Hierarchikus tartalomszűrő

(A -Szűrő- gomb listáz mindent a témában)

Rengeteg megoldás van hajók utólagos stabilabbá tételére, de szinte mindegyiknek van valami hátránya is. Kezdjük a legurvábbtól a leggazdaságosabb felé!

A hosszanti stabilizáló bordák felvitele (nevezik ezt harántirányú lengéscsillapítóknak is torpedórombolóknál) úgy történik, hogy először megnézik kísérleti csatornákban az 1:5-ös modellnél, hogy milyenek a hajó héjalásán a réteges áramlások. Ezek után megállapítják a felszerelni óhajtott stabilizáló szárny felületét, és ezt úgy rakják oda, hogy a lehető legkisebb hidrosztatikai ellenállása legyen.
Ezeknek a stabilizáló lapoknak a rendszersúlypont felé kell állnia, akkor a legnagyobb a hatásfokuk. Fontos tudni, hogy mivel ezeknek nincs vízkiszorításuk, csak akkor működnek, ha a hajónak sebessége van.
A felületen lehet csökkenteni oly módon, hogy a szárnyas hajókhoz hasonlóan LEGYEN hidrosztatikai ellenállás, azaz az orr kifelé fog emelkedni kissé, megadva egyfajta kitámasztást a hajónak haladáskor (de csakis haladáskor, amennyiben a szárnyaknak nincs felhajtóereje), az egész olyan, mint a kétkerekű bicikli két oldalkereke.

Szerelhetsz bele giroszkópot is
Ez egy szenzorból és egy végrehajtó szervóberendezésből áll. A szerkezetet gyrostabilizátornak nevezik. Ha akarsz toldalékellenállást, akkor ez a vízvonal alatt megjelenő stabilizáló szárnyakat fogja eredményezni. Ha nek, akkor a raktérben kell kialakítani helyet vízballasztoknak, majd rengeteg szivattyúd fogja egyik oldalról a vizet a másikra átpumpálni a vezérlőrendszer irányítására.
A stabilizáló víz balasztok a csomagtértől vesznek el térfogatot, a hajó összsúlyát is megnovelik, míg a stabilizáló szárnyak nem.
Ha bonyolult akarsz lenni, giroszkóppal vezérelt szárnyakat raksz a hajód oldalára, ezek aztán lehetnek nagyon kicsik is, ha megfelelő a sebességed. Kompoknál használnak ilyet és luxusjachtoknál.

Csinálhatsz ideiglenesen vízbe merített segédhajótestet is, ez is növeli a súlyt akár kiemeled, akár a vízben tartod. Ha a decken van, a merülés növekszik és a súlystabilitás csökken, ha bent van a vízben rendeltetésének megfelelően, akkor a nedvesített felületet és az összellenállást: mindenképen lassabb lesz a hajód. Katamarán vagy trimarán kialakítás is szóbajöhet, de itt meg a hullámképző- és súrlódási ellenállásod lesz borzalmas, különösen akkor, ha a segédhajótestek a főhajótól nincsenek elég messze. (Nem akarsz inkább megtanulni kajakozni?)

Fontos

Kétféle stabilitás van. Alaki meg súlystabilitás. (meg még egyéb is, de erről máshol olvashatsz) A súlystabilitáson javíthatsz a legolcsóbban.


Fogod az összes PET vizespalackodat amit kiviszel a túrára, és (belül) a hajó aljára ragasztott fülekhez gumipókozod mindet úgy, hogy szabad folyadékfelszín egyikben se legyen (MINDEN szabad folyadékfelszín rossz hatással van a létező összes stabilitási jelenségre) A PET palackok mindegyikéből ki kell lökni a levegőt, és a benne lévő víz ne legyen szénsavas, mert akkor megint ott van a gáz és a folyadékfelszín. A víz tartósabb ha CO2 van benne, inkább sűrűn cserélj vizet!

10 kg gerincvonalban elhelyezett ballaszt (szabad folyadékfelszín nélkül) megteszi a hatását, ha pedig mindezt még homokkal is tuningoltad, akkor szép nagy lett a súlyod...

A deckre kívülre meg ne szerelj semmi nehezéket, olyat se, ami egy teljes hosszában átcsapó hullámtaraj esetében jelentős ellenállást ad.
A széltől nem kell félned odakint csak a harántirányú tarajtól.

Hozzászólások: