Ingyen?

Olyan ingyenes ,,tanulótanfolyamról'' olvashatsz itt, amely végigvezet a teljes hajószerkezettani ismeretanyagon, egyelőre csak a fontosabb definíciókon keresztül. Ezt a speciális dolgot az indította el, hogy találkoztam olyan kajakosokkal, akiket ugyan érdekelte mindenféle elméleti anyag, de nem tudták, hol kezdjék el azt olvasni. ,,Ingyenes'' csupán azért, mert a szó divatos, felkapott, és egyesek mindenütt ezt keresik. (Hát itt van, gazdaságos csomagolásban ahogy az ultragagyi lengyelpiacoktól kezdve az olcsó kínain át a hejdegazdaságos tescoig megszoktatták veled.)

Minden hónap elején egy éppen aktuális ütemterv alapján végigmegyünk a hajószerkezettan alapjain, ami a tengerikajak.info oldalon található. Naponta változik majd (egyre keményebbé válva) azon fogalom kiírása, amely az éppen aktuális ismerethalmazban a következő lépcsőfok felfelé.

Nos, ha valaki belevág a közepébe és kezdi mondjuk a stabilitással (az elméleti- és nem gyakorlatban értelmezett stabilitással), akkor szakad a part, elmegy a kedve az egésztől, semmit sem fog érteni.

Értelemszerűen a február a legrosszabb, ilyenkor ,,csak'' a stabilitásig jutsz el, annak mélyebb megértéséig várnod kell egy 31 napos hónapra. (Megértelek, hogy emiatt éppen most szétvered a klaviatúrádat, de hidd el, nagyon kemény fájdalmak jelentkezhetnek az öklödön, ha mindezt kézzel teszed.) Persze átugorhatod, a hiányzó részek kikeresését, a benne lévő szakkifejezésekkel együtt már érteni fogod.

Remélem ezzel megkönnyítettem azok törekvéseit, akik szeretnének belemélyedni a komolyabb ismeretekbe, de nem tudják, hol kezdjék el azt.

Sok sikert és kellemes mindenfélét mindehhez!

(c) tengerikajak.info --- Minden jog fenntartva --- beleértve a budapesti aluljárókban történő terjesztést is.

Hozzászólások: