Elsüllyedt egy moldovai teherhajó vasárnap délelőtt az izraeli partoknál, de a rajta lévő összes embert, a 11 fős legénységet a rossz időjárás ellenére sikerült kimenteni.
A legénység minden tagja ukrán állampolgárságú. Voltak köztük olyanok, akiknek sikerült mentőcsónakba szállniuk, a többiek beugrottak a vízbe. Egy éppen a közelben haladó tajvani kereskedelmi hajó vette fel őket a fedélzetére. Mindannyian jól vannak, orvosi ellátásra nem lesz szükségük.
A 3000 tonna vasat szállító moldovai hajó Asdod kikötőjétől 16 kilométerre volt éppen, amikor segélyhívást adott le. Ekkor viharos szelek fújtak a térségben. A tengeren a hullámok magassága elérte a 10 métert is. A pénteken kezdődött viharos időjárás több száz fát kidöntött Izraelben, és fennakadásokat okozott az ország elektromos hálózatában.

(Eddig az MTI híre)

--------------

Nos, mi érdeklődő emberek vagyunk, így elővettük azon navigációs rendszerünket, mely véletlenül tartalmazza az említett partszakaszt.

16 km nagyjából 8.6 tmf-nek (tengeri mérföldnek, 1 tmf=1.852 km) felel meg, így virtuális vonalzónkkal az alábbi szemléltető ábra alapján kivetítettük a távolságot. Nincs is olyan messze a kikötő világítótornyától az elsüllyedés helye! Csoda, hogy míg működhetett a 16-os csatorna (mely a parti őrség felé is hallatszik ám), mégis egy tajvani hajó vette fel az összes túlélőt.

israel hajo elsullyedes

Kb. 7-8 NMi-re (tmf, tengeri mérföldre) vetítettük ki a kis kék vonalat a nyílt víz felé, az is elég.

A GRIB-forrásállonyunkon (kurtán fogalmazva: matematikai módszerekkel letárolt időjárási modell) a Sun 12-dec-2010 09:00:00 GMT jelzéssel rávetítettük a térképre egy rétegben az aktuális szélvektorokat, melyek alapján megállapíthatjuk, hogy valóban voltak ott erős viharok, szelek. Ha alaposan megfigyeljük a térképet, a környéken mindenütt 3 kis zászlócskát figyelhetünk meg a szélvektorok végén, ez erős szelet jelez. A térségben 23 csomós szélsebességet jelez a GRIB állomány (ezt a navigációs rendszer kurzora adta ki nekünk, mely a képen nem látszik). A szél mellesleg egy vektormennyiség, vagyis 2 mérőszámmal írható le (algebrailag vektorként), egy iránnyal és egy erősséggel.

Szerencsére a 3000 tonna vas (a hajóval együtt) nincs is olyan mélyen, a térkép kb. 60-80 méteres vízmélységet jelez. A vas így bármikor előhalászható, roppant erős töprengést okozva majd a régészeknek.


Feltételezésekbe nem bonyolódunk bele, a lényeg az, hogy vigyázzunk, hol és milyen körülmények között kajakozunk! Ha a 16-os vészcsatornát használnánk, akkor bele kell törődnünk, hogy nem mindig az érkezik, akire ép elmével várnánk.

Próbáltunk alaposabban utánajárni a dolognak (mennyi a vas árfolyama a tőzsdén), de pl. ezen az oldalon már arról sem beszélnek, hogy a mentőhajó tajvani volt. (,,Az izraeli partoknál elsüllyedt egy moldovai teherhajó vasárnap délelőtt, de a rajta lévő összes embert, a 11 fős legénységet a rossz időjárás ellenére sikerült kimenteni - közölte az izraeli tengerészeti hatóságok egyik tisztségviselője.'') Így leálltunk az oknyomozással, mert hülyeségekre nem fecsérlünk energiát. A grib állományok mindenesetre varázslatosak, ajánljuk mindenkinek...

Az érdekesség eddig tartott, mellékesen mindez csupán arra volt jó, hogy leellenőrizzem magamnak a grib-eimet. Tulajdonképpen írni sem akartam semmit, az csak magától jött... Sőt. Lehet hogy mindezt nem is én írtam...

Hozzászólások:

Meteo: Földközi- és a Fekete-tenger


Meteo: Égei- és Jón-tenger