Már a horvátok is? Fabotokkal vertek meg egy autót...
Bár az alábbi cikk nem teljesen tengeri kajakos túrába vág, símán előfordulhat velünk is. Védekezés: a tengerikajakos társaságban mindig legyen az esti bulikon egy olyan színjózan személy, aki beszél a pincérrel, rákérdezve arra, hogy ne hangos-e a társaság, nem zavarja-e a helyi lakosokat (---az éttermet biztos nem, hiszen fizetünk ugyebár).
Az eset mindenképpen elgondolkodtató. Csupán azért, mert odakint valakik jól érzik magukat és hangosan buliznak, már autórongálásos önbíráskodás jár? A jelek szerint igen, jelzős szerkezetekben ezt hívják balkánnak...
Lássuk az MTI által kipumpált cuccost alább!


Fabotokkal rongálták meg magyar fiatalok autóját pénteken este a horvátországi Trogirban; a horvát sajtó beszámolója szerint egy helyi fiatalokból álló társaságnak nem tetszett, hogy előző este a magyarok hangosan énekeltek egy kávézóban.

A történtek kapcsán az MTI megkereste a spliti kihelyezett magyar konzult, aki elmondta, hogy az esetről ő is csak a lapokból értesült. Szlanyinka Anna hozzátette, hogy a sértettek konzuli segítséget nem kértek, a rendőrség pedig szintén nem kereste vele a kapcsolatot.

A spliti Slobodna Dalmacija napilap internetes oldala szombaton arról számolt be, hogy három huszonéves magyar fiatal --- köztük egy 22 éves nő --- a Trogir melletti Ciovo-szigeten, Okrug Gornji egyik tengerparti kávézójában töltötte a csütörtök estét. Dalolgattak, de a helyi fiatalok egy részének nem tetszett az éneklés, amiből szóváltás kerekedett, de akkor nem volt folyatása az esetnek.

Péntek este az egyik trogiri parkolóban éppen autójukba akart beszállni a háromfős magyar társaság, amikor egy csoport fiatal férfi lépett oda hozzájuk. A magyarok felismerték az előző esti társaságot, amelynek tagjai fabotokkal ütni kezdték az autót. A spliti lap közölte: az ütésektől betört a kocsi egyik ablaküvege, megsérült az egyik külső visszapillantó tükre és fényszórója, a csomagtér teteje, valamint az autó bal oldala. Az eset miatt a károsultak rendőrségi feljelentést tettek.

Az index.hr beszámol arról is, hogy az autó tulajdonosa, a 24 éves B. László könnyű sérüléseket szenvedett, karcolások vannak az arcán.

Szlanyinka Anna, a spliti kihelyezett magyar konzul csak a lapokból értesült az esetről, a sértettek konzuli segítséget nem kértek, a rendőrség pedig szintén nem kereste vele a kapcsolatot.

(MTI)

Hozzászólások: