Különleges jelenségek, melyek hidegzuhanyként érhetnek


Ha nem eveztél még sosem huzamosabb ideig, akkor az első jó tanács az, hogy mindig maradj hallótávolságon belül.

Evezés közben vigyázz arra, hogy ne markold túl erősen, görcsösen a lapátot, mert olyankor szoktak kijönni a vízhólyagok, főleg ha vizes is a kezed közben. Ezt gyorsan észre lehet venni, néha egy bicikliskesztyű is jó ilyenkor.

Ha borulnál, akkor azon veszed észre magad, hogy a víz alatt kapálózol és szervezeted kopoltyú híján nem akar lélegezni. Ez elgondolkodtató lesz, de csak utólag, mert ott ez a biológiai alapigazság nem fog érdekelni részletesebben. Ösztöneid azonnal kitessékelnek a hajóból, hidd el, hamar levegőhöz jutsz. Miután kapsz levegőt, első dolgod az, hogy a lapátodat fogod, mert ha hullámos a víz, hamar szem elől tudod veszíteni ha elereszted. Néhány pillanat alatt biztosan ott van egy társad segítsége. Először a hajó felállítása következik, rögzítitek rajta a lapátot, majd közösen kimeritek egy spéci pumpával a vizet. Legvégül alattomosan hátulról hason csúszva rámászol a hajódra, és kegyetlen módon beleülsz, mintha egy frissen befogott vadlovat szelidítenél meg. Mindez persze nem ennyire szörnyű, a valóságban sokkal egyszerűbb. Ha megtörténik, a végén jogosan röhögheted képen a tengert.

Ha van orrcsipeszed, amit nyakadba akasztva magadon hordozol, akkor borulás előtt nyugodtan felveheted, elkerülöd a víz orrodba jutását. Kikötőbe érkezéskor, városnézés előtt azonban az orrcsipeszt ajánlatos levenni, mert elváltozott hangunkra egy kávézó pincére nem nagyon kíváncsi.

Általában a víz síma, Balaton-szerű hullámok szántanak rajta. Néha öledbehuppan egy fél vödör víz oldalról, ha a spritzdecket nem csatoltad föl --- egyébként a borulás esélye igen kicsi.

A túrák nem evezősversenyek, senki sem szerepel le a többiek előtt, ha esetleg lassabban halad. A rosszullét sem szégyen, ezt el lehet kerülni azzal, hogy a túra előtt nem stresszeled magad, és munkahelyeden sem hajtod halálra magad.

Filmet ne felejts el hozni, 400-as filmet odakinn egyszerűen képtelenség találni, a géped elemeit is ellenőrizd időben.

Ékszert csak akkor hozz, ha nem félted, vagy belédműtötték, esetleg akkor is hozhatod, ha önmagadat tartod ékszernek.

Menet közben minden felesleges súly és térfogat frusztrálhat, ezért szép köveket, parti növényeket, pálmafákat, medúzákat, hajód után kötött vödröt vagy néger nőt csak akkor hozz, ha lelkileg ez felüdít.

Hozzászólások: