>Aludni jó dolog.

Hihetetlen, de erre szintén fel kell készülni. Tudni kell esőben ultragyorsan sátrat állítani, és tudnunk kell úgy pakolni, hogy amikor előszedjük a hajóból a cuccokat, olyan dolgaink ne ázzanak el, aminek nem kéne. Amikor a hajóról leszedjük a zárófedelet, a víz belemegy, és 1-2 dl víz óhatatlanul bejut a fenékbe: minden alvócuccot és hálócsákot külön vízhatlan zsákba csomagoljunk, hiába vízhatlan a hajó maga.

Ha a sátor nem olyan, hogy állítás közben a külső-belső ponyva egyszerre feszül ki (pl. VauDe Spider 2, Sjangeli 3 stb.), akkor fel kell készülni arra, hogy a sátor alját szárazra kell művészkednünk. Erre a nemes feladatra legbabább saját törölközőnk.

Önnön hab testünk alá legjobb egy önfelfújós matrac, ugyanis ha ez vizet kap, gyorsabban szárad, mint a polifoam. Ez utóbbi ráadásul vidáman magába tudja szívni a vizet is, ami többórás szárítással jön csak ki.

A hálózsák időszaktól függően változhat, 10000 ft körül már kaphatunk egy 15 fokosra tervezett múmiazsákot. Hagyományos (nem múmia) zsák nem ajánlott, ennek holttere a lábnál nincs mindenütt fűtve saját testünk által, ráadásul a holttér a hajóban is egy felesleges rakománytérfogat. augusztusi kánikulás időszakra egy 20-25 fokra tervezett extragagyi hálózsák is megfelel, a műszálas belső rész (ha véletlenül olyat sóztak ránk) azonban van akit zavarhat. A hálózsákot érdemes úgy csomagolni, hogy hevederrel még egy kicsit összerántjuk, és még egy reklámzacskóba is becsomagoljuk, mielőtt a saját zsákjába betoljuk.

Vannak helyek, ahol a parton sok szép, keskeny és mély sziklarepedések vannak. Ezek környékén ne nagyon dobáljuk szét cuccainkat, ügyeljünk a zsebeink tartalmára is, mert ha véletlenül egy ilyen résbe beleesik valami, az ott marad a szigeten az idők végeztéig, és csak egy génmanipulált, idomított polip segítségével tudnánk kiszedni értékes tárgyainkat.


Digitális vagy analóg fényképezőgépekhez lehet kapni vízálló tokot is. Ha megtehetjük, érdemes venni egyet, mert néha menet közben lehet a legjobb képeket csinálni.

Vízálló zsákok: ruháinknak, hálózsákunknak, sátrunknak 1-1 darab, és külön azoknak a cuccoknak is, amiket kikötői színvonalas jelenéseink alkalmával használunk. 2 db 40 literes és egy vagy két kis 5 literes minden célnak megfelel.

Hozzászólások: