,,Szeretnél egy közveszélyes őrülttől egyedi építésű, erezett fonákmintás wing kajaklapátot rendelni?''
--- Ezen reklámszlogent javasolta nekem egy franciaországban is tevékenykedő, idehaza hajóépítőként ismert, de inkább munkaerő-közvetítőként (vö. rabszolgakereskedőként) üzemelő magyarországi hajóépítő. Azt mondta, ő is ilyen szlogennel kezdte, és én vinnyogva a röhögéstől valóban ezzel indítottam. Felnéztem rá és amit csak lehetett, eltanultam tőle, bővítve addig megszerzett ismereteimet. Az évek folyamán azomban fordult a kocka, ma már senkit sem tartok példaképnek szakmán belül, a magam útját járom. Dühödten, néha talán fáradtan, de az elveimről nem átállva a fogyasztói társadalom kihasználása felé.

Röviden...
Gyakorlatilag egy vákuuminfúziós technológiával készült, erezett fonákmintás wing kajaklapátról van szó, amely méreteit és felületeit nézve leginkább a Braca legnagyobb lapátjára hasonlít. A forma teljesen egyedi, semmilyen gyártó lapátjának egyetlen bütyke sem volt felhasználva.
img_4420_kicsi

Minden lapátnak egyedi szériaszáma van, mindegyiknek saját rétegrendje, az egyén igényeihez igazítva. Képzeld el azt, hogy ha bemész egy öreg cipészhez, ő tényleg nem egy szériacipőt rak majd eléd, hanem egy olyat, ami felveszi a lábad formáját. Így érzékeltethető leginkább a cél. Egy lapát, minden téren hozzád igazítva.

Abban az esetben, ha érdekelne egy ilyen winglapát, kérlek fogalmazd meg azt, hogy milyen körülmények között használnád és milyen célra (pl. verseny, edzés, hosszabb síkvízi túrák, hosszabb tengeri túrák stb.) --- csak ennek függvényében tudom megtervezni a számodra legmegfelelőbb rétegtervet. Abban az esetben ha azt is leírod, hogy eddigi lapátjaid hol sérültek és milyen módon, akkor gondoskodhatok arról, hogy ennél a lapátnál ne fordulhasson elő a kritikus részeknél pl. anyagfáradásra visszavezethető hiba.

Aimg_4422_kicsi
kajaklapát véglegesített ősmintája 2009 decemberére készült el, két éves munka volt. A legelső lépéstől kezdve sok szép színes fényképfelvétel készült a formai kialakításokról, melyeket itt nem osztok meg. Tanulságos lenne pedig itt egy képgalériában megjeleníteni, de nem teszem.

A lapát ősmintájának és szerszámainak elkészítése rengeteg dologra megtanított. Emberi kapcsolataimat is ez terelte ki a pénznyelő vadvízi körökből, bejutottam a hajóépítőkhöz, de azonnal a nagyhajóépítők közé... Ez a lapát volt az első olyan kompozit-szerkezet, melyen semmit sem kellett módosítanom.

A kajaklapát legelső tesztelését Endruék tengeri kajakos csapata végezte 2009-ben késő ősszel Isztrián borában, Szégyen, de nem voltam ott. Az élet ugyani azt hozta, hogy az induláskor leamortizálódtam anyagilag, telefűtpkábeleztem két szerszámot. A gyanta igen drága dolog, különösen ha magas TD értékűt vesz az ember hogy ne deformálódjon hőkezeléskor. 

Alábbiakban megkísérlek megfogalmazni egy filozófiát, amely az összes kajaklapát készítésekor fennáll. Lássuk tehát ezeket, fenntartva a bővítés jogát, de nem a gyökeres változásét:

A filozófia egyszerű.

Elsősorban nem a fogyasztói társadalom számára készülnek ezek a lapátok, így nincs törekvés arra, hogy a mai technológia lebutított verzióival, ráadásul olcsó alapanyagokkal dolgozzak. A lapát fonákerezete minden költséget megdob fölfelé, cserébe azon az oldalon drasztikusan meg lett növelve a nyomószilárdság, amely a lapátok versenyszerű használatakor csökkenti az anyagfáradás miatti töréseket. Nem kell félned akkor sem, ha egy tengeri kajaktúrán partra kell dobnod gerelyként a lapátodat, mert épp helyzet van...

A tesztnapok egyikén...
Állunk körben egy balatoni nyílt kajaktesztnapon, középen a lapát. Nem szólok egy szót sem, kíváncsi vagyok, ki mit mond. Hatalmas, valóban tapasztalt, sok évtizedet maguk mögött hagyó vízi medvék mindenütt. Jó és rossz vélemény vegyesen. Vízre szállás senki részéről sem történik. Biztos oka van. De csak egyvalaki volt képes megkérdezni, mire való az a fonákerezet, miért raktam oda. A többiek nem. A kérdés és válasz után feloszlott a kör. Már nem volt mit támadni.

A winglapátnak nincs rögzített ára. Amennyiben szükséged van rá, meg kell fogalmaznod a várt igényeidet, belefoglalva azt is, hogy eddigi lapáthasználataid során voltak-e tipikus sérüléseid, azok hogyan keletkeztek és milyen lapátnál. Ezek alapján készül el a saját egyedi lapátodra való rétegterv, amely teljes mértékben hozzád lesz igazítva. Ez határozza meg majd a költségeket, mely minden esetben az Euró árfolyamaitól is függ (az alapanyagok árát abban számolja minden hazai gyártó).

A lapátok készítésénél nem törekedtem olcsóbb alapanyagok felé, ezt az elvet később is tartani fogom. Kívül kizárólag minimum 2/2-es sávolyszövésű karbont használok, ez kevesebb gyantát szív fel,

jegtores

szerkezetileg pedig erősebb héjat alkot mint pl. a zsákszövet-mintázatú. Odabent olyan karbont alkalmazok a szendvicsmag két héjalásánál, amit prepreges laminálásnál is használnak a repülőgép kompozitműhelyekben vagy a komolyabb hajógyárakban --- itt jegyzem meg, hogy a DEVI fűtőkábeles rendszerrel a szerszámok készen állnak a 130 fokos hőkezelésre is, ha valaki a prepreg gyantás megoldás felé vonzódna. A háromféle szendvicsmagról (melyet egyszerre alkalmazok) valamint a teljes rétegtervről nem írok le semmit (-- kérlek gondolj bele, miért).
Érdeklődésedet szívesen veszem az alábbi elérhetőségeken:
  • info [KUKAC] tengerikajak [PONT] info
  • 06 209 227 534

Hozzászólások: