Szabadon engedtek egy kínai teherhajót a teljesen néger kalózok. --- Bámulatos hír, nézzük mire számíthatunk, ha egyes távoli szigetek környékére tervezünk tengeri kajaktúrát mondjuk Grönland helyett!

Huszonöt fős legénységével együtt szabadon engedtek egy kínai teherhajót vasárnap szomáliai kalózok 3,5 millió dollár váltságdíj ellenében --- jelentette a Hszinhua kínai hivatalos hírügynökség.

A Dél-afrikai Köztársaságból Indiába tartó vízi járművet október 18-án a Seychelle-szigetek partjaitól északkeletre kerítették hatalmukba a tengeri rablók. Csiang Jü kínai külügyi szóvivő közlése szerint a teherhajót immár az ázsiai ország haditengerészetének az egységei kísérik haza. Az elengedett hajó legénységének mindegyik tagja kínai.

neger kalozok hajoval

A szenet szállító teherhajót elrablása után a kalózok a közép-szomáliai Harardere és Hobyo közötti partvidékhez kényszerítették. Ez a térség a kalózok búvóhelye, ahol jelenleg is több elrabolt hajó vesztegel. Tengeri kajaktúrát szervezni a közép-szomáliai partvidékre tehát túlságosan izgalmas --- ne tegyük!

Az Európai Parlament 2008. október 23-i állásfoglalása a tengeri kalózkodásról érdekes olvasmány lehet még, miután elolvastuk a XXI. század kalózairól szóló cikket a Yacht Magazintól.

neger kalozok

Képek forrása: Origo

Mohamed Rage, a kalózok egyik vezére az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a kínai hatóságokkal hosszas tárgyalások eredményeként állapodtak meg a váltságdíj nagyságáról. A túszejtők foglyaikkal emberségesen bántak --- fűzte hozzá.
(Remek. Talán velünk is jól bánnának, bár egy tengeri kajakos kalóztámadás esetében a hajónk számukra szinte semmit sem ér, a ,,rakomány'' értéke szintén nulla, esetleg rabszolgának lennénk jó. Tényleg félnünk kéne odakint?)
Az említett hajóra a szomáliai partoktól 1300 kilométerre támadtak a néger tengeri rablók, ami azt mutatja, hogy tevékenységi területük meglehetősen nagy tengeri térségre terjed ki Igazi profik.
A szomáliai kalózok ismerik a megtámadott hajókat, mert Londonból, a világ hajózási központjából segíti őket valaki - állítja egy kiszivárgott hírszerzési jelentés. A kalózok több esetben pontosan tudták, honnan érkezik a hajó és hova tart, pontosan ismerték a felépítését és a szállítmányt is. Gyanús az is, hogy egyre inkább elkerülik a brit hajókat.


A kalózok jól ismerik a megtámadott hajókat Az öt nagy szomáliai kalózcsoport közül legalább egynek vannak londoni kapcsolatai, akik segítenek a célpontok kiválasztásában, és információkat is kiadnak a hajókról --- írja egy kiszivárgott hírszerzési információ alapján a Guardian. A jelentés szerint legalább három (egy török, egy görög és egy spanyol) elrabolt hajóról a kalózoknak biztosan voltak Londonból származó információik.
A kalózok mindhárom esetben pontosan tudták, hogy milyen típusú, milyen nemzetiségű hajót fognak elrabolni, milyen szállítmánnyal.
Haldun Dincel, az elrabolt török hajó anyacégének vezetője, aki műholdas telefonon keresztül tárgyalt a kalózokkal, a Guardiannak azt mondta: "Mindent tudtak. Tudták, honnan érkezik a hajó és hova tart, pontosan ismerték a felépítését és a szállítmányt is." A kiszivárgott jelentés szerint volt olyan támadás is, amit előre begyakoroltak, olyan sokat tudtak a hajóról.
A jelentésben nem szerepel egyértelműen, hogy ki lehet a londoni kapcsolat. Haldun Dincel szerint biztosan iparági belső ember. A jelentés szerint az is lehetséges, hogy hajózással foglalkozó nemzetközi szervezetktől származnak az információk. Gyanússá teszi a jelentés szerint a brit szálat az is, hogy a kalózok egyre inkább elkerülik a brit felségjelzésű hajókat. London a világ legjelentősebb hajózási és biztosítása központja is egyben.
Egy hajót azonosítani a nyílt óceánon ezzel együtt sem könnyű - mondta Graeme Gibbon-Brooks tengerészeti hírszerző a Guardiannak. A legvalószínűbb, hogy a kalózok általában kapnak egy listát a lehetséges célpontokról, így ha találkoznak valamelyik hajóval, tudják, mire számíthatnak.
( Forrás: MTI, Origo )

Végszóként

... elmondhatjuk, hogy mivel a világtörténelemben eddig nagyon sokszor a kalózok vitték előre a hajóépítést , az újdonságok is itt jelentkeztek (lásd pl. EZT, ahol a rómaiak is csak úgy tudtak végezni a kalózokkal, hogy lekoppintották a modernebb hajóikat).
Szeretettel várjuk néger kalózok újításait, hajószerkezettani ismereteiknek közkinccsé tételét valami (saját hajóparkból származó) hajóroncs formájában, amelyet felhasználhatunk civil hajók korszerűsítéséhez!

Hozzászólások: