Repkentyű 1
Új feladványt kínálunk a magyarországi Hajózási Szabályzat alkotóinak figyelmébe.
A "Mi ez?" illetve a "Definiáljuk még pontosabban az alábbi kép furcsa jellegét" című pályaművünk kiírója névtelenségbe burkolózik. 
Közismert, hogy hazánkban a világon egyre népszerűbb "Stand Up Paddle" névre keresztelt vizi alkalmatosságok használóit a Dunán fejenként 50 ezer forintra bírságolták "ismeretlen vízi jármű használata" bűntette miatt, várható, hogy az alábbi képeken szereplő járművek használatáért is hasonlóra számíthat az ember a Dunán, Tisza-tavon. Ez nem irónia, hanem sajnos a szomorú valóság nyersen tálalva.

 

Magyar szóhasználattal élve ezen vízi járművet Repkentyű néven illetném. A nevetséges kicsinyítést a nem önálló életmód miatt adnám neki, hiszen ez a cucc csak egy Jetre kötve működik, annak vízsugárhajtása segítségével repked. Érdekes, ahogy használója fejeseket ugrál vele a tengerbe, majd mint egy döglégy, kiemelkedik onnan, majd megnézi karóráját, nemes mozdulattal int a parton áhitattal álldogálók felé, aztán megint megnézi, mi van a víz alatt. Közben a Jeten ülő társa erőteljesen unatkozik.
 
 Repkentyű 2

Hozzászólások: