Fordult a kocka?

2010. november 4-től már nem kiemelt beruházás a fővárosi Hajógyári-szigetre tervezett, Álomsziget nevű projekt – közölte Budai Gyula, az új elszámoltatási kormánybiztos sajtótájékoztatóján. (Forrás: ingatlan.net)

Az idei ajvékolás tárgya

Az évek óta húzódó, 400 milliárd forint értékű és eddig kiemelt beruházásnak minősülő Álomsziget-projekttel a Hajógyári-sziget területének több mint egyötödét beépítenék, a kaszinóváros mellett szállodákat és konferencia központot is létesítenének. A kabinet szeptemberben helyezte hatályon kívül a Sukoróra tervezett, ún. King’s City nevű kaszinóprojektet kiemelt beruházássá nyilvánító 2009-es kormányrendeletet, ma pedig kimondták a végszót: a beruházás elveszítette kiemelt mivoltát --- írja őszinte sajnálkozással az Magyarországi Távirati Iroda (MTI).

Ezt tették volna a szándékosan elpusztított hajógyárból

köszönöm A látványtervet görgetve elgondolkodhatunk, hogy a kis velencei hangulatú zegzugos, mesterséges csatornák egyáltalán mire jók a hatáskeltésen kívül?

...természeteen izraeli-amerikai érdekeltségról beszélünk

A Bécsi utcai, nagy vihart kavaró Norman Foster-féle Zeppelinnek is csúfolt szivarház terv után, most az amerikai-izraeli Moshe Safdie irodája építené át teljesen Budapestet- pontosabban a Hajógyári szigetet. A projektet Álomszigetnek hívják.

Hajógyári sziget: Zavaros és alulértékelt adásvétel

2000-ben 7 milliárd forintra értékelte az ÁPV a Hajógyári Sziget Vagyonkezelő Kft. 66,79 százalékos állami tulajdonrészét, ennek ellenére a 2003. áprilisi –végül eredménytelennek nyilvánított – pályázaton már csak 6,6 milliárdos limitált árban határozták meg a 32 hektáros terület és a cég értékét. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. pár hónappal később feloldotta a limitált határt, és mindösszesen 4,6 milliárd forintért eladta a 350 000 négyzetméternyi területet a Plaza Centersnek. Ezt a gáláns ajándékot először 2007-ben a Veres János vezette Pénzügyminisztérium megtoldotta egy 2032-ig tartó egy I. kategóriás kaszinó üzemeltetési joggal, majd 2009 februárjában a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a terület déli részére tervezett szórakoztató központot. A döntés mögött állítólag az húzódott, hogy az Álomsziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft. így egyszerűbben juthat hozzá a mintegy 500 milliárd forint összköltségvetésű komplexum megvalósításához szükséges engedélyekhez, mintha a kormány nem emelte volna elsődleges prioritásra a beruházást. Az akkori indoklás kiemelte: Európa legnagyobb kaszinójának működtetéséhez szükséges koncessziós szerződés értelmében a komplexumnak legkésőbb 2012 júniusáig meg kell nyitnia, ezért különösen fontos az ügymenet felgyorsítása. A befektető Álomsziget 2004 Kft 43,5 %-ban az Elbit Imaging Ltd, 43,5%-ban pedig a Magyar Külkereskedelmi Bank tulajdona. Három százalékot kisebb befektetők birtokolnak, illetve Sammy S. Smucha érdekeltségébe tartozik, csakúgy, mint több vidéki és fővárosi bevásárlóközpont, mint a Duna Plaza vagy a Keleti pályaudvar melletti Arena Plaza. A maradék 10% a konzorciumot igazgató Mordeháj Zisser tulajdonában van, aki egyben az Elbit Imaging elnöke is.

Az ,,új'' Hajógyári-sziget: Hidak, öblök, romok és kaszinó

Új Operaház és a Színház... A Hadrianus palota tövében...

Sukoró után a 2. felvonás: Álomsziget a Duna közepén

A Dream Island konzorcium birtokában álló területen a tervek szerint a 200 asztalos amerikai stílusú kaszinón kívül felépítenének egy 3500 férőhelyes konferenciaközpontot, több, de összességében 3000 szállodai szobából álló luxusszálloda-láncolatot, 1000 apartmant, 1500 ülőhelyes és ezzel a főváros legnagyobbjának számító operaházat és egy 3500 székes színházat is. Lesz kikötő háromszáz hajónak, valamint 5500 parkolóhely; bevásárlóközpont, és római kori romok, Hadrianus császár egykori helytartói palotája közelében egy múzeum is. A tervek szerint megőrzik az egykori hajógyár műemléki épületeit, ám itt is komoly beépítést terveznek a terület jelenleg üresen álló részére összesen 400 milliárd forint értékben. 2007-ben befejeződtek a régészeti feltárások is a szigeten. Eddig jórészt kisebb tárgyi emlékekre bukkantak, ezeket várhatóan múzeumba szállítják és ott is állítják ki, ha viszont falmaradványok kerülnek elő a föld mélyéről, azt a szakhatóság majdani állásfoglalása szerint kell a nagyközönség számára megtekinthetővé tenni; akár a helyszínen üveglappal lezárva vagy – a Flórián téri aluljáróhoz hasonlóan – beépítéssel. Az idei régészeti kutatások egyébként a Hajógyári-sziget Nagy-Szigetnek nevezett részén, a keleti oldalon zajlottak, ahol hasonló munkát még sosem végeztek. A beruházó a fővárossal és a kerülettel arról állapodott meg, hogy mintegy 15 milliárd forint értékben valósít meg közcélú beruházásokat, főleg a környék közlekedési infrastruktúrájának fejlesztését. Ennek keretében szélesítik ki a szigetre vezető hidakat, majd a mélygarázsokhoz vezető, a Bogdáni úttól induló közúti alagút megépítése következik.

Elnagyolt tervek a pénz szemszögéből

Az Álomsziget előzetes rendezési tervét a Casiopeia Group Kft. készítette. A Magyarországon 2001 óta működő iroda korábbi munkái között szerepel az Aréna Plaza, valamint az M3 Shopping Center, illetve több romániai, lengyel és ukrajnai bevásárlóközpont és több nagyméretű lakóprojekt. A 2008-ban visszavásárolt, így állami tulajdonban levő Hadrianus-palota régészeti feltárásainak befejeztével (a helytartói palota a római kori Pannónia egyik legjelentősebb építészeti emléke, de soha nem tárták fel teljesen) az első fázisban az egykori hajógyár épületeit újítják fel. A 2009-ben kiadott elvi építési engedély alapján erre a Casiopeia az amerikai (?) Moshe Safdie építészirodával együttműködve készített vázlattervet --- melynek honlapját érdemes hamar megtekinteni, mert egy csodálatos képpel nyitnak: 3 db felhőkarcoló tetején Noé bárkáját szimbolizáló hajótest látható... Az alkotáshoz nincs hozzáfűznivalónk, ide nem fogjuk áttükrözni az biztos...
Az ipari csarnokokat üvegszerkezetekkel fedett, de nyitott gyalogos tengelyekkel kötnék össze, amelyek a különböző szórakoztató funkciók megközelíthetőségét biztosítják. A nagyobb épületbelsőkben galériákat, hozzájuk kapcsolódva teraszokat alakítanak ki, amiket összekötnek Velencéhez hasonlóan csatornákkal is. A háromhajós csarnokok középső tere lényegében sétatérként szolgálna; a funkciókat az oldalhajókban helyeznék el. Arnóth Ádám, a Műemléki Tervtanács elnöke a hg.hu-nak elmondta: mivel a tervezők csak részleteket mutattak be a létesítményről, nem született végleges döntés, de bekérték a teljes tervanyagot egy újabb bemutatásra. Mezős Tamás, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal volt elnöke szerint a program meglehetősen túldimenzionált, és nem alkalmazkodik kellően a meglévő épületállományhoz, ráadásul véleménye szerint „a terveket bemutató fiatal amerikai építész legfeljebb egy órát töltött a területen”.

Az új tervek szerint a területre Óbuda központja felől, az északi részen belépő látogatókat egy hatalmas szökőkút fogadná. Innen a területet kettéosztó öböl mellett kétfelé indulhatnak. A nyugati részre, a felújított és kiegészített hajógyár épületeiben elsősorban szabadidős funkciókat és szórakozóhelyeket szánnak, míg a szigetcsúcs keleti felén a javarészt újonnan épülő tömbökbe kerül be a kaszinó és a szálloda.

Ami kimarad (értsd: amire pont tesznek...)

A Hadrianus-palota, amely a hajógyártól északra fekszik, múzeummal és látogatóközponttal egészül ki, és ezen a területen épül a színház is. Ellenben a tervek nem tennék láthatóvá a 2009-ben feltárt XIII-XVI. században épített birtokközpontot, egy Árpád-kori falut, egy Árpád-kori falut, valamint számos őskori és római korban emelt épületet.

A K-híd vonala felől így nézne ki a Hajógyári-sziget

Az öböl partján széles gyalogos sétány vezetne körbe. A szállodai épületek a tervek szerint alacsony, zöldtetős tömbök lesznek, amelyek nem nyúlnak túl a sziget fáin. Helyet kapna azonban néhány kiemelkedő, nagyobb méretű épület is a szigeten, a kaszinóhoz kapcsolódva, illetve a kulturális funkciók számára. A Hajógyári-sziget déli csücskén pedig 112 méter magas óriáskereket építenének, amely csak 23 méterrel lesz kisebb, mint a London Eye. A beruházás a legutóbbi tervek szerint 2013-15 között valósulhat meg. Kíváncsian várjuk, hogy a többszörösen áttervezett, de már elkezdődött építkezés előzményeinek kialakítói előkerülnek-e vala. Fény derül-e majd arra, miért kellett szétlopni az összes budapesti --- és általában az összes magyarországi hajógyárat azért, hogy az amortizációra előkészített ingatlanokat, földterületeket aztán előbb drog-elosztóközpontként (!), majd kaszinónegyedként lehessen értékesíteni...

...Végül kép a múltból

Hozzászólások: