VIII. 2.

Az esti törölközőmosás már ráfért erre a felmosórongy-jellegű fontos hajóalkatrészre, mert már mozgott. Beazonosíthatatlan foltok voltak már rajta mindenféle rovargyilkosságok miatt.Tisztálkodás mellett sátortakarításra, edénytörlésre és a hajóban vízfelszívásra is remekülmegfelelt. Értékeegyre felbecsülhetetleneb lett az idő múlásával.

Nem tudtam este elaludni egy ideig. Olyan szúnyogmarásaim lettek, hogy rinocérosszá keményedett foltokban a bőröm. kifeszítettem egy kötelet a matracom fölé hosszában, szúnyoghálót terítettem rá,két végén összekötözve. Így már jobb. Most már csak a zuhany utáni bőrkiszáradás miatt vakarózom. Kiugrottam, bekentem magam 3-féle puccpasztával, amelyekre eddig nem volt szükségem. Alvás...

Hajnalban megjelent a szél, mert az hiányzott már csak ide. A Nap még sehol. A szél letépte a szúnyoghálót, ami nem baj, mert ha szélvan, nincsenek rovarok. Amint kisütött a Nap, egy tengerész vigyorgott a hajóm mellett teljese szakállasan. Eszmecsere, majd végigmérte a hajómat. Onnan tudni,kimiféle, hogy a hajókon miket figyel meg. Ő legtöbbet vízvonal alatt szemlélődött.

Jött a parti őrség, akiket nem tudom, ki szabadított rám. Az is lehet, hogy mindennap benéznek a marinába. Igazoltatás, felhívták valószínűleg Balchikot, hogy jártam-e ott. Aggódtam kissé, de úgy tűnik, igen. Elmentek. Felnéztem a kikötőkapitányság fölém magasodó épületére odafönn integettek. Visszaintettem, közben tőlem 20 méterre kiment a kikötőből egy piros boxerhajó. Egy pillanatig a hajóm piros színe egyvonalba került vele. Hasonlít... Ilyen boxerhajók püfölik oldalba a nagy tankereket, akik nem tudnak beállni egyedül a kikötőkbe. Oldalukon rengeteg használt autógumi lóg. Ezek a hajók gyakorlatilag eleven megtestesítői az autók szétgyalázásának, elvégre használt, lepukkant autóalkatrészt tesznek hasznossá: az autógumikat. Nem tudom, autók képesek- ilyesmire, azaz lerobbant hajóalkatrészeket fel tudnak-e használni állandó üzemhez...

Végül a másodlagos rádión, amit Pócza Lacitól, kajakos tettestársamtól kaptam, a Ch11-en felhívtam a Burgas PortControlt. Mondtam, hogy rákényszerültem az ittlétre, mert az elsődleges rádióm aksija elszállt, a lapátomat meg javítani kell. Megköszönte az infót, kérte, hogy ha elindulok, szóljak ismét szándékaimról. Végül elköszöntünk egymástól.

A lapát jobb tollát már csak a ragasztószalag tartotta a nyélen. A PATEX kiolvadt a napon, a só is kifejtette a hatását. Ellenőriztem, ha lejött volna, akkor a toll nem merült volna el. Az epoxi hab nagyon jól ellátja odabenn a feladatát. Ez jó. Smirgli, maradék PATEX eltávolítva, az egészet kimostam édesvízzel. A rádiót felraktam egyszerre mind a három solar töltőre. 3.10 V-on állt az aksija, lehet, hogy kezd feléledni, a múltkor 3.05-ön volt.

A hajóm mellett egy kis kalóz-jellegű vitorlás flotta volt kipakolva. 20-30 hajó egymás mellett, kis kocsikon. Regatta lesz, a kérdésre, hogy zavarok-e, nemleges a válasz.

Irány Burgas! 30 éve nem voltam itt. Tipikus mediterrán riviéra-jelleg, néha viszont olyan érzésem volt, mintha Budapesten lennék. Elsőre vettem négy füzetet és négytollat, egy képeslappal. Itt egyértelmű volt a posta mibenléte, nem úgy,mint Romániában. Úgy őrzik, mint valami bankot, fényképezni is tilos. Egy bankba is eljutottam, kis vízálló dobozom láttán az őr a pultig kísért. Itt elmondták, hogy csak eurót váltanak, szerb valutát nem. Végre találtam egy vélhetően török pénzváltót, ahol a szerb dínártól megszabadultam. Felesben kértem levát és török lírát.

Egy PC boltban megmutattam, hogy mihaz szeretnék hálózati töltőt. Megmondták, két óra kel a csatlakozó beszerzéséhez, de van töltő. Adddig elkérték a rádiót. már csak egy kávét kérek...

Be is ültem egy helyre, ahol automatikusan jött a kávé. Megterveztem az aznapi utamat a vízen, Burgas gyors elhagyásához. 100 fokra kell mennem 4.7 mérföldet, ezzel az öböl túloldalára kerülök. ezt kel majd bemondanom a port kontrollnak. Jól fogják majd venni,mert gyakorlatilag átmegyek a hajóúton, a teheráru forgalmon keresztül.Végül az egészből nem ett semmi.

A PC boltban megkaptam a töltőt, így is error van. Most már elkezdtem a beépített töltésvezérlőre gyanakodni. Kifizettem a töltőt, majd visszamntem a hajóhoz, de nem indultam el, mert legyengültem. Meg is lepődtem. 3-4 alkalommal hánytam, hasmenéssel együtt. Szerintem a tegnap esti jóindulattal nekem adott húsadag lehet a ludas. Ültem, feküldtem, sehol sem volt árnyékos, csendes hely a kikötőben. Visszajött a regattából 50 gyerek, akiktől most a falra másztam. Telefon 2 orvosnak, egy gyógyszerésznek, aztán kiderült, ide szénkapszula és 2-3 nap pihenő kéne. Itt biztos nem akarom apihenést, odakinn 4-5-ös szélvan, ha nem lennék kiütve, akkor is maradnék, mert a szél frontálisan jönne, a hullámok szintén, minden csak fékezne, felesleges az erőlködés.

Eltelt a nap, jött a tegnapi jótevőm, akitől a húst kaptam. Elmeséltem az esetet, arckifejezéséből ítéve nem ő volt a ludas, legalbbis tudatosan biztos nem. Így nem ástam el, nem is lett volna erőm ehhez, azon kívülitt minden beton volt, ami nehezítette volna a dolgot. ha nem ő volt, akkor mi ütött ki? A Delta óta folyamatosan jövök nagy szélben is, legyengült az immunrendszerem talán, és a bolgár pékségben az a túróstészta-féle nem kellett volna? Beszélgettünk egy ideig, majd nagy nehezen egy zöld teával elmentem aludni. Most van az elsőnep, amikor anaplót nem fejeztem be este.

Hozzászólások: