Március végén áll a nyilvánosság elé a részletekkel az az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport, amely 2011-re Kings City (Királyok városa) néven egy gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni legnagyobb örömünkre a Velencei-tó északi partján.
A kiszivárgott (vagy szándékosan kiszivárogtatott) hírek szerint a beruházás összértéke meghaladja a másfél milliárd eurót, a hetvenhektáros területen szállodák, éttermek épülnének, egy nagyon fontos élményfürdővel együtt, szintén létszükségletként feltupírozott golfpálya, Las Vegast idéző kaszinó, továbbá egy szórakoztató központ is helyet kapna csupán azért, hogy ez nekünk jó legyen.
Gondoljunk bele: egy ilyen komplexumhoz járna valami strand is, ahol tengeri kajakjainkat kiköthetjük, mint a vadnyugaton egy lovat, majd betérhetünk pókerezni egy jó nagyot, hogy a végén az élménycsúszdán visszaérkezhessünk a kajakjainkhoz.
Szemezgessünk a hírek között úgy, hogy többet szedünk össze, mint a Kossuth Rádió, vagy mint a stop.hu, vagy egyéb kormányközeli hírportál! Ha jobban körülnézünk például itt is, láthatjuk, hogy bizonyos portálok az érdekeltségekről mélyen hallgatnak, sem országnevek, sem politikusnevek nem szerepelnek sehol.
Kezdjük el!

70 hektár az 700 000 négyzetméter, azaz 0,7 négyzetkilométer, amely a vízparton még értékesebb, mint mondjuk egy budapesti peremkerületben. A Velencei-tó partján nézve egyenesen aranyat ér egy ilyen telek.
Íme a remek földterület, Sukoró, az M7-es autópálya és a Velencei-tó között.
De mindehhez kell egy jó helyen lévő telek, hiszen valami kiégett gyártelepre mégsem épülhet a Királyok Városa.
Autópálya és vízpart --- kevés az ilyen hely, főleg, hogy a Balaton déli partján szinte egybeérnek a települések. 70 üres hektárt vízparton elég nehéz találni, így szinte ez volt az egyetlen potenciális szóba jöhető terület.
No igen ám, de a terület Sukoróhoz tartozik, így nem könnyű megszerezni.
Itt jön a képbe a Varázsló.
Hol volt, hol nem volt egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú üzletember, Joáv Blum. Joáv nagy álma volt a Királyok Városa, hogy hasznot hozzon a befektetőcsoportnak és megajándékozza Magyarországot valami naggyal, megmondván nekünk, hogy erre igenis szükségünk van.
Egy gyönyörű szép napon, még 2007-ben, mikor a csillogó szemű, 30 éveinek elejét járó, helikoptervásárlásokat kedvelő Kóka János volt a gazdasági miniszter, Joáv barátunkhoz jutott egy belsős információ, amely arról szólt, hogy a tervezés előtt álló M4-es autópálya nyomvonala merre fog haladni pontosan.
A térképet mazsolázva Joáv haver ráébredt, hogy a magyar gyümölcsnél nincs finomabb egész Európában, ezért úgy döntött, beruház egy magyar gyümölcsösbe. Vett is 183 hektár gyümölcsöst Albertirsa és Pilis között. Teltek-múltak a napok, hetek, Joáv fáradságos munkával kapálgatta, metszette 2007 őszén a frissen megszerzett kicsinyke gyümölcsösét, amikor levelet kapott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től:
--- A betyárját, vajon mit akarhat tőlem az állam?! --- tépte fel kapától megkérgesedett kezével Joáv izgatottan a levelet gyümölcsösében.

,,Tisztelt Joáv Blum!

Az M4-es autópálya nyomvonala a legnagyobb sajnálatunkra az Ön gyönyörű gyümölcsösén halad át, emiatt a Magyar Állam igényt tart az birtokában lévő 183 hektárra!''

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

2008 tavaszára fordult az idő, az első rügyek megjelentek Joáv szeretett gyümölcsösében. Hosszan tanakodott, hogy mitévő is legyen? Végül nagy-nagy elhatározásara jutott:váratlanul bejelentkezett Sukoróra és helyi lakos lett!
Másrészt pedig elutazott Budapestre, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, és közölte, hogy szívesen lemond a 183 hektár gyümölcsösről Magyarország fejlődése érdekében, cserébe szeretné megkapni a 70 hektárt Sukoró és a Velencei-tó között. A Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hogy szívesen megvennék vagy kisajátítanák ezt a 183 hektárt, de Joáv kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak a csere jöhet egyedül szóba.
A Nemzeti Vagyonkezelőnél kiszámolták, hogy a 183 hektár gyümölcsös 800 millió forintot ér (4,3 millió / hektár), míg a kért 70 hektár vízparti telek 1,1 milliárd forintot (15,7 millió / hektár, vagyis 1570 forint / négyzetméter). De sajnos akadt még egy fránya szabály, amely Joáv és a Nagy Projekt útjában állt. Kis értékű ingatlanok esetében 15 százalékot meghaladó értékkülönbözet fölött nem lehet végrehajtani a területcserét, pályázatot kell kiírni az ingatlan értékesítésére, ám a különösen nagy értékű ingatlanok cseréje közvetlenül az MNV Zrt. vezetésének, illetve a vagyongazdálkodási tanácsnak a hatáskörébe tartozik.
Joávra és a Projektre ismét rámosolyogtak az égiek. Pusztán a szerencse folytán, mindenfajta külső ráhatás nélkül a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot nem érdekelte a min. 27%-os értékkülönbség, és 2008. július 30-án jóváhagyta a cserét.
Az aznap tárgyalt 25 ügylet között kis hírecske volt ez a csere:
"Hozzájárult a Tanács a későbbiekben építendő M4 autópálya nyomvonala számára szükséges területek cseréjéhez. A döntés értelmében a Magyar Állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanokat Pilis külterületén valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra cserélik."
Joáv 183 hektár albertirsai homokos talajú gyümölcsöséből így lett 70 hektár vízpart telek a Velencei-tó partján. A 300 milliós különbözetet Joáv-nak sajnos be kell fizetnie az államkasszába. Sőt, még így is nagyon jól járt, mert egyes vélemények kicsit drágállják a 800 milliós árat a 183 hektár gyümölcsösért.
,,Egy jó infrastruktúrával rendelkező, kiépített felvevőpiaccal rendelkező gyümölcsös Pest megye ominózus részén jóval olcsóbb. Blum úr gyümölcsösei méretarányosan átszámítva kb. 4-500 millió Ft-ot értek legfeljeb" --- írta az egyik kommentelő a nol.hu-n.
Itt lesz majd a magyar Las Vegas, a plázaidióta, matematikai szuperzsenik hülyeségadózó palotája?
"Bajnai Gordon gazdasági miniszter levélben kérte, hogy a megyei közgyűlés a rendezési tervben nyilvánítsa beépíthető területté a Velencei-tó északi partrészét, egy 2003-as sukorói rendeletre hivatkozva. Ellenkező esetben kártérítés fizetésére kötelezné a testületet, mondván, meghiúsul a munkahelyteremtő beruházás. Felháborító eljárás" --- mondta a Fejér megyei közgyűlés alelnöke. Illetve még hozzá kell tenni, hogy kerek egész legyen a történet, hogy Joáv Blum úgy juthatott --- a törvény szerint --- a sukorói területhez, hogy ha településen életvitelszerűen lakik. Ezért lett sukorói lakos még a csereüzlet előtt.
A sukoróiak és a környezetvédők most lázadoznak, hogy a gigaberuházás elzárja előlük és mindenki elől a Velencei tavat, de meg lett mindenki nyugtatva, hogy egy 10 méter (!) part menti sáv állami tulajdonban maradt.
Éljen Lenin!
A polgármester mellesleg a projekt nagy támogatója --- nem tudjuk, miért. Talán a pókerpartikra gerjed, nyilván imád kaszinózni.
Hab a tortán, hogy Magyarországon nem lehet csak úgy kaszinót nyitni és üzemeltetni. A szerencsés véletlenek összjátéka, hogy 2009. február 19-én a Pénzügyminisztérium koncessziós pályázatot hirdetett a Közép-Dunántúl régióban létesítendő, első kategóriába sorolható játékkaszinó létesítésére és üzemeltetésére. A nyertesnek évi minimum 900 millió forintot kell fizetnie az államnak. A szerződést húsz évre kötnék. A Királyok Városa pont a Közép-Dunántúl régióban lenne.
Bámulatos!
Újabb fejlemények:
Akcióznak a tómentők a Bajnai által közvetített, izraeli beruházás ellen

A Velencei-tó megmentése érdekében szervezték meg első nagyszabású akciójukat a tómentők. A többek között a Földet egyedül körbehajózó Fa Nándort és Gyulay Zsoltot is felvonultató lokálpatrióták a Gyurcsány Ferenc egyik utolsó aláírásával kiemelt beruházásnak nyilvánított tóparti kaszinóváros ellen tiltakoznak.
Az akció július 14-én, kedden az agárdi kikötőből indul. Az esemény háziasszonya Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke lesz. A résztvevők a Gárdony nevű hajó fedélzetén Fa Nándor, az első magyar vitorlás világutazó irányításával körbehajózzák a Velencei-tavat, miközben ismertetik a vízi sportok szerelmesei számára pótolhatatlan adottságait. A hajótúrához kajakján a vízen csatlakozik Gyulay Zsolt olimpiai és többszörös világbajnok sportoló is több reménybeli aranyérmes fiatal kajak-kenus társaságában. A Gárdony fedélzetén jelen lesznek még az Angelika Természetvédelmi és Kulturális Egyesület tagjai is.
Az akció célja a Velencei-tavat fenyegető veszélyek tudatosítása, a tó egyik legértékesebb partszakaszára tervezett óriás kaszinóberuházás megakadályozása ? közölték a szervezők. Mint ismert ugyanis, Sukorón King?s City néven kaszinóvárost építenének izraeli befektetők. A tóparti, állami tulajdonban lévő területhez csere révén jutottak hozzá, az ügylet miatt büntetőeljárást kezdeményezett a Központi Nyomozó Főügyészség.
(MNO)
Válogatott színesek:

Hozzászólások: