Hejj!

Idén is elmentünk egyet átevezni. Mert mi mindenképp átevezünk. A barátom 16 éves lányát vittem, aki nem mellesleg a 3. lett az OB-n. Sit-on-toppal (RTM Oceanic) indultunk, ami köztudottan nem egy versenykajak, hanem inkább egy jóindulatú döglött bálna.

Úgy nézett ki, hogy lekéssük a rajtot, mert Balatonfüreden minden nyaraló autóban ült a Balaton helyett, ezzel iszonyatos dugót okozva. Végül is nem mi lettünk az utolsók a rajtnál, mert több kajakost, strandkajakost lehagytunk még Füreden.

Oda is értünk az eseményre, nevezéssel nem volt gond (mert nem neveztünk), az egész késett egy kicsit, és még arra is jutott idő, hogy ücsörögjünk a nádas mellett a Sit-on-top-on. A futam índítása előtt a rendezők szokásukhoz híven a rajtvonal mögé parancsoltak (volna) több kajakost, de azok visszakiabáltak, hogy "versenyen kívül" mennek. Nem szóltak a rendezők egy árva szót sem... Tudomásul vették. Megdöbb... Pedig lélekben már felkészültem arra, hogy ránk küldik a rendőröket, statáriális bíróság elé állítanak és ott helyszínen agyon is lőnek. Reggel külön készültem, és a várható helyszíni bírságot betettem a pénztárcámba (arra az esetre, hogy versenyen kívül nem lehet átevezni, mert nem vehetjük igénybe a biztosítást), de erre sem volt szükség.

Tehát már vannak követőink is :)))

A rendezvény rendben lezajlott, a rendőrök sem fordították vissza a mezőnyt (mondjuk nem is láttam rendőrőket) és sokkal jobb hangulata volt az egésznek mint néhány éve. Többen is voltak. Mi is a mezőnnyel mentünk, nem az első PirateRun útvonalán. Mennyivel jobb így békében... Csak a széllel kellett kűzdeni, másoknak időnként a hullámokkal is. Elég jól sodort a szél, oda kellett figyelni.
 
Ez volt az első eset, hogy vittem GPS loggert magammal, de a verőfényben nem vettem észre, hogy csak a program indult el, a logolás nem. :( Megnéztem volna milyen kutyagörbét mentünk a szél miatt, majd legközelebb. Egyébként meg nem egy különösebben kalandos útvonal az Alsóörs - Siófok - Alsóörs. Azonban az élmény, amit szeretek, hogy a part egyre közelebb jön, 2x is megvolt... :)) Elfáradtam, mert egy edzésben lévő kajakossal lépést tartani - a csapásszámot tekintve - eléggé húzós.
De megnyugtatott, hogy ő is elfáradt a végére..
 

Hozzászólások: