam: Végül is igazam volt.:) (Másfél órát ült a verseny a vizen a rajtnál, a "jó" szervezés miatt a rendőrök leállították a Balaton átevező versenyt, part mellett rendezték meg újra. Mi ez ha nem botrány? Mindezt nem kevés nevezési díj fejében.)

Nos,  emiatt találtam ki a PirateRun-t. Mi tavaly is áteveztünk!!! :)))

Útvonallal kapcsolatban érdekel a véleményetek, amit itt ki is nyilváníthattok

Frissítés3:

A PirateRun útvonalán kajakozókat a Ma Chérie (Kedvesem) 21 lábas yolle fogja kísérni. Ha tudsz, szervezz Te is motoros kísérőt!

Frissítés2:

Bejegyezték a http://piraterun.hu domaint és elindult a honlap (Egyelőre takarékon..) az infók továbbra is itt, a tengerikajak.info-n érhetők el...

 

Kérlek csak akkor töltsd ki, ha úgy gondolod, hogy jössz. (Legyen Benned annyi gerinc, hogy csak abba akarj beleszólni, amiben Te is részt vennél. Köszi. A szavazás eredményét július elején közzétesszük, és annak megfelelően szervezheted a felkészülésedet.)

Lehetséges útvonalak:

 • A mezőnnyel együtt, feltéve, ha áteveznek és nem a part menti sávban lesz megint bohóckodás. Azaz Alsóörs - Siófok - Alsóörs (kb. 22 km)
 • A tavalyi első Pirate Run (2011) útvonalán, mert ragaszkodunk a hagyományhoz. Alsóörs - Tihany - Zamárdi - Tihany - Alsóörs (kb. 36 km)

Nem kötelező végigmenni, ha már nem bírod (számolj arra, hogy vissza is kell érni,) kiköthetsz, és megvárhatod a visszafelé tartókat és csatlakozhatsz hozzájuk, vagy visszafordulhatsz. Erre az esetre javasoljuk,

 • Társaidnak jelezd ezt a szándékod.
 • Ne egyedül evezz vissza, ha nincs társad köss ki és várd meg a visszafelé tartókat.,
 • Ha mégis visszafordultok, a strandok határán, biztonságos távolságban, a parttól kb. 150-200 méter távolságban evezzetek vissza Alsóörsre.
 • Ne zavard a fürdőzőket.

Amennyiben az Átevező verseny nem  evez át, vagy a rajt megint órákat csúszik, a 2011-es útvonal az érvényes.

Verseny időben történő (legalább 1 nappal előtte, honlapjukon közzétéve) halasztásának esetén a Pirate Run 2012 dátuma is módosul a verseny napjára.

Ha az indulás napján ott a helyszínen halasztanak, (pl időjárás miatt), közlekedési szabályokat betartva a 2011-es útvonal a nyerő, mindenki eldönti, hogy bevállalja vagy nem. A Balaton átevező versenyről itt tájékozódhatsz.

A PirateRun nem verseny!!! Azért kár jönnöd, hogy ezt is megnyered... :) Ha lehet, tengerikajakkal gyere és hozz spritzdeck-et!

Kenusokat  és más eszközzel rendelkezőket is szívesen látjuk.

Én elsőfokban is menni fogok, a szabályok betartásával.

A Balatonon minden év 04. 01–10. 31-ig viharjelző szolgálat működik. „Figyelmeztetés az elővigyázatosság betartására” jelzésnél percenként 45-ször felvillanó sárga színű fényjelzés (I. fokú viharjelzés) a csónakok (kajakok is) szükséghelyzet kivételével csak a parttól számított 500 m távolságon belül közlekedhetnek! „Figyelmeztetés a fenyegető veszélyre” jelzésnél percenként 90-szer felvillanó sárga színű fényjelzés (II. fokú viharjelzés) a csónakok szükséghelyzet kivételével nem közlekedhetnek!

Tihany és Zamárdi mólók csúcsai között a távolság 997 (wikimapia.org szerint )méter, tehát még I. fokban vidáman át lehet menni, a szabályok megsértése nélkül.

A Balaton átevezés július 7-én lesz, tehát ezen a napon megyek kajakozni. A verseny a tavalyi évig az alsóörsi strandról indult. Tavaly már nem a strandról (gondolom újabb profitmaximalizálás miatt), hanem a mellette lévő parkolóból indult. Ennek ellenére én tavaly is a strandról indultam, kifizetem a belépőt idén is (A strandra.) Tehát aki  a Pirate Run útvonalán akar evezni egyet, az a strandról induljon.

Még valamit, tudnotok kell,

Ha esetleg az első Pirate Run útvonalat választja aki jönni, (menni) akar, ügyeljetek arra, hogy ne verődjetek össze 9-nél nagyobb csoportokba, mert az új  HSZ szerint 10 járgány esetén túravezetőt kell választani és kísérő motorost kell biztosítani. Több kisebb egymástól független csoportnak nem kell ilyesmi. (Nem minősítem ezt a szabályt, tudjátok mit gondolok... Példa: ha I. fokban hullámzástól felborul 8 db 4személyes kenu, mit ér az egy motorcsónak? 32 embert nem fog tudni kimenteni. Tehát még arra is alkalmatlan ez a szabály amire kitalálták.) További vélemény Hajózási Szabályzat témában... (Törvényalkotók is gondolkodhatnának néha.)

Ha a verseny útvonalán megyek, vagy mentek, esetleg megyünk, ez nem gond. (Feltételezem az idei átevezést sikerül megszerveznie a Marathon Klubnak, a sokévi fiaskó után s nem partmenti bohóckodás lesz).

Ezért kérlek benneteket, hogy ne verődjetek 9-nél nagyobb csoportokba, ha nem akartok büntit fizetni.

Az én szerepemről: Sem túravezető, sem szervező nem vagyok. Elmondtam mit teszek, s ha Ti is szeretnétek, tegyétek Ti is. Minden itt található információ pusztán a véleményem, s lehet, hogy nem is úgy van ahogy leírtam. Ezért mindenki nézzen utána az érvényben lévő jogszabályoknak. Pl. Mi kell a hajóba... Mentőmellényt fel kell-e venni a vizen? (Fel. Ez van.) stb...

Egyéb magvas gondolatok esetén, még bővítem e cikket. Kérdéseket ide alább írd...

Üdv: KT

Frissítés:

Hely hiányában Jóska Pista reakciójára itt válaszolok.

Kedves Jóska Pista (vagy Macska Jancsi?)!

Engedd meg, hogy reagáljak epébe mártott tollal írt, cseppet sem előremutató kommentedre.

Látszik, hogy nem vagy tisztában a kezdeményezésemmel, de az is előfordulhat, hogy érzelmileg vagy anyagilag érdekelt vagy a Balaton átevezésben, s így megértem a félelmeidet. (Az agressziót (fizikai vagy verbális) általában a félelem szüli.) Igen "szimpatikus" egyén lehetsz, hogy névtelenül feljelentéssel fenyegetőzöl. Már megszoktam, az élet más területén is, hogy minden második ember "önkéntes rendőr", így nem okozol meglepetést. Hazánk a feljelentések országa. Te is ezt erősíted. Köszönöm a figyelmeztetést, majd úgy intézem a dolgaimat, hogy Neked vagy a hozzád hasonló egyénnek esélye se legyen feljelenteni. :) Mert számodra egyéb eszközök és lehetőségek hiányában  - úgy látszik - ez lehet a megoldás... ROTFL :)

Miből gondolod, hogy magamat jófejnek tartom? Utaltam rá valahol? :)

A Pirate Run olyan átevezés, amit mindenki magának szervez.Senki nem kockáztat a kajakosok miatt akik a Pirate Run útvonalán mennek. Nem szégyenlem magam, nincs miért.

Nem élősködök senkin, akkor és oda megyek kajakozni amikor és ahova akarok. Sem Te, sem a rendőrök nem fogják ezt megakadályozni. És majd ha elkövetek szabálysértést, a rendőrők legfeljebb megbüntetnek. De nem Te! :) És ez nagy elégtétel nekem.... :)

Ezt írod: "Előbb-utóbb nem lesz ki szervezzen ilyen eseményeket és akik tényleg szeretnének átevezni, azok sem tehetik meg miattatok!"

Nem érzed az ellentmondást? Majd áteveznek az emberek a Pirate Run útvonalán... :) Te egy olyan szabad kezdeményezést fojtanál meg, aminek azonos céljai vannak. :) Felmerül a gyanú bennem hogy Te aggódásod tárgya inkább a  pénz... :)

Hidd el, ha a Marathon klub nem tud majd átevezést szervezni, majd valaki más betölti ezt az űrt. És lehet hogy százszor jobban fogja csinálni. De nem is tudom, hogy beszélhetünk-e átevezésről a Marathon Klub esetében, hisz az elmúlt néhány évben több mint 3 alkalommal csak partmenti bohóckodást szervezett  a 2-300 egység által befizetett nem kevés nevezési díjért.  Biztosan magasak a költségek, de ha nem életképes valami, az előbb-utóbb leépül és elhal...

Mi azonban áteveztünk úgy, hogy nem sértettünk semmilyen jogszabályt. (Mai infó: ha kell, lesz saját motoros kísérőnk, jelents fel!!! :):P Ezért van ott a logón, hogy: "Mi át is evezünk, nem csak mondjuk. :P"

Kíváncsi leszek idén mi lesz a kifogás... Mert tavaly a szervező állítása szerint a Kékszalag miatt nem volt elegendő biztosító hajó.

Emléxel? Szerintem nem majdnem... érdemes elolvasni a cikk alján a kommenteket, egyiket sem én írtam. 

Idén a Kékszalag július 5-én indul, az átevezés meg július 7-én lesz.  Én drukkolok, hogy sikerüljön Nektek is átevezni, és az indulóknak ne okozzanak a szervezők újfent csalódást. Mint nekem az elmúlt néhány évben.

Igen, a jogszabályokért kűzdök más módon is. De felteszm, Téged nem láttalak a HSZ egy esetleges módosaításának egyeztetésén a Vízirendészeten. Ha meg ott voltál, lehetne annyi gerinced, hogy a neved adod az irományodhoz. Elkeserítelek, feljelenteni manapság már nem lehet névtelenül.

Ajánlom figyelmedbe Mahatma Gandhi szavait, melyek erőt adnak nekem:

„Először semmibe vesznek. Aztán nevetségessé tesznek. Majd harcba szállnak veled. És akkor győzöl…”

Hol tartok most szerinted? :)))

 

Hozzászólások: