osszecsukhato-radarreflektor-tengeri-kajakraEladó egyelőre korlátolt példányszámban passzív radarreflektor tengeri kajakra. Szétszedhető kivitel, amikor nem kell, berakhatod a főbordához, vagy bárhova, ahol elfér.

A radarreflektor olyan geometriájú alakzat, mely a beérkező elektromágneses hullámokat (radarjeleket) kis veszteséggel veri vissza a kibocsátó (pl. hordszárnyas tengeri komp) irányába. Ezzel megnöveli a kajakunk radarkeresztmetszetét, vagyis műszerrel is észlelhetővé teszi a radar számára. Nyilvánvaló, hogy ha egy beesési- és visszaverődési szög minőségén múlik ezen szerkezet megbízhatósága, a pontosság felhasználó általi, egyértelmű leellenőrzése kulcsfontosságú. Egy ilyen szerkezetről van szó az alábbiakban.

Akármilyen stílusban felszerelheted kajakod deckjére, lényeg, hogy vízvonal felett legyen a deck (azaz ne evezz felborult állapotban a víz alatt lélegezve).. Működési elve végtelenül primitív: ugyanolyan szögben veri vissza az összes sugárzást, mint amilyen szögben megkapta. A derékszögek pontossága garantált.

  • Átmérő kinyitva 30 cm (külön kérés esetén ez nagyobb is lehet),
  • anyaga alumínium lemez és szendvicselt műanyag kompozit, (hogy véletlenül se legyen vetemedés, elgörbülés, mint egy közönséges fémlemeznél)
  • Összeszerelés után a lemezek egymásba pattannak garantált pontosággal rögzítve a derékszögeket.
  • Szétszerelt állapotban 30 cm átmérővel és 1 cm magassággal rendelkező hengert kell elképzelned, súlya negyed kg körüli (majd lemérem).
  • Fehér szinterezett festés, mely gond nélkül matricázható piros, narancssárga vagy egyéb színnel.

radarreflektor-tengeri-kajakra-mukodesi-elv
Ára 11000.- +ÁFA, közvetlenül a gyártótól

Érdeklődni e-mail útján lehet: info [KUKAC] tengerikajak [PONT] info

Miért jó ez Neked?

Ha pl. Olaszország kontinentális csizmaszárától akarsz átevezni Elba szigetére -- mert esetleg nem akarod a távot komppal megtenni -- egy ilyen birtokában már észlelnek a gyorsjáratú kompok. Olyan leszel nekik, mint a Dunán egy bólya. Látszol a műszerek előtt, érzékel a radar.

radarkep-scope


Néhány érdekesség:

  • Minél nagyobb egy ilyen sarokreflektor felülete, annál több energiát tükröz.
  • Minél több ilyen sarokreflektorod van (esetleg több, egymás mellett haladó kajak esetében), annál nagyobb folt leszel a radarernyőn az észlelő hajó kormányállásában
  • Minél pontosabb a derékszöged a síklapok közt, annál kisebb a szórás, azaz annál távolabbról érkező radarhullámokat tükröz vissza a küldőnek.Ha szeretnél magadnak egy ilyet, info itt:
{qrcodegenerator}info [KUKAC] tengerikajak [PONT] info{/qrcodegenerator}

Hozzászólások: