Sukoró: közokirat-hamisítás a vád

Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a székesfehérvári városi ügyészség a sukorói ingatlancserében érintett magánszemélyt; a Fejér Megyei Főügyészség pedig négy óvást nyújtott be az ügyben --- közölte a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.
Mint ahogyan előző írásainkban is szerepeltettük, az ízraeli befektetők által kibulizott velencei-tavi földterületen plázaidiotizmust indítottak el, ezzel kapcsolatosan most a magyarországi Távirati iroda cikkét közöljük. Igen, jól látjuk, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője a sajtótájékoztatókon nem mondja ki Joáv Blum nevét...


Várhomokiné Rabi Noémi tájékoztatása szerint a főügyészség márciusban rendelte el a nyomozást a közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt. Mégpedig azért, mert a feltárt adatok szerint a sukorói ingatlanra csereszerződést kötő magánszemély a bejelentkezéskor életvitelszerűen nem lakott az általa bejelentett sukorói lakcímen, "így fiktív adat került a közhiteles lakcímnyilvántartásba".
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság által lefolytatott nyomozással párhuzamosan a főügyészség Sukoró jegyzőjénél kezdeményezte az ingatlancserében érintett magánszemély lakhelye érvénytelensége tárgyában a hatósági eljárás lefolytatását.
Az ügyben eljáró első- és másodfokú hatóságok jogerősen megállapították a lakcímadat érvénytelenségét.
A nyomozást megelőzően a megyei főügyészség magán- és közigazgatási jogi szakága törvényességi vizsgálatot végzett a Sukoró külterületén, a Velencei-tó északi partján levő ingatlanok albertirsai és pilisi ingatlanokra történő cseréjével kapcsolatban.
A vizsgálat Gárdony város jegyzője - mint építésügyi hatóság - a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, valamint a Székesfehérvári Körzeti Földhivatal eljárásait érintette, s eredményeként a főügyészség négy óvást nyújtott be.
Az óvások egyes sukorói állami tulajdonú ingatlanokat érintő telekalakítással, továbbá az érintett területek adataiban bekövetkezett változás ingatlan-nyilvántartási bejegyzésével kapcsolatban történtek.
A főügyészség indítványát, amely szerint az óvásokkal érintett határozatokat helyezzék hatályon kívül, s hozzanak új határozatokat, az érintett hatóságok elfogadták.
A főügyészség tudomása szerint a telekalakítás jelenleg nincs folyamatban, mivel a csereügyletben érintett külterületi ingatlanokból kialakításra kerülő, s a későbbiekben is állami tulajdonban maradó, közvetlen tóparti sávval kapcsolatban még nem született jogerős döntés.
A főügyészség szerint még nem történt meg az ingatlancserében érintett magánszemély által Sukorón vásárolt - lakhelyeként megjelölt - zártkerti ingatlan tulajdonjogi bejegyzése sem.
A Fejér Megyei Főügyészség a törvényességi vizsgálat során feltárt adatok alapján az albertirsai és a pilisi ingatlanok tulajdonszerzésével és azok ingatlan-nyilvántartásba vételével kapcsolatban is további vizsgálatot kezdeményezett a Pest Megyei Főügyészségnél.
(Forrás: MTI)

Hozzászólások: