Kedves Kajakosok, Kenusok!

Bizonyára sokan ismeritek a Marathon Klub által rendezett Balaton Átevező túraversenyt. FIGYELEM!!! Időjárás miatt július 9-re halasztva az ezévi átevezés. Sokan megeveztük már azt a 22 kilcsit, s nem ártott meg nekünk. :) 2003 óta egy verseny kivételével mindegyiken ott voltam. Az első, meghatározó élmény volt! (Tudod, mint a szűzlányoknak.) Volt a parton nagy felhajtás, magyar sörgyár szponzorálta... Versenyzőknek a futam után sörivó verseny és nagyon jó zene, programok. BULI volt a javából. Család sem unatkozott míg vizen voltunk. Az élet habos oldala... ;)

Kalóz FutamKövetkező évben egy másik sörgyár volt a szponzor, ott már csak jó zene volt az evezés mellé. Azóta egyfolytában laposodik a rendezvény. Egyre kevesebb biztosító hajó, egyre kevesebb szolgáltatás. Egyre gyatrább rendezés. Biztos a világválság...

A tavalyi eset sokak visszatetszését kivívta. (Annak ellenére elfogadták a nevezést, hogy tudták, partmelletti verseny lesz, és erről csak a nevezés lezárása után tájékoztatták a versenyzőket. arra hivatkozva, hogy vitorlás verseny miatt nincs elegendő hajó. Tehát tudták előre, mégis átevezésre szedték be a nevezési díjat. Nem minősítem... A felháborodásra való tekintettel, annak aki kérte, visszafizették a nevezési díjat, így nekem is.)
Bővítés
BZS unszolására leírom a saját esetemet is, hogy megértsétek az indíttatásom:
Talán 2005-ben ha jól emléxem, két haverom sem tudott eljönni az átevezésre, én pedig reménykedve mentem, számítva arra, hogy még dobogó is lehet... Naívan.
 
Nevezésnél derült ki, hogy elfogyott a rajtszám, nem tudnak adni. Mi???!!!! (kommentáljam?)
Azt mondták, találjak ki valami jelszót és azt kiabáljam be a fordítón és a célban. Zöld-sárga lett a jelszó, mert a kajakom zöld és sárga volt. Lelkesen kiabáltam is. Hülyének is néztek... Mikor beérkeztem a célba az ott álló srác (akinek a kezében stopper volt) meg is mondta az időmet. Nem voltak sokan előttem, tehát nagyon vártam az eredményhirdetést.
Kategóriámban  a harmadik helyezettel kezdték: Harmadik helyezett xy nálam roszabb idővel.
- Nem lehet, hogy második lettem. - Gondoltam magamban.
Nem is lettem. Második helyezett xyz nálam jobb idővel.
Na de akkor hol az én eredményem??? Rögtön mentem is reklamálni főszervezőhöz, aki mindent megígért, hogy kivizsgálják az esetet, és tájékoztatnak majd. Érzésem az volt hogy lerázni szándékozott, hogy a botrányt elkerüljék, ezért megígért mindent a főszervező.
Pont úgy lett kivizsgálva az eset , ahogy a tiéd, és pont úgy kaptam tájékoztatást, mint ahogy Te is kedves olvasó.Tudod, a durva nem az, hogy hibáznak - mert mindenkivel megesik -, hanem a gerinctelenség és a fair play hiánya.
Annyira szegény nem volt, hogy ígérni ne tudjon, de a korrekt elintézésre, lezárásra már nem futotta. De még fel sem hívtak, hogy nem lehet az ügyet rendezni.
 
Ha körbenézel a fórumokon, iwiwen, kiderül, hogy az én esetem nem egyedül álló ezzel a rendezvénnyel kapcsolatban.
<Bővítés vége>

Arra jutottam, hogy nem vagyok hajlandó a továbbiakban a Marathon klub szervezésében kajakozni, amikor magam is megoldhatom az átevezést, és abban biztos nem fogok csalódni.

Idén is elindulok átevezni a Balatont, az útvonal ugyanaz amit ők is eveznek. De nem nevezek. Megyek mellettük, közöttük, ahogy jól esik.  Ez azt is jelenti, ha netán az időjárás vagy a biztosító hajók hiánya miatt (khm...) más időpontra teszik a versenyt én is máskor,  velük azonos időpontban indulok. Tehát mindenképp figyeld a honlapjukat is. http://marathon.hu/hirek/1-friss-hirek/62-balaton-atevezes-2011
Aki kedvet kap, csatlakozzon hozzám. A következőkkel kell tisztában lennie:
  1. Nem vagyok sem szervező, sem túravezető!!! Csupán elmondtam mire készülök, ha akarsz, jöhetsz te is.
  2. Mindenki saját felelősségére jön.
  3. Nem versenyzünk, hanem együtt kajakozunk, kenuzunk ha jössz. (Aki úgy gondolja, hogy a többiek feltartanák mert gyorsan szeret menni, az menjen versenyezni.)
  4. Aki mellénk csapódik, azok közül senkit nem hagyunk el.
  5. Nem kérünk mentést (életveszély kivételével), tehát egyben kell maradni, esetleges borulásokat együtt megoldani. 
  6. FIGYELEM! A futamon velem tart egy kajakos, akinek a műholdas EPIRB rendszerbe regisztrált eszköze van. Ez azt jelenti, ha gond van, kb. 10 percen belül érkezik a segítség. A rendszerről bővebben itt olvashatsz .
  7. Személyes életmentő felszerelésről mindenki magának gondoskodik, már csak azért is, mert a vizirendőrök kérhetik. Ilyenek pl: mentőmellény, lámpa tartalék izzóval és tartalék elemmel (7 LED-es lámpában 6 tartalék izzó van, ha a pótizzót kérné számon . :))), 5 m kötél, vízmerő eszköz... stb. Pontos lista itt: http://www.vizvonal.hu/kotelezo.php
  8. Nincs nevezési díj, mert a szabad akaratodból oda mész ahova akarsz, ha jössz, jössz, ha nem, nem.
  9. Az itt található információt is mérlegeld.
  10. A Kalózfutammal támogatjuk a http://www.szabadbalaton.info/ céljait.
Úgy gondolom, hogy többen már sokkal nagyobb távolságokat is teljesítettünk sokkal nehezebb helyzetben is. {xtypo_blue}
Új info!!! Az öntapis matrica kész, öccá lesz darabja (Végül aki jött ingyen kapta, mert nem vok számlaképes :)). 40 db készül összesen. Póló kérdésben is sikerült előre lépni, fekete színű szitázott póló lesz, utólag... Ha megrendeled. Hogy hol, azt a KalózFutamon fogod megtudni. :)

Ha valakinek van ismerőse, aki hajlandó lenne némi anyagi ellenszolgáltatásért legyártani a fenti öntapis rajtszámot, esetleg pólót, én személy szerint szívesen vennék belőle az indulási helyen Gondolom más is így van ezzel. Ne kérdezzétek, hogy hányan leszünk, mert nem tudom :) Ha az eredeti képre van szükség, azt oda tudom adni. Mindenképp telefonálj, ha van ilyen lehetőség, mert én is keresem.

A verseny napján a versennyel megegyező időben a strand másik oldaláról fogok indulni
(http://wikimapia.org/#lat=46.9846074&lon=17.980569&z=18&l=21&m=b) a következő kajakkal:


Kajakom

Verseny kiírása: http://marathon.hu/hirek/1-friss-hirek/62-balaton-atevezes-2011


Remélem lesznek társaim ;)

Üdv: Karl Tamás
+ 36 70 5367688

Hozzászólások:

contentmap_plugin