erezett fonákmintás wing kajaklapát
Határvonalak. Képletesen a semleges terület, ami egyik oldalhoz sem tartozik... 
Sokat gondolkodtam, hogy ha választanom kell egy hajó megépítésekor, mire koncentráljak jobban: a designra, vagy a hajó hidrosztatikai adataira. Formatervezés a hajóépítéssel szemben? 
Végül arra jutottam, hogy mindkettőt egyenrangúan kezelem. Így könnyen abba a hibába csúszhatok, hogy mindkét oldal számkivetetté tesz, de vállaltam ezt, és a végletekig kitartok a döntéseim mellett.
Elképzeléseim szerint egy ideális hajón sehol sem lehet olyan szerkezeti elem, amely mechanikailag nem lát el szerepet, ugyanakkor semmi sem alakítható ki önkényesen úgy, hogy ne legyen feladata. Ha a kialakított forma mindegyik részeleme a hajó rendeltetését szolgálja, az összhang az ipari formatervezés és a funkcionális hajóépítés között harmonikussá válik.
 
A hajóépítés olyan, mint egy élõ organizmus az evolúciós folyamatban. Állandóan változás alatt áll, mert mindig mindenre található egy jobb megoldás. Olyan ez, ahogy az élõlények is megtalálják a könnyebb létfenntartásukhoz az utat. Az élőket nem érdekli, mibõl és honnan van az amit megesznek. Két dolog fontos. Életben maradnak-e vagy sem. A tökéletes hajó megépítésének nincs semmi szabálya, mert ilyen hajó nem létezik. Mindig van egy ,,tökéletesebb'' hajó a világon, legfeljebb még a csak a tervezõ asztalon. Talán hetente kigondolnak a világon valami új dolgot, amely célszerû lehet számunkra. Az új ötleteket hasznosítják és tovább fejlesztik, majd beillesztik a gyártástechnológiák közé.
A hajót ezek közben nem érdekli hogyan építik meg és mibõl, mekkora küzdelem árán. Az sem, hogy közhely szintjén a jobb a jónak elrontója. Õ kétféleképpen fog viselkedni: elsüllyed, vagy fennmarad. Kitart mellettünk a vízen szélsõséges körülmények között is, vagy teljes kudarcot vall. Köztes állapot nincs, legfeljebb az, hogy megválunk tõle ha cserbenhagy a vízen.

Hajót építeni titokban is lehet. Ha az ember csak szűk körben árulja el ténykedését, minden zavaró tényező kiszűrhető. Ezt tettem én is. (Vajon biztosan ,,zavaró tényező'' lett volna minden ismerősöm? Sosem tudom meg, a hajó már úszik.) Akik tudtak a hajó építéséről, valamennyien a barátaim, a valódi barátaim, akikre csak büszke lehetek.

 fenyezes utan 1

Egy rövid korszak lezárult, a kajaklapátok gyártás alatt állnak, gyakorlatilag bármilyen tollméretben előállíthatók. Az újdonsült grönlandi lapát pedig bármilyen kontúrral rendelkezhet.

A későbbiekben folytatásos írásokban elmesélek néhány dolgot arról, hogyan építettem azt a kajakot a hozzá tervezett kajaklapátokkal együtt, melyeket a Design Hét 2013 keretein belül a Műcsarnokban nézhet meg mindenki, aki a személyiségem furcsa elváltozásait láthatta csupán az elmúlt években.

Folytatás következik...
(1. rész vége)

Hozzászólások:

contentmap_plugin