Sötét jövő elé nézhet a ,,vadvízi evezés'' kifejezés.

Mai rohanó világunkban, a globalista plázaidiotizmus korában néhányszor végig kell gondolnunk, mit mondunk ki.

Például sértő az állatokra nézve a „háziállat” kifejezés – írja az Állati Etika nevű tudományos szaklap a The Telegraph tudósítása szerint. A házi kedvencekre ezentúl az „állati társ” megnevezés használatát javasolja a szaklap. Ezek szerint a görényre sem mondhatjuk, hogy bűzlik, hanem inkább azt, hogy ,,számunkra kellemetlen szagot áraszt'' --- mert így nem sértjük önérzetében.

Nos, a ,,vadvízi kajakozás'' kifejezés a vizeket sérti, mert bizonyos vizeket vadnak minősít azzal a megkülönböztető jelzővel ellátva, ami a ,,nem szelíd'' fogalom alá esik, azaz szelíd dolgokkal összeférhetetlen. Mai szélsőliberális szemléletmóddal a vadvizeket a ,,rejtve barátságos víz'' elnevezéssel kellene illetnünk, ahogy például a cigányokat sem nevezhetjük (libsi vagy kripto-liberális politikusaink szerint) cigánynak, hanem ,,rejtett erőforrásnak''. Nos, ha igazán ki akarod forgatni a világot, rejtve barátságos vízre rejtett erőforrású túravezetőkkel mész. (Ember! Láttál már cigány túravezetőt a szemétdombon kívül?!)


A publikációt Andrew Linzey professzor, teológus és az Oxfordi Állatetikai Központ igazgatója szerkeszti, kiadását pedig az amerikai Illinois Egyetem is támogatja. Linzey a közlöny első számának vezércikkében kifejti, ha valóban javítani akarunk az állatok helyzetén, először a derogáló nyelvezettel kell leszámolnunk. (Ezen mondat logikai szerkezetéről viszont nem mondott semmit.)
Nem csupán a „házikedvenc” kifejezés használatát mellőzné, de a „tulajdonos” kitétel is szúrja a teológus szemét, ezzel ugyanis egyszerű tulajdonná, morális kétségek nélkül kihasználható tárggyá alacsonyítjuk „állati társunkat”. Linzey szerint „emberi gondozó” lenne a megfelelő szó. A professzor szerint ugyanígy nem etikus a „vadon”, „vadállat” megnevezés sem, hiszen ezzel előítéletesen civilizálatlan, barbár helynek festjük le a természetet, sokkal jobb lenne, ha inkább a „szabadon élő” kitételt használnánk. A negatív hangzatú, igazságtalan közmondásoknak sincs helyük a nyelvben, véli a teológus: „ravasz, mint a róka”, „zabál, mint egy disznó”, „iszik, mint a gödény” és így tovább – ezek mind károsak az állati emancipáció szempontjából.

(A Telegraph (telegraph.co.uk) nyomán)

Gratulálunk! Ezen szellemi teljesítményt már korábban lekörözte az SZDSZ-es Kunce Gábor az objektív ,,cigánybűnöző'' helyett a szubjektív ,,megélhetési bűnöző'' elnevezéssel. Ezt belenevelték az emberekbe a médián keresztül: sikerült neki. Azóta cigányaink folyamatosan visszaélnek ezzel, és a járulékos jogalkotói anomáliákkal. Íme a szélsőliberális szóhasználat orweli újbeszél-nyelvezete. Lassan már tényleg olyan lesz a nyelvünk, hogy a rendszer is támadhatatlanná válik a szó eszközeivel.

Sajnos ez nem vicc már.

Hozzászólások: