Az olaszországi város kisebb kanálisaiban szüneteltetni kell a közlekedést, előfordult, hogy a gondolák megfeneklettek. Kajakozni viszont csont nélkül lehet.

A hatóságok közlése szerint a vízállás apálykor időnként 55 centiméterrel a normális szint alá süllyed. Szakértők az előrejelzések alapján akár a 70 centis süllyedést is elképzelhetőnek tartják.

Az elmúlt napok után a következők sem kecsegtetnek javulással: újévig nem várható csapadék. A nagyobb csatornák egyelőre használhatók, de Velence nyilvános közlekedési eszközeinek, így például a vízibuszoknak és vízitaxiknak olykor nagy kerülőket kell tenniük, hogy folytathassák munkájukat. Főképp az utasok be- és kiszállása problematikus az alacsony vízállás miatt.

Az elmaradó esők miatt a nagy északolasz tavak vízszintje is jelentősen esett, környezetvédők már figyelmeztettek is ennek következményeire a tavak ökoszisztémájára nézve. Olaszország leghosszabb folyója, a Pó is megsínylette a csapadékszegény időjárást: vízszintje jelenleg 3 méterrel a 2014 decemberi szint alatt van. (MTI)

Hozzászólások:

contentmap_plugin