A műanyagokat kompozitos szempontból a legfontosabb felosztás szerint csoportosítjuk most aszerint, hogy mit művelnek hő hatására. Vannak hőre lágyuló műanyagok, ezek közé tartozik a polietilén, poli-vinil-klorid (PVC), polipropilén (vadító nevén "polip ropilén"), poliamid, poliuretán, teflon, poliakrilát, poliészter. A hőre keményedők közé sorolható a neoprén, epoxi, poliészter és poliuretán --- igen, két utóbbinak hőre lágyuló verziója is van.
Miből készült az a tengeri kajak, amit vennénk, hogyan fog viselkedni mondjuk Afrikában, ha különleges célok miatt kikötünk a parton és kitoljuk a hajónkat a tűző napra...? Melyek a műanyagok előnyös és hátrányos tulajdonságai? Melyik hajó nem fog maradandóan vetemedni? Melyik hajó képes elviselni néhány másik hajó súlyát horpadozások nélkül az autó tetőrácsán?
A műanyagok szerkezetére elsősorban az jellemző, hogy makromolekulákból állnak. Ezek az óriási cuccok még egymáshoz is kapcsolódnak, ráadásul sok esetben periodikusan teszik ezt, szabályos alakzatokat alkotva.
A polietilén tengeri kajakunk földgázból és könnyűbenzinből készült --- ugyanabból az anyagból, amit a közértben hozzánk vágnak 10 forintért, hogy legyen miben hazavinnünk, amit vásároltunk.
Kétféle zacskót dobhat elénk Ildikó néni a kasszánál, amikor egy kisebb vagyont hagyunk ott nála. Egyik vastagabb és nem zörög, a másik vékonyabb de vadul zörög. A vastagabbat szereti nyalogatni a macskánk, a zörgőssel meg játszadozik. Mindkét zacskó polietilén, de a gyártás körülményei különbözők. A zizegős egy kisnyomású, vagy nagy sűrűségű polietilén (néhol hívják lieárisnak is), és kétszer erősebb a vastagabbnál, ezért is készítenek belőle olyan vékony szatyrot --- és ezért készítenek belőle tengeri- és vadvízi kajakot is.

Az Afrikában történő kikötés során kajakunk igen erős hőhatásnak lesz kitéve, ha parti kolbászolásunk során magára hagyjuk a forró homokon. A kajakjainkhoz a gyártó sosem ad thermomechanikai görbéket, így bajban lehetünk. Megolvad a hajónk? Vagy egy idő után deformálódik és úgy marad?
Nézzük a hőre keményedő műanyagokat, melyek melegítés hatására nem olvadnak meg. Ha nem olvadnak meg, akkor helyette mit csinálnak?
Sajnos ezeknek a hőre keményedő műanyag cuccoknak is vannak korlátai, akármeddig nem melengethetjük őket, mint ahogy a középkori boszorkányégetések alkalmával is megtapasztalhattuk azt. Bizonyos hőfok elérésekor ugyanúgy, ahogy a boszorkányok bűnbánó képességei, a hőre keményedő műanyagok mechanikai tulajdonságai is romlanak.
A hőre lágyuló műanyagok mechanikai tulajdonságainak javítását szendvicsszerkezet megvalósításával érhetik el, rotációs öntés folyamán. A homogén szerkezetű, szórással készült kajaktestek nagy hátránya, hogy nem egyenletes a falvastagság, az anyag szóráskor lefolyik a szerszám aljára. Szórással sajnos csak súlytalanságban lehetne egyenletes falvastagságot elérni, ekkor persze sokkal jobban lehetne beállítani a kész test súlyát is. Rotációs öntésnél az átlagos 4-5 mm-es falvastagságot nem lehet csükkenteni, ez lehetetlen.
Mindkét eljárásnak vannak előnyei és hátrányai. A szórásnál olcsóbb a szerszám, a gyártó nagyobbat nyer, rotációs öntésnél drága a szerszám de legalább nem kell annyi utólagos dekorációnak álcázott erősítéssel ellátni a hajótestet.
Az olcsóbban előállított hajótestek általában olyan formát kapnak, amibe szinte bárki beleülhet, mert stabilnak fogja azt érezni. Teljesen szubjektív az, hogy melyik hajótest való haladó kajakosoknak és melyik nem.
A fogyasztói társadalom burjánzása a technológiai eljárások közé is benyomult, ha egy gyártó megvásárolt egy gépet, akkor a rabja marad. A kisebb példányszámú hajókészítők a speciálisabb igényű kajakosok számára gyártanak hajókat, értelemszerűen ezek jóval drágábbak a tömegcikknek számító polietilén kajakokhz képest.
Van olyan is, hogy egy epoxi kompozitból készült hajóról megjelenik minden a katalógusban, közben még a gyártószerszám sem készüt el. Amint jelentkezik az első megrendelő, gyorsan elkészítik a szerszámot, és már vákuumozzák is a karbonhat...

Mit válasszunk?
Nincs válasz.
Ha a legjobbat akarod, készíts egy saját hajót. Abba aztán nem tudsz belekötni, mert pont úgy készül és pont olyan lesz, ami neked a legjobb.

Hozzászólások: