Ha azt hittük, hogy a 2006-os extrémbiztosításokkal kapcsolatos dolgok befejeződtek, tévedtünk.

Bizonyára már tudomást szereztetek róla, hogy például az Atlasz nevű biztosító társaság megszüntette a egyes sportok biztosítási lehetőségét az utasbiztosításán belül. Ugyanez figyelhető meg a többinél is. Talán rájöttek hogy nincs baleset, nem éri meg fenntartani az ügyintézések plusz költségeit? Nem tudjuk.

A Vitalitas-nál sem minősül ún. finanszírozott sporttevékenységnek az extrém- és a technikai sportok. A többi biztosító társaság neve és ezzel kapcsolatos tevékenysége még nem került megtekintésre, azt hiszem aktív linket sem fogunk ide berakni, melek a hivatkozott forrás-oldalakra mutatnak.

Érdekes az egész hátterében futó folyamatos kampányolás is. Ebből szemezgetünk néhányat, itt külön megjelölve a forrást (melyen érdemes megnézni a hirdetőket, melyek valószínűleg eltartják az ppen aktuális weboldalakat...)

http://www.biztositastolcson.hu/hun/maganszemelyeknek_sportbalaset_biztositas.php

,,Ha sportol, akár hobbiból, akár versenyszerűen bármi megtörténhet... ezt Ön is tudja.''

Érdekes mondatsorozat olvasható egy weboldalon:

http://www.utazaselott.hu/extrem-sport.html#rafting1

,,Magyarországon több tucat cég van, amely azt állítja, hogy rafting utakat szerveznek, azonban ez a sport nem véletlenül került be az extrém kategóriába. Egy gyakorlott vezetővel persze minimális a veszély, de ehhez tudni kell, hogy a túravezetők tettek-e hivatalos vizsgát. Engedélyük nagyon komoly szakmai bizonyítványt jelent, tanúsítja, hogy gazdája több tanfolyamot elvégzett, és emellett folyamatosan képezi magát. Hazánkban körülbelül 25-30 ilyen képzett túravezető van, általában a legnagyobb cégek kötelékében, de ez nem törvényszerű.''

...azaz a cikk szerint a kisebb cégeknél nagyobb valószínűséggel szenvedhet valaki ún. extrém sport balesetet? Ez miféle logika? Ilyen stílusban csak azok fogalmaznak, akik semmit sem képesek elhinni csak akkor, ha jelentős pénz áll a háttérben...

Zárszóként csak ennyit kérdeznénk, alkalmazkodva a biztosítások szellemi színvonaalához:

Ha a repülő repül, a hajó miért nem hajol?

Hozzászólások: