Kanyon tura

Kötélen lengeni igenis jó. Nézzük a hozzávalókat! Köteles kanyontúrákat szervezünk idén is Szlovéniába, amely főleg a Mlinarica névre hallgató fergeteges helyet foglalja magába. Beereszkedünk egy beszakadt barlangba, ahol odafenn látszik egy keskeny sávban az ég, de egyébként körülöttünk vadállat módon szakad és zúg a víz.

Kanyontúráink költségvetése továbbra is állandó (nincs drágítás-szindróma), túravezetőink megfelelő létszámban lesznek minden egyes utunkon, és a megfelelő helyismerettel is rendelkeznek (az ő díjaikon, és létszámukon abszolút nem akarunk ,,spórolni''). Konkrét érdeklődés esetén a korrektség kedvéért részletezzük mindazt, ami a költségeink alatt értendő, rávilágítván arra a tényre, hogy ilyen összeg alatt kiírni egy túrát az adott helyszínre igen felelőtlen lehet...

Javasoljuk mindenkinek, hogy ne csak minket és a többi csapatépítő- és egyéb tréningeket hirdető céget tekintse meg, hanem a helyi szlovén túravezető- és szervező cégek anyagait is vizsgálja át, mert csak így kaphat objektív képet arról, hogy kire bízhatja rá az életét. (Az a roppant gyanús túrakiírás, amit nem helyi cég olcsóbban ír ki, mint a helyiek... Van ilyen és mi magunk is megdöbbentünk...) Lehet, hogy nem mi leszünk a legmegfelelőbb választás, de mindenkit kérünk arra, hogy ,,akármilyen olcsón'' ne bízza másra az életét!

Vadvízen egy hiba könnyebben orvosolható, kihúznak a vízből. Egy kanyonban viszont egyetlen kis hiba egészen más. Itt nem lehet hibázni.

Íme tehát az eddig is megszokott kanyontúrás kiírásunk, kendőzetlenül (amelynek stílusa kiverte a biztosítékot bizonyos profitorientált túraszervező körökben ha jól emlékszem 2009-ben):

50-80 méteres ereszkedések az eső módjára zúduló vízben, félúton pedig az ívelt sziklán gellert kapó vízfüggöny --- művészien fogalmazva --- vízszintesen folytatja zuhanását a szemközti falig, ahol jámborabbá válva ismét a gravitációra bízza nagyon hideg önmagát.Döbbenetes látvány ez, abban a tudatban, hogy valaha ez egy barlang volt, egy vizes barlang, csak beszakadt szegény...

A víz végig iható, és valóban hideg, tehát a szükséges felszerelésen kívül talpig neoprénben leszünk. A köteles kanyontúra képei megtekinthetőek képgalériánkban.

A túravezetők tapasztalt barlangászok lesznek (hiszen ez az egész igencsak egy aktív vizes barlangnak megfelelő környezet), így hat fős csoportok jelentkezése esetén indíthatjuk a túrákat, ez két személyautó kiutazását jelenti.

Egy hétvége várható költségei: utazás kb. 12000 Ft (önköltséges!), túravezetés egy aktív kanyonos napra 35000 Ft (első nap kanyon, második nap ingyenes ráadás-barlangtúra), neoprén ruha és a felszerelés egyénileg változó, max. 10000 Ft (bérelt felszerelések, de persze Te is hozhatod saját burkolataidat.). A camping díja egy napra kb. 2000 Ft, de ez változhat. Röviden ennyi, a dolog sokkal egyszerűbb mint hinnénk --- csak jussunk el a kanyon bejáratáig...

Mi vár rád?
  • Kimegyünk a tett helyszínére,
  • zúzunk,
  • majd hazamegyünk és virulunk, valami egészen új dologgal gazdagodva.

Abban az esetben, ha valóban szeretnél a zuhanó vízben kötélen lengeni, melyben később vízen futóként vadvízi evezel, érdeklődésedet az alábbi elérhetőségeken jelezd:
info [KUKAC] tengerikajak [PONT] info
Tel.: 06 209 227 534

Hozzászólások:

contentmap_plugin

Helyszínekkel kapcsolatos írások

contentmap_module