dugi-otok kajaktura

Endru túrakiírása!
A Dugi Otok a Kornati Nemzeti Park és a Sibeniki öböl mellett a legsűrűbb szigetvilág az Adrián. Mintha szétlőtték volna söréttel a térképet, annyi a sziget. Ez az ideális felállás minden tengeri kajakos számára.
A ,,Hosszú Sziget'' és különösen a mellette álló pici szigetek érdekes módon nem túl látogatottak turisztikailag. Az Ugljan szigettől Silbáig tartó szigetdzsungel nem kényeztet minket autóutakkal, talán ezért hanyagolják a tömegtúristák.

Csendes világ ez. Ugljan szigetről indulunk, ami a legurbanizáltabb sziget utunk során, és Zadar nagyvárosától mindössze 3 km-re fekszik. Innen indulva kb. 30 szigetet érinthetünk a túra folyamán, ami nagyon sok!
Annyira sűrű és zárt szigetvilágról van szó, hogy számtalan jó túraútvonal elképzelhető, szívósabb csapat esetén olyan is, mely Pag szigetén egy másik autóhoz érkezik (amely aztán hazavisz minket)...

A mi túránk elsősorban körtúra, ami alatt alszunk sörözőben, elhagyott almás ligetben, gyönyörű öbölben és a kikötő betonján is. Meglátogatunk egy szigetet, ahol mindenki alkoholista, felmászink az Adria legszebb világítótornyába, petangozunk egy üveg sör vagy kávé mellett Bozavában. Halat vacsorázunk Ist városában, ahol az X alakú szigeten a város a sziget északi és déli kapuja egyaránt.
Meglátogatjuk Skarda városát, ahol az egyetlen lakos egy híres festő, egy néhai magyar nemes építette kastélyban.

Ha ugyanolyan szerencsénk van mint legutóbb, akkor Ugljanban újra egy igazi dalmát halsülttel és hideg sörrel búcsúzunk az ezüstfényben lebegő csendes szigetdzsungeltől.

Hozzászólások:

contentmap_plugin

Helyszínekkel kapcsolatos írások

contentmap_module