Hierarchikus tartalomszűrő

(A -Szűrő- gomb listáz mindent a témában)

 

Vízvonalhosszúság

(LWL)


A kajakok, hajók úszóképességével (stabilitás, lengések, összellenállás) kapcsolatos számításoknál a vízvonalban mért hossz, a legnagyobb merüléshez tartozó vízvonalhossz az irányadó.

 

A vízvonalhosszúság szabatosan fogalmazva nem más, mint a normál úszási helyzetnél, a tervezett legnagyobb terhelésnél a hajótestet teljesen körülölelő vízvonal alkotta sík és a (függőleges, és többnyire --- a héjat tekintve --- egyetlen) szimmetriasík metszésvonalának hossza.

A Length Water Line vagy néhol Load Water Line néven használt elnevezésből ennek jele LWL.

Abban az esetben, ha nem csupán a hajó teljes hosszát (mint ahogyan a katalógusokban lenni szokott), hanem ezt is ismerjük, könnyen következtetketünk az elérhető sebességre is. Általában minél hosszabb egy hajótest, annál gyorsabb, de hozzá kell tennünk, hogy ez mástól is függ, nem csupán a vízvonal hosszúságától, szélességétől. Ha viszont túlságosan megnöveljük a vízvonalhosszúságot, növeljük a nedvesített felületet és a vízkiszorítást is, és így a felületi súrlódásokat, de még az összsúlyt is. A dolog bonyolódik, és ez még csak a kezdet.

 

A vízvonalhossz- és szélesség meghatározása sokszor elég körülményes, mert a kajakok orra és fara kis szögben metszi a vízvonalat, ezért a merülésnél könnyen követünk el pontatlanságokat. A hajóépítők ezért új fogalmat vezettek be, ez a ,,függélyek közti hossz'', mely alatt a mellső és hátsó függély közötti távolságot értjük.

Hozzászólások: