Két hónapon át ismét járőröznek magyar rendőrök az Adriai-tenger horvát szakaszán, Zára (Zadar) térségében, hátha a hírnek köszönhetően kevesebb kávét kell fogyasztanunk, ami voltaképpen csak jó lehet, mert nem kell költenünk rá.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) korábbi tájékoztatása szerint a horvát rendőrség képviselőivel kötött megállapodás alapján július 1-je és augusztus 31-e között teljesítenek szolgálatot magyar rendőrök a tengerparton. A magyar turistákkal kapcsolatos rendészeti feladatokat az idén havi váltásokban két-két rendőr látja majd el.
 
Ez a hír elgondolkodtatott. Mindig arról szólnak a hírek, hogy kevés a magyar rendőr, exportra mégis telik. Kíváncsian várjuk, hogy a hazánkba látogató német-, osztrák-, japán- és egyéb származású turisták ittléte miatt hány német-, osztrák-, japán- és egyéb származású rendőr fog idejönni dolgozni csak azért, hogy segítsék az rendfenntartó állomány munkáját.
Magyar rendőrök az Adrián
Az előző évekhez hasonlóan a magyar rendőrökkel ezúttal is Zárában és a környékbeli településeken lehet találkozni. Az Adriai-tengernél tevékenykedő magyar rendőröknek nincs önálló intézkedési joguk (ami természetes, mert itthon sincs, amikor cigányhordákat kell megfékezni Borsodban), így a hatályos horvát jogszabályok szerint a horvát rendőrök irányításával és kíséretében tevékenykednek.
Illetve tévedek, mert az apartheid rendszereknek megfelelően eljárhatnak ellened, ha véletlenül mondjuk túl messzire távolodtál el a Balaton partjától. Különösen, ha nem te vagy a helyi vajda, aki a rendőrmotorosoknál nagyobb lóerőszámmal van jelen a tavon.
 
Tavaly Zárán kívül kiemelten Vir-szigeten, jellemzően éttermek, kávézók, strandok és azok környékének ellenőrzésében vettek részt a magyar rendőrök. Baj lehet odakint tehát ha nem a néhány évvel ezelőtt bevezetett horvátországi idegenforgalmi törvényrendeleteknek nem megfelelő helyen alszol.
 
 
Még mielőtt a tengerparton belesétálnál egy tengeri sünbe (erre az esetre vigyél magaddal csipeszt amivel kiszeded), szerencsére biztos lehetsz benne, hogy vízen nem fogsz magyar rendőrrel összefutni.
Arra azért kíváncsiak lehetünk, hogy főleg VIR-szigeten hány NAV alkalmazott teljesíti hivatását felkutatva a hazai posztkommunista-neoliberális politikusaink építkezési szokásait.
Magyar rendőrök az Adrián
 
(MTI nyomán)

Hozzászólások: