Hidak.

Több alkalommal is találkozhatunk ellenünk irányuló gaztettel, amely után semmit sem tehetünk, mert az elkövető lépéselőnyben van. Ha éjszakai evezést választunk mondjuk Budapesten, este 11 óra után bármikor megtehetjük (vigyázat, a teherforgalom ilyenkor is megy), a rendőrök is alszanak. A tükörsima folyó semmihez nem hasonlítható, és ha van nálunk egy megfelelő méretű grillcsirke uborkával, már semmi sem hiányzik. Csak a félelem a hidaktól.
A Hernádon, Sajón és egyes más hazai folyóknál a helyzet egyre súlyosabb. Fentről ugyanis köveket dobálnak, legjobb esetben köpködnek vagy önnön vizeletüket eresztik alá, hajónkat hosszirányban becélozva primitív testnedveikkel.
Budapesten a hidaknál meg sörösüvegek repülhetnek a képünkbe, amely főleg akkor veszélyes, ha a hidat éppen elhagyjuk. (Mindig nézzünk fel a hídra, ha elsiklunk alattuk, mert a készülődő merénylőket még időben kiszúrhatjuk)


Mit tehetsz, ha a hidaknál támadástól kell tartanod?


Tulajdonképpen nem sokat, mindig mérjük fel előre a lehetséges támadásokat aszerint, hogy TE hogyan csinálnád ezt a patkányságot.

  • Kikötsz előtte, és megvárod, amíg elcsitulnak. Ekkor a veszély következő forrása az, hogy pot ott rohannak meg a parton, mondjuk rögtön tízen. Ha ez megtörténik, a purdéval udvariasan bánj, ert a cigánymama mindenkit képes rád uszítani, ha meglátja, hogy kezet emeltél az ő kincsére. Ez egy általános indok a globális támadásra, megszívlelendő.
  • Mész a híd felé, és evezel mint a barom, hogy ha hirtelen manőverre van szükség, gyorsan megtehesd. Gyermekeidre pakolj hátizsákokat, vagy valamit, esetleg dőlj előre és valamivel védd közben a gerincedet. Egy tégla is jöhet.
  • Ha kajakod van és polietilénből vagy valami brutális karbon-kevlárból, akkor nyertél. Fogod magad, jó mély levegővétellel befordulsz, rábízod magad a sodrásra, majd mondjuk négy perc múlva visszaeszkimózol. Ha nem tudsz eszkimózni, az sem baj, mert felborult hajód alá bújhatsz. A hajó esetleges ürítésekor véletlenül se köss ki, végezz önmentést a víz közepén! Ha önként borulsz be, tudd, hogy mit csinálsz, mert ismeretlen folyószakaszon a következő kanyarban akár bele is pusztulhatsz az esetbe anélkül, hogy eltaláltak volna kővel, téglával, üveggel... Rábán is csak akkor tegyél ilyet, ha tudod mi vár rád a kanyarban és hogy hová visz a víz.
  • Kenuban végső esetben a lapát tollát magunk fölé tartva védekezhetünk. Vigyázzunk ujjainkra, ne markoljuk, csak tartsuk a lapátot, nyitott tenyérrel fölfelé!


Talán elsőre így ennyit a hidakról.

diszcigany

Sok szerencsét!
---tengerikajak.info---

Hozzászólások: