Abban az esetben, ha Romániában éjszakai evezést, kajakozást tervezünk, érdemes tudni, hogy könnyen kalóznak nézhetnek minket. Az alábbi, MTI-től származó írás elmeséli, hogyan mennek az események azokon a helyeken, amerre a Duna folyik. Ha arrafelé tervezünk kajaktúrát, kisebb-nagyobb vízitúrát, nem árt tudnunk ezekről.

Kalózok veszélyeztetik a dunai hajózást a folyó kelet-európai szakaszain --– állapította meg egy vasárnapi brit lap.
A Sunday Telegraph azt írja: a rablók főként Romániában, holdvilág nélküli éjszakákon kishajóikkal a kiszemelt hajó mellé lehorgonyoznak, majd köteleken átmásznak a fedélzetre. Legutóbb Galati kikötőjében egy kamionokkal, személyautókkal és utasokkal teli bolgár kompot támadtak meg a dunai kalózok, akik kifosztották az egész hajót, és a fedélzeten lévő autókat.
Az újság szerint a dunai kalózkodás nemzetközi feszültségeket okozott, mert egy bolgár kompot ért támadás után a bolgár lapok a román kormányt felelősségét hangsúlyozták az ügyben. A román hatóságok azzal védekeznek, hogy a bolgár üzemeltetők sodorják veszélybe saját hajóikat, mert a kikötőktől távol horgonyoznak le, megkerülve így az adók és illetékek befizetését.
(Forrás: MTI)
Tehát ha lehet, Mohács után a Dunán már ne evezzünk sötétedés után...

Hozzászólások:

contentmap_plugin