High Thermoplastic Performance, azaz HTP.
Néhány kiló PE-granulátum, színes adalékanyagok és UV-stabilizátorok - ezek az alapvető összetevők, amiből a Prijon gyártja a HTP kajakokat. Tahát a HTP is polietilén. A molekula láncok HTP-ben körülbelül 10-szer hosszabbak mint a rotációs öntéssel készült PE hajóknál, ez merevebb, könnyebb, így ez a karcolásokat jobban álló hajótestekben mutatkozik meg.
Előállítás során az anyagokat olvadt formában, présen keresztül extrudálják és egy tömlőn keresztül továbbküldik. Egy szórófejen távozik mindez egy negatív formában, gyakorlatilag ebből lesz majd a kajak. Olyan ez mint mondjuk az olcsóbb 3D nyomtatásban használt granulátumszórás, csak itt egy bizonyos forma adott és nem egy szervó írányítja a szórófejet, hanem egy néger ( -- elnézést, hajóépítő betanított segédet akartam írni).

HTP kajakok egyértelmű előnyökkel rendelkeznek pl. súlystabilitás terén, mivel az olvadt anyag igyekszik a gerincvonal körül leülepedni majd megszilárdulni. Hátrány viszont akkor, ha szeretnénk, hogy máshol legyen nagyobb az anyagvastagság, pl. a beülőperemnél, ahol az autó csomagtartójára támaszkodik a kajak szállítás közben. Nos, ezen szörnyű tény elkendőzésére a Prijon hajóépítői és formatervezői a beülőperem koszorúléccel történő ellátását szorgalmazták, nincs olyan Prijon tengeri kajak, amin ne lenne ez úgy megoldva, mintha szándékosan ezt akarták volna. Mellékesen RTM technológiával készített kajakoknál elképzelhetetlen, hogy gyenge lenne a beülőperem.

A HTP rendkívül környezetbarát, mondják a gyártók, de ez a kajakosokat nem érdekli, mert egyikük sem fogja hajóját kidobni, vagy eleve úgy hajót vásárolni, hogy megnézegeti az ipari melléktermékek környezeti kihatásait.

UV sugárzás elleni nagyobb ellenállósága a HDPE-vel szemben szintén senkit sem érdekel, az sokkal inkább, hogy két végén megemelve a megpakolt hajót összehajlik-e hosszában úgy mint egy banán, vagy sem. Mert ha igen, kilazulhatnak a válaszfalak ragasztásai a napon, és a következő kiszállásunknál észrevehetjük, hogy szétázpott valamink... Mindenesetre gondolkozzunk el, hogy egy erősebb vízvonal alatti hajótest egy vékonyabb deckkel jó megoldás-e telitömött raktereknél, amikor kiemelve kitesszük a hajót a partra.

Hozzászólások: