2009. október 1. --- hír tükrözése:
Forrás:; kajakkenusport.hu

Sikeres szereplése után hazaérkezett a magyar kölyök-válogatott Olaszországból. Mint ahogy az elmúlt években, idén is részt vett a kölyök kajak-kenu válogatott a savonai regattán szeptember 25. és 27. között az olaszországi Savonában.
A Ballay László és Horváth Péter által vezényelt 16 fős keret (5 fiú kajakos, 6 lány kajakos és 5 kenus) az elvárásnak megfelelően szerepelt a nemzetközi versenyen, ahol 5 ország versenyzői mérték össze tudásukat: Olaszország, Szlovénia, Románia, Csehország és Magyarország képviseltette magát.

A verseny nagyon izgalmas volt és nagy kihívást jelentett a fiatal sportolóknak, hiszen a hazai, megszokott, síkvízi körülmények helyett a versenyt tengeren, vitorlások és óceánjáró hajók között rendezték. Ennek ellenére a válogatott biztosan, jó versenyzéssel 15 arany, 7 ezüst és 1 bronzérmet hozott haza Savonából.

Nyílt kérdés a biztosítós lobbihoz

Ez nem extrém sport?!
Tudjuk, hogy a tengeri kajakozás már extrémnek minősíttetett országunkban, így külön biztosítás szükségeltetik ahhoz, hogy az esetleg beálló baleseteket (pl. napszúrás, vízhólyagok a kézen a lapáttól stb.) a hazai betegellátás ,,finanszírozhassa'', annak ellenére, hogy az idei statisztikák sem mutattak ebben a sportban semmiféle baleseti eredményeket.

A kérdés rövid az illetékesek felé, de gyanúm szerint bonyolult is:

Mit értettek tengeri kajakozás alatt, amikor a kormányrendeleteket megfogalmazták?
Ugyanis idehaza is használnak tengeri kajakot sík vízen, de --- mint a mellékelt írás is mondja --- síkvízi kajakot is használnak tengeren.
Mindkettő extrém sport? Vagy valami biztosítós szakember megint nem volt képes a fogalmakat tisztázni, csakúgy, mint a whitewater.hu oldalán (szerk.: mely már megszűnt) elejétől a végéig dokumentált 2006-os kormányzati rendeletek megfogalmazásánál? Vagy ugyanúgy, mint 2006-ban, most sem kérdeztek meg egyetlen sporttevékenységgel foglalkozó szervezetet? Ennyire kell a pénz...? Mire...?
(2010 frissítés: ,,Sport Extra'' névre keresztelt ,,pótdíj'' megfizetése ellenében versenyző sportolóként végzett sporttevékenységre is vállalja a ,,kockázatviselést'' egy igen neves biztosító, melyet természetesen a többi is követ. Forrást nem közlünk, ingyenreklám nem jár biztosítóknak... )
tengerikajak.info
A versenyzés mellett maradt idő a pihenésre és a csodálatos olasz világ felfedezésére is. Szombaton a verseny után a csapat ellátogatott a Monacóba, vasárnap a záróünnepség előtt pedig lehetőség nyílt egy kis tengeri fürdőzésre is. Hétfő reggel indult haza a csapat, ám az 1100 kilométeres utat egy velencei hajókázással összekötött  városnézés is megszakította.

Eredmények:

Kmetti Máté K1 200m 1. hely
Tóth Bence-Nádas Bence K2 200m 1. hely
Vass Péter K1 200m 1. hely
Berezvai Ernő K1 200m 2. hely
Berezvai Ernő-Vass Péter K2 200m 1. hely
Lucz Noémi K1 200m 1. hely
Czéllai-Vörös Zsófia  K1 200m 2. hely
Simon Rebeka K1 200m 1. hely
Marxreiter Alexandra K1 200m 1. hely
Szén Szilvia-Mihalik Sára K2 200m 5. hely
Simon Rebeka-Lucz Noémi K2 200m 1. hely
Czéllai-Vörös Zs.-Marxreiter A. K2 200m 1. hely
Simon-Szén-Mihalik-Lucz K1 4x200m (váltó) 1. hely
Horváth Dániel C1 200m 1. hely
Gintli Gellért C1 200m 1. hely
Khaut Kristóf C1 200m 2. hely
Péter Bálint-Ertinger Márk C2 200m 1. hely
Gintli-Péter-Ertinger C1 2x200m (váltó) 1. hely

Képek megtekintéséhez kérlek látogass el a hír eredeti forrásához, azokat nem tükrözzük, mert ott szebben néznek ki. :-)

Hozzászólások: