Az idei logónk alján lévő mondatra mutatok. Mi áteveztünk. Megint:)

Most sok ember azt gondolja, hogy kárörvendeni fogok. Tévednek. Hogy miért is?

Áteveztünk :)

Hányadik fiaskó ez zsinórban az átevezés szervezőinek?  És miért van ez? Az egy dolog, hogy a szervező nem teljesít minden hatóság által előírt feltételt.  De egyáltalán minek ennyire túlszabályozni valamit??? Szerintem azért lett ez így, mert a Hajózási Szabályzatot olyan emberek rakták össze akik szvsz. még saját magadnál is jobban meg akarnak óvni téged. Majd ŐK megvédenek attól, hogy hülyeséget csinálj, hogy élményed legyen, hogy  szerezz magadnak egy kis sikerélményt, önbizalmat...

Mert az íróasztal mellett könnyű azt mondani, hogy ezeröccá, utána meg bírságolunk. Nyilván aki írta a törvényt, annak még a nádas végéig is nehéz volt elmenni bármilyen vizieszközzel. Ezért az a képzet alakulhatott ki benne, hogy az ezeröccá az már olyan extrém, hogy azt már tiltani kell. Vagy a tiltás hozza meg a jövedelmet valakiknek? Akik jó pénzért biztosítják az ilyen jellegű rendezvényeket?? - hangosan gondolkodom. A Vogalongán (pedig az egy "kicsit" nagyobb verseny a tengeren) nincsenek ilyen korlátozások... Ezeröccá... röhögnöm kell. A tengeri kajakosok többsége túl van már 15-20 km-es tengeri átkelésen és egy kis Borán is...

Itthon meg???... Persze nem mindenki tengerikajakos. Ezért is lenne jó ha mindenki tudna magának mentés esetére biztosítást kötni. VMSZ legnagyobb baja, hogy nem tudnak pénzt kérni a mentésért, nekik meg menteni kell. Mindenáron. (Újfounlandi  kutya effektus. Kihúz a vízből, ha akarod, ha nem.)

Szerintem inkább azt kell szabályozni, hogy akit menteni kell, azon vagy a biztosítóján utólag lehessen behajtani a mentés árát. Nem mindenkit a parthoz ragasztani, hogy ne kelljen menteni időnként... Ezzel az erővel a kést is be kellene tiltani, mert esetleg megvágja magát az ember, és mentőt kell hívni..

Mert ha a sok egyeztetésnek és BZS munkájának (tengeri kajak meghatározása) lenne eredménye, már rég nem kellene ilyen megaerőkkel biztosítani egy átevezést.

Nem akarom megint a szervezőket hibáztatni , de menteni sem a szombati események miatt. Amikor a verseny helyszínére mentem 11 óra előtt, addigra már megint halasztották a rajtot fél 12-re. Mi nem vártuk meg, elindultunk. Elég nagy érvágás lehetett nekik, hogy 11 előtt a legnagyobb rajtszám a 47-es volt amit láttam, és nem tolongtak (senki nem állt) a nevezésnél mint régen...

Mi nem is vártuk meg az eseményeket, így csak most néhány perce tudtam meg  a rafting hazai atyjától, hogy megint part menti "verseny" volt az "átevezés".  Tudom, a PirateRun útvonala is a part mellett halad és az igazi a "toronyiránt" lenne, de mi legalább Tihany és Szántód között átmentünk "toronyiránt" A rendőrök ránk se bagóztak :) Persze, mert semmi szabálytalanságot nem tettünk.

Fenti kép sajnos úgy készült, hogy nem volt GPS jel, és mivel már rövid a kezem, az apró kijelzőn nem láttam jól, hogy nem írja a koordinátákat, de a háttér igazolja, hogy Szántódon voltunk :) Az idén már női kajakos is teljesítette a KalózFutamot.

 

Úgy gondolom, ha eljön a valóban szabad vizek világa, amikor minden korlátozást  eltörölnek (tudjuk olyan nem lesz, mert akkor kire mérnének büntit), akkor már jó lesz itthon is kajakozni, evezgetni, mindenkinek vérmérséklete szerint. Én és szerintem még rajtam kívül sokan így gondolják...

Azoknak akik szavaztak az útvonalról és nem jöttek el:  van még mit egyenesíteni a gerincen.  Magadba szállhatsz.:) Kértem, hogy az szavazzon, aki jön. 140 szavazat jött, de ennyien nem voltunk... Azért mi áteveztünk... S te?

Hozzászólások: