tengeri kajakos szakmai tartalom

Ok nélkül nem keveredtél ide.
Ha tengeri kajakokkal, kajakozással kapcsolatosan információt keresel, valószínűleg kendőzetlenül megtalálod majd. A kajakok vásárlásától a meteorológiai térképeken át a hajóépítésig mindenféléről olvashatsz különböző megvilágításban.
Ha a komolyabb hajószerkezettani írásoknál elakadsz vagy egyszerűen eltévedsz, a főoldalon egy külön tematika szerinti segítséget találhatsz.
Egyvalamit sose feledj: mindennek oka van, még annak is, hogy ez az oldal olyan, amilyen. Ha épít, már megérte hogy van.

Storcz lett a szlalom szakág szövetségi kapitánya

{xtypo_black} {xtypo_dropcap}E{/xtypo_dropcap} Előrebocsátom: végtelenül tisztelem Storcz Botondot a sporteredményei miatt. Sőt, elismerem eddigi kapitányi munkásságát -- bár az utolsó két évből hallottam és olvastam disszonáns felhangokat. Viszont mostantól a szememben kapitányi ténykedése abba a kicsinyes és pitiáner sportvezetői kategóriába tartozik amit nemigen tudok minősíteni.
Tegnap Olaszországból hazafelé autózva hallgatva a Sportvilág adását majd kiesett a kezemből a kormány: lelkes riport számolt be arról, hogy Storcz lett a szlalom szakág szövetségi kapitánya. Tessék?!
Igen, jól hallották a szlalom szakágé. Kajak-kenu és kajak-kenu gondolhatnák az emberek. Csakhogy ez nagyon nem így van. Kábé olyan ez, mintha a női magasugrók szakmai felelőse mondjuk egy férfi kalapácsvető edző lenne, mert hisz az is atlétika meg ez is atlétika. Vagy, hogy a víznél maradjunk: mintha hajóskapitányokra bíznánk az akrobatikus jetskisek felkészítését.
Előrebocsátom: bár vadvízzel foglalkozom, semmi szakmai irígység nincs bennem, a szlalom versenyzés távol áll tőlem, én ugyanúgy más területen mozgok, de nekem legalább van némi közöm a vadvízi evezéshez, nem csak annyi, hogy láttam már...
Nehezen tudom feledni, hogy lelkes amatőrök már több évtizede mindent megtettek azért, hogy legyen ilyesmi nálunk. Szorgalmasan edzettek, várták a lehetőséget, ami évtizede ha kicsiben is de eljött. Persze ehhez az kellett, hogy a KSI akkori edzője -- mint szövetség közeli ember -- a hatalom által picit mámorosodva kijárt a szövetségtől minimális anyagi és eszköz kontingenst, amit azután közvetlen környezetével gyorsan felélt. Nem részletezem: nem olyanok és nem azok kerültek versenyre akik ezt a sportot nagyságrendekkel jobb szinten űzték mint a szerencsés kiválasztottak. Forrongott, zúgolódott a sportszakma, és versenyzőink katasztrofális eredménytelensége (konkrétan a hasukat fogták a sportág külföldi művelői őket látva) visszaszorította az éledező sportágat.
No annyira azért nem, hogy jeles olimpiai bajnokunk (és sportdiplomatánk) csemetéje, akinek hát -- úgy tűnt -- mégis csak adni kellett valamit a szövetségben a vadvizes szakág felelőse lett. Ténykedésére egy jellemző cselekedet: miután elfelejtett egy vadvízi tanfolyam leendő résztvevőit kiértesíteni, képes volt családi tragédiát hazudni a mentségére. De ő sincs már a szakágban, a szakágat ugyanis megfojtotta a pénzhiány és a síkviziek féltékenysége. Hiszen szövetség kasszájába befolyó pénzből ugyan miért hoztak volna létre önmaguknak konkurrenciát? És ugye kitalálják ki is ágált akkor igencsak a szlalom szakág ellen? Most azonban változott a rend. Lesz pénz, vadvízi pálya is épül a nagy olimpiára történő készülődésben. És hát a pénz és a lehetőség szagát már érezni lehet....
Térjünk vissza a tegnapi riportra, ahol a riporter megkérdezte Storczot, hogy ezt akkor most hogyan és miért.
-- Mert nagyon tetszik --- volt a válasz és ledöbbentem.
Ez az ember vadvizet életében csak kívülről látott, fogalma nincs pl. a felszerelésekről, biztonsági szabályokról. Hogy a felkészítésről már ne is beszéljünk. A síkvizi kajak-kenu a ciklikus terhelésről szól, a szlalom az a technikáról, a víz különböző alakzatának különböző módon történő leküzdéséről. Mintha egy alpesi síző szakembert tennének a sífutáshoz, vagy netán a síakrobatikához pusztán a havas múltja miatt és mert neki "tetszik".
No de jött a következő kérdés:
-- Kikkel fog versenyezni? -- és most tessék jól figyelni, nem tudom szó szerint visszaidézni de a lényeg ez volt: -- Van Szegeden egy síkvizis lány aki most áll át a szlalom szakágra, és tudok szlovéniában egy magyar származású fiatalembert aki ottani vadvizes.

Kedves Storcz Botond! Ebben a sportágban egészen sokan és egészen kiváló módon kezelik a lapátot. Hogy mást ne mondjak van egy általam NAGYON NEM kedvelt ember, aki ráadásul kiválóan oktatja is és vannak körülötte tehetséges fiatalok. Nem tudom a most elkezdő szegedi síkvizes lány mit tud, de Zakál Anikó, Egedi Nóra, Berekalli Éva -- csak így kapásból három név -- biztosan nagyságrendekkel többet. Anikót magam is láttam amikor felboruló hajóból úszó embert kajakkal egy kézzel mentett nehéz fokozatú vadvízen. Nem olimpiai szám a gumicsónakos változat a rafting de magyar Európa Bajnokai vannak mindenféle szövetségi- és kormányzati segítség nélkül. Nagyon értik-érzik a sportágat. Saját pénzen edzésre járva Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába sőt Olaszországba, saját erőből saját magukat menedzselve.
Én a rendszerváltás környékén azt hittem, végre a sportban is a szakma fog dönteni és nem a hatalom által odatett komisszárok. Hogy a tudás és a tapasztalat számít majd a jelenben és nem a múltban tett szolgálatok. Storczban is csalódtam. Neki ezt önbecsülésből sem szabadott volna elvállalnia.
De a hatalom és az anyagiak nagy úr...
Ne feledjük a döntést: mostantól pénz is lesz ebben a szakágban....

Forrás: facebook {/xtypo_black} Add a comment

Mindent látnak a Dunán...

Megújult a folyami határőrizeti rendszer a Duna déli szakaszán, a csaknem 400 millió forintos fejlesztéssel megoldódott az államhatár és a vízi határátkelőhely között lévő mintegy 16 kilométeres szakasz folyamatos felügyelete.

Kalmár Ádám, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság idegenrendészeti osztályának vezetője arról beszélt az MTI-nek, eddig ezt a szakaszt nem tudták folyamatosan ellenőrizni, csak járőrözéssel biztosították a Duna határbiztonságát.

A mostani fejlesztés a többi között egy-egy, mintegy 40 méteres – nagy hatótávolságú hőkamerával, radarral és nappali kamerákkal is ellátott – tornyot jelent Mohácsnál és Kölkednél. Ezekkel folyamatosan belátják az érintett szakaszt. A tornyokat önálló biztonsági rendszerrel, térfigyelő kamerákkal és mozgásérzékelőkkel látták el a rongálások megelőzése érdekében.

Senki nem tud elbújni a vízen. (fotók: MTI/Sóki Tamás)

A nappali és a hőkamerák, valamint a radarok folyamatos, együttes működésével már nagy távolságból észlelhetővé és megfigyelhetővé válnak a Dunán közlekedő járművek és emberek. A tornyok vezérlését és az onnan érkező információk feldolgozását a mohácsi vízi határátkelőhelyen létesített vezetési ponton végzik.

Kalmár Ádám a Duna határbiztonságáról elmondta: migrációs szempontból csendes határszakasznak számít a Duna, évente nyolc–tíz illegális határátlépés történik. Ennél valamivel nagyobb számban, évente tizenöt–húsz esetben kapnak el csempészeket, akik elsősorban cigarettát próbálnak Magyarországra hozni.

– A Duna egyre inkább felértékelődött az európai biztonságot tekintve, Magyarország a Duna-stratégiában is hangsúlyos szerepet kap – emelte ki Kalmár. A mostani beruházással, új járőrhajóval, hőkamerákkal, nappali kamerákkal, felszerelésekkel és radarrendszerrel eleget tudnak tenni a schengeni határellenőrzési kódexben a határellenőrzés iránt támasztott követelményeknek. Emellett maga a határőrizet is olcsóbbá válik, a rendőröknek ugyanis nem kell folyamatosan járőrözniük, csak akkor kell gyorsan reagálniuk, ha az szükséges.

A Duna déli szakaszán a Magyarországra belépő, illetve innen kilépő hajók határellenőrzését a mohácsi vízi átkelőhely látja el, amely – az Európai Unió és a schengeni térség déli vízi kapujaként – felelős az unióba vízi úton érkező vagy onnan távozó teljes személy- és áruforgalom ellenőrzéséért.

Forrás: iho.hu Add a comment

Dargines eljárás

Stabilitásszámítási módszer, mellyel úszótestek oldalirányú dőlésekor a stabilizáló nyomaték meghatározató. A Darnies-eljárás a hajó elbillenésekor ki- és bemerülő éktestekkel történő számításokon alapszik. Add a comment

Felhajtóerő

Minden folyadékba vagy gázba merülő testre felhajtóerő hat. A felhajtóerő egyenlő nagyságú a test által kiszorított folyadék vagy gáz súlyával. Ez Arkhimédész törvénye.

A felhajtóerő nagyságát a kiszorított folyadék térfogatának és sűrűségének ismeretében ki is számolhatjuk. A felhajtóerő a hidrosztatikai nyomásból származtatható.

A felhajtóerő meghatározható úgy, hogy kiszámítjuk a kiszorított folyadék tömegét és abból következtetünk a kiszorított folyadék súlyára, illetve a felhajtóerőre.

Arkhimédész törvényét az alábbi gondolatkísérlettel lehet igazolni

Vegyünk egy tetszőleges szabályos vagy szabálytalan alakú szilárd testet. Nyugalomban lévő folyadékban gondolatban jelöljünk ki egy olyan zárt felületet, mely megegyezik a szilárd test felületével (tehát a test és a folyadékrész térfogata egyenlő). Erre a folyadékrészre a súlya hat, mely feltételünk szerint egyensúlyban van a környezetével. Ha a folyadékrészt helyettesítjük a szilárd testtel, a megmaradt folyadék ugyanolyan erővel hat a felületére, mint az előzőekben, tehát a felhajtóerő a test térfogatával egyenlő térfogatú folyadék súlyával egyezik meg, a felhajtóerő támadási pontja pedig a folyadékrész tömegközéppontjában lesz.
Add a comment

Gerincfektetés

Fahajók építésének az első lépése, a fenékvonal közepén végighaladó hosszirányú merevítőgerenda elhelyezése az építőállványzaton (bakon). Jelképesen ma is gerincfektetésnek nevezik az acél (fém) hajótestek építésének a megkezdését. Add a comment

Alkategóriák

A tengeri kajakozásról
Reggel felébredsz, a hajnali napfény nemsokára feléleszti a kabócákat. Most megelőzted őket ismét... Körülnézel. Matracod mellett karnyújtásnyira a kajakod. Kiveszed az este előkészített halkonzervedet, közben nézed a kikötőben a jachtost, aki a reggeli szokásos NAVTEX-adás vétele után elindul útjára. Úgy néz ki, nincs odakinn semmi rázós számára.

Fél óra sem telt el, máris menetkészen állsz és tolod be a kajakodat az enyhe hullámzástól fodros vízre, miközben egy sirállyal hadakozol, aki a szemetes zsákodat túrta egész éjjel néhány kacsa és galamb segédkezésével. Most is el akarja rabolni, de nem adod neki. Már a hajódban vagy, iszol egy kortyot, megigazítod magad előtt a térképet, térdeddel befeszíted magad az ülésre, egy pillantást vetsz a gömbkompaszra hogy ép-e még és elindulsz következő célod felé. Semmi sem állíthat meg. Egy tengeri kajakos vagy.

Hazai hírek, események, HSZ-anomáliák

,,Minél romlottabb az állam, annál több a szabályozás (Publius Cornelius Tacitus, római történetíró, (Kr. u. 55. vagy 56. – valószínűleg 117 és 120 között))

A túlzott szabályozás nem tesz semmit biztonságosabbá.
Új törvények, kormányrendeletek, szabályzatok épülnek a régi, az alapfogalmaiban is romba dönthető, emiatt már értelmetlen Hajózási Szabályzatra. Szakpolitikusok, kik még értenének is a szakkifejezésekhez, már 10-15 éve nincsenek, helyükre fiatal, ún. meetingeket, workshopokat tartó, befolyásolható, inkább jogi végzettségű gárda került, akik külsős cégekkel fordíttatnak olyan nyugati dolgozatokban megjelent szakszövegeket, melyek egyrészt hajózás tekintetében hézagosak, másrészt szakfordítást nézve is kifogásolhatók.
Pirate Run --- Kalózfutam az értelmet nélkülöző hazai hajózási szabályzatok ellen
Kalózfutam.
Eredetileg nem akartunk ilyet.
Rákényszerítettek lettünk.
Ez egy normális immunválasz a társadalom romlottsága ellen:
  • -- Számíthatsz egy Pirate Run matricára,
  • -- egymásért kiálló közösségre.
  • -- Manapság, amikor már lassan a levegőért is fizetned kell, csak vízre dobod a kajakod és jöhetsz.
  • -- Hiába vagy a leggyorsabb, itt nem leszel első helyezett, legfeljebb egyedül fogsz evezni, ami máshol is megtörténhet...
  • -- Pólóra és hasonló sznobériára ne számíts, ez nem divatklub, hanem egy alulról szerveződő közösség, aminek szabályait nem felülről írják.
A tengeri kajakozásról kezdőknek
Nagyon rövid bevezetés azoknak, akik még nem voltak tengeri kajaktúrán...
Ha valaki tengeren evez, esetleg túrázik, vándorol, sokféle valószínűtlennek tűnő állapotban lehet része. Ezen állapotok meghatározzák a felszereltség és fizikai, szellemi felkészülés mértékét -- de persze a dolgok nem ennyire bonyolultak, csak ha azzá tesszük. Alábbiakban néhány még 2005-2008 között íródott cikket olvashatsz, melyeket saját barátaimnak írtam első túrájuk előtt amolyan lágy agymosásként. (A szuperbizarr káromkodásokat kiszűrtem belőlük)
A tengeri kajakozás és a mentő- illetve biztonságtechnikai eszközök
Olyan felszerelésekről, eljárásokról, technikákról lesz szó, amely ugyan megkülönbözteti a tengeri kajakost a belvízitől, de nem teszi egyértelműen istenszerűvé. Ez annyit jelent, hogy hiába van rajtad minden technológia, ha idióta vagy, mindenképpen elpusztulsz.
Mentőmellények, vészhelyzeti jeladók, radarreflektorok, hogyan néz ki egy helikopteres mentés, milyen egy SAR (Search And Rescue) Mentőhajó --- nos, ilyenekről olvashatsz itt.
Evezés jeges vízben
Amit máshol szabad, nálunk nem. A Hajózási Szabályzat tiltott szakasza sportcélú vízijárművek részére: ez a jégzajlásban történő kajakozás.
Olyan kajakokkal, melyeket az eszkimók találtak fel a sarki jeges vízben történő vadászatra és halászatra, az nálunk extrém sport, ráadásul azon extrém sport, amely ,,életveszélyes'', egyben tiltott is. 2012-ben hatóságilag megtiltották nekem, hogy ezt népszerűsítsem, így légy szíves, számodra ez ne legyen népszerű!
Alábbiakban teljes szigorral leírom, mikre számíthat aki kimegy, milyen gyakorlati veszélyekkel jár valójában. Ami pedig a legfontosabb: ha először mész, mindig legyen valaki, aki már tapasztalattal rendelkezik! Ha nincs ilyen, ne szállj vízre!
Tudástár. Érdekességek tengerek, hajózás témában
Homéroszi földrajz, Atlantis, váltószámok, a világtörténelem legsúlyosabb tengeri katasztrófája --- meg még ami érdekes és olvasmányos lehet. Idegesítő írások itt nincsenek, kávézhatsz is közben.
A válogatás a következő szűrés alapján készült:
  1. Az írás saját szellemi épülésünkhöz szükséges?
  2. Tudásunk valamely kevésbé meddő szegletét fejleszti?
  3. Hasznára van egyáltalán valakinek a gyűjtemény?
  4. Az írások esetleg építő jellegűek?
  5. Legalább szórakoztat...?
A kajakok vásárlásáról
Tengeri- és vadvízi hajók esetében a nagyszámú eladás nem elhanyagolható, mert a csúcskategóriás hajókat valamiből elő is kell állítani. Néha kijön a piacon egy olcsóbb árkategóriájú, de árához képest borzasztóan jó menettulajdonságú hajó. Ezt úgy adják el, hogy a felszereltségét igénytelenné építik. (Ezt kis ráfordítással profivá varázsolhatunk házilag is.) Ha szerencséd van, ráismersz ezekre a kajakokra segítség nélkül is, ha nincs, kénytelen vagy a forgalmazóra, vagy kajakos társaid befolyásolására hagyatkozni (nem tudom, melyik a rosszabb). Amúgy manapság már a hazai gyártók is igen jó, nemzetközi színvonalú hajókat építenek.
A bonyodalom ott kezdődik, amikor egy igénytelen menettulajdonságú és anyagú hajótestet profi módon felszerelve adnak el csillogó-villogó deckkel. A többség a decket nézi és nem a héjat, annak anyagát, a látszatra ad és nem arra, hogy mi van a vízvonal alatt. Kijelenthetjük, hogy a többség bizony hülye (amivel lelke mélyén mindenki tisztában van), de néhány szépirodalmi írással teszünk itt az ellen, hogy ez az állapot ne legyen tartós.
Tengeri kajakos tesztnapok
Nem elég megnézni egy eladásokra optimalizált kajak-katalógust, majd sík vízen kipróbálni. Szükséges az is, hogy teljes terheléssel (csomagokkal) hullámos vízen is haladjunk vele, méghozzá legalább egy egyhetes tengeri kajaktúra alkalmával. Ilyenre eddig az országban nagyon kevés cég specializálódott. Természetesen azt is hozzá kell tennünk, hogy egy ilyen átfogóbb tesztjellegű út csak a különleges túrakajakok esetén javasolt, melyeknél valóban fontosnak tartjuk a követelményeink meglétét. Tudnunk kell, mit akarunk tudni...
A tesztnapokat tudomásom szerint Nagy Endre (Endru) találta ki, elég sok tesztnapjára elmentem. Amikor látszott hogy ez üzletileg bejön neki, ráállt erre a Mountex, majd Bakó is összehívta a Balatonon a hazai gyártókat. Ma már mindenki saját honlapján hirdeti a tesztnapjait.
Egyszerre az összes gyártó, forgalmazó soha sem jelent meg egy helyen. Félnek a megmérettetéstől, vagy valami anyagi indíttatású elemi utálat burjánzik? Sosem jövök rá.
Somnium verum evadit --- Az álmok valóra válnak
Ebben a kategóriában olyan egyéni sportteljesítményekről lesz szó, melyek szégyenletes módon nem szerepelnek sűrűn a magyarországi ,,médiában'', ahol inkább ún. celebek és egyéb ,,gender nonkomform'' véglények uralják az agymosás műsorszóró fellegvárait.
Röviden elsőre ennyit, ami talán elég is...
Világgá mentem. Kajakkal...
2016 --- amikor előre senki sem tudja, mit fogok tenni és merre megyek.

2016 június 11-én a budapesti Margitszigetről elindultam egy telitömött, saját tervezésű és építésű kajakkal lefelé a Dunán. Csak nagyon kevesen tudták, hogy nem csupán a Gemencig megyek.
Mindent azonban még ma sem tud senki. Oka ennek olyan személyek magyarországi léte, akik az indulásomig gátoltak a munkáimban. Rengetegen voltak, csupán a rosszindulat dolgozott bennük a személyiségzavaraikkal együtt.
Utam dinamikusan alakul és egyáltalán nem én döntöm el a nyomvonalam mibenlétét, hanem a sors, melyet az indulásom alapozott meg.

A jelenlegi térképen látható nyomvonalakat, útpontokat utólag frissítem. Amint egy nagyobb szakasz elérte teljességét, azonnal jelezni fogom.

Helyszínekkel kapcsolatos írások

contentmap_module