Korábban hírként szerepelt, hogy a tiszai helyi bűnözés a túristák, vízi túrázók kirablására (is) szakosodott. A vallalkozoinegyed.hu portál google által letárolt oldaláról származik az alábbi írás. Elolvasása megszívlelendő. (Kérlek, ha a mai magyar divatnak megfelelő ,,politikailag korrekt'' tartalmat vársz el, látogass garantáltan szélsőliberális oldalakat!)
diszcigany

A mellékelt ábra csupán illusztráció.

Persze portálunk elnézést kér az érintett személytől --- amennyiben hordót még nem lopott.


Nem csak a vízben úszó hordalékfák, víz alatti tönkök jelentek veszélyt a kalandozókra. Az utóbbi években egyre többször tolvajok áldozatai lesznek a vízitúrázók.

,,A Tiszán és a Hernádon, különösen Tuzsér és Tiszamogyorós körzetében szakosodnak tolvajok a vízitúrázók kifosztására. Legtöbb esetben a felszerelés tárolására szolgáló vízálló hordókat lopják el, teljes tartalmukkal együtt.''

A lopások mellett a folyóparton tanyázó fiatalok (szerk.: cigányok) pedig helyenként kőzáporral fogadják a túrázókat. A rendőrség ilyenkor szokás szerint tehetetlen, hiába hívják őket.

Persze, hogy tehetetlen a rendőrség, holott nyilván a helyi rendőrök ismernek minden cigányt. Nos, leírjuk, mit művelnek ilyenkor, mik a módszereik. Egy alkalommal rendőrök mégis sikeresen megtalálták az elkövetőket, a forrás onnan származik.

Amikor ellopnak néhány hordót az elkövető cigányok, elhurcolják a szajrét a közeli kukoricásba vagy egyéb dzsungelbe, pl. csalánosba. Ott szétrámolják az egészet, és hazamennek, üres kézzel. Előfordulhat, hogy el is ássák a hordókat, ha puha a talaj.
Amint elült a balhé, a cuccost hazaviszik, és örülnek neki.
A technológia teljesen kiforrott és logikus: ameddig a rendőrségi rögtönzött házkutatások alkalmával nincs meg a lopott hordó és tartalma, addig semmi sem bizonyítható. Miután a házkutatási- és egyéb procedúrák lezajlottak, a szajré új helyére kerülhet, esetleg mehet a feketepiacra az ország másik felén.
Egyik olvasónk a következő újdonságot írta levelében röviden fogalmazva:
A technikát úgy is alkalmazzák, hogy a hordókat vízbe dobják, gurítják, aztán hagyják, hogy a víz csendesebb részre sodorja őket, ahol végül botokkal kiszedik. Érdemes a későbbi keresést a vízen is elindítani, kutatva azokat a helyeket, ahol a partról könnyen ki lehet halászni a szajrét. Vízben hordóval a túlpartra átúszó hordótolvaly cigányt még nem láttunk.

Megoldás, ha beüt a baj:
  • Rendőrség értesítése, hogy hivatalosan is tudjon róla valaki. Ne önbíráskodj, mert az idehaza rasszista megnyilvánulás. Ha véletlenül megvan az elkövető, csak önvédelemből tehetsz ellene bármit is. Ez van.
  • Azonnali hajtóvadászat a nyomokat keresve, minden lehetséges helyen. Gondolkozz azon, hogy TE hová ásnál el dolgokat, ha patkány lennél és lopnál.
  • Minden felderítő útra a csapat vigyen baltát, bozótvágó kést. Ez nem bűn, hiszen tüzet akarsz rakni, ahhoz balta kell. (Ha mégis önvédelmi okokból kényszerűen megcsúszna és nem fát érne, ne az élével üss, mert lecsuknak érte...)
  • Amint megvan amit elloptak tőled, menekülés azonnal, rendőrséget sem kell már várnod, húzz el a legközelebbi táborhelyre és a túlparton éjszakai őrséggel üss tábort!

Hozzászólások: