Hierarchikus tartalomszűrő

(A -Szűrő- gomb listáz mindent a témában)

Bordametszetek, főborda

A hajótestet normál úszási helyzetbe állítjuk, majd előre meghatározott távolságokban függőleges metszeteket veszünk rajta. Ezek lesznek a bordametszetek, melyek területe bordaterület lesz.

A bordametszeti szelvények által  meghatározott területek síkidomot alkotnak, melyek között lehetnek konkáv és konvex alakzatok is. Általában az orr környéki bordametszetek konkávak, de ez nem törvényszerű.

A bordaterületek, az általuk meghatározott szimmetrikus síkidomok a legritkább esetben adnak zárt mtematikai alakban meghatározható idomot. A hajógeometriai számítások bonyolultsága talán ezzel kezdődik.

Vonalrajzoknál a bordametszetek száma rendszerint 11 vagy 21 szokott lenni, ha eltekintünk a végeken alkalmazott pótmetszetektől. Ezek a pótmetszetek a szerkesztési bordametszetek, melyek nélkül az adott szerkezeti elemet, héjalási szakaszt nehéz enne kialakítani.

A legnagyobb területű borda minden esetben a főborda, ennek helyzete mindig meghatározó. A teljes szélesség például szoros viszonyban van a főbordával (az aberrált eseteket kivéve). Rendszerint a függélyeket felező félhajóhossznál szokott ez lenni. Ettől eltérő viszonyokkal motorcsónakoknál, siklóhajóknál, vagy jól szörfözhető tengeri kajakoknál szoktunk találkozni, melyeknél a legnagyobb bordaszélességet a hosszfelező mögött (a far felé eső részen) is mérhetjük.

A főborda szélessége az esetek többségében megegyezik a hajótest teljes szélességével, a főborda vízvonalszélessége pedig a hajótest vízvonalszélességével.

Hozzászólások: