Tudjuk, hogy vannak bizonyos rendeletek, melyek csak arra valók, hogy pénzbehajtást lehessen velük végrehajtani. Ezeket gondosan válogatják meg oly módon, hogy sok alkalommal keletkezhessen "szabálysértés". Az igazi idiotizmus akkor van, ha az elöljáró még példát is mutat ebben, mármint a hülyeség létjogosultságát beönti a médiába. Erre láthatunk alant egy ausztrál példát, ami több, mint gyomorforgató.

Megbírságolták az ausztrál kormányfőt, mivel motoros gumicsónakját mentőmellény nélkül vezette a sydney-i kikötőben.
Malcolm Turnbullról csütörtökön jelent meg egy paparazzo fotója a The Australian című lapban, amelyen tengerparti otthona közelében egyedül ül csónakjában és nincs rajta mentőmellény.
Zoom Malcolm Turnbull A sydney-i tengerészeti szolgálat vezetője, Angus Mitchell közölte, hogy a biztonságot tekintik a legfontosabbnak, és a szabályszegő miniszterelnököt 250 ausztrál dollárra (50 ezer forintra) bírságolják.
Turnbull a Facebookon válaszolt: bejegyzésében azt írta, hogy tanult a leckéből, és ezentúl mindig visel majd mentőmellényt, ha csónakba száll, tekintet nélkül arra, mennyire közel van a parthoz.

”A szabályok gyakran nagyon technikainak tűnnek, de arra valók, hogy biztonságban legyünk, és mindannyiunknak be kel tartanunk őket” – fogalmazott. A kormányfő éppen aznap kapta a bírságot, amikor egy férfi, aki két társával indult horgászni, Sydney közelében vízbe fulladt, amikor a csónakjuk felborult. Két társát helikopterrel mentették ki, a társaságból senki nem viselt mentőmellényt.
(MTI nyomán)

---------
Nos, a híren, ami az utolsó bekezdésben van, az átlagember átsiklik. Nem gondolkodik.

Egyrészt ha valaki kimegy a vízre, előtte meteorológiai információkkal látja el magát, esetleg rendelkezik némi helyismerettel is, hogy tudja, a WX-infók valóban milyen mértékűek lesznek azon a területen, ahova mennek. Tisztában kell lennie a hajójuk képességeivel is, ergo eddig ez mind saját felelősség. Ha valaki vízbe kerül, nem a mellénye fogja megmenteni, hanem az, hogy bvissza tud-e mászni. Hiába van rajta mellény, ha a hajóját elviszi a szél, őt meg sodorja kifelé valami helyi áramlat, meghal. Lehetne ezt még tovább részletezni, de fáraszt a dolog.
Egy biztos, amíg élek, ellenezni fogok minden ilyen "szabályzatot", ami mellőz minden ésszerűséget és csakis a pénzbevételre hajaz.

Hozzászólások: