tengeri kajakos szakmai tartalom

Ok nélkül nem keveredtél ide.
Ha tengeri kajakokkal, kajakozással kapcsolatosan információt keresel, valószínűleg kendőzetlenül megtalálod majd. A kajakok vásárlásától a meteorológiai térképeken át a hajóépítésig mindenféléről olvashatsz különböző megvilágításban.
Ha a komolyabb hajószerkezettani írásoknál elakadsz vagy egyszerűen eltévedsz, a főoldalon egy külön tematika szerinti segítséget találhatsz.
Egyvalamit sose feledj: mindennek oka van, még annak is, hogy ez az oldal olyan, amilyen. Ha épít, már megérte hogy van.

(NMEA 0183) Checksum Calculator

Ez itt egy primitív számológép, amely a GPS lapkád NMEA mondatait ellenőrzi soronként.

Beírod a kezdő $ és a mondatvégi * nélkül az adatokat, melyek ún. mezőelválasztó karaktere a vessző (,). Végül nyomsz egy entert és a következő sorban megjelenik a teljes mondat, a sor végén a checksum adattal. Ha ez egyezik azzal a számmal, ami az eredeti mondat végén is van (amelyet a GPS antennád adott), az ellenőrző összeg helyes, nem kell interferenciára vagy egyéb működési zavarokra gondolnod.

A használathoz böngésződnek JavaScriptre van szüksége, valószínűleg alapértelmezetten ez be van állítva. Az alábbiakban előre beírtam egy rövidebb példamondatot, mely alatt ott a kiértékelés is.

Ellenőrizendő NMEA mondatod:
$*
Checksum:

A NMEA egy mozaikszó, amely a National Marine Electronics Association nevéhez fűződik. Ez a szervezet fejlesztette ugyanis azt az interface-t, amely segítségével a használt eszközök egymással, illetve különböző számítógépekkel egységes formátumú üzenetek alapján képesek kommunikálni. Az NMEA üzenetek alapja az, hogy a vevő olyan mondatokban kommunikál, amelyek teljesen sajátságosak és függetlenek egymástól. 
Add a comment

Avagy tengeri kajak a nyílt tengeren...
Mai rohanó világunkban könnyedén barkácsolhatunk kalózhajót, elég hozzá venni vagy építeni egy kajakot, majd elhagyni (papírok nélkül) a beltengeri vizeket, kikolbászolva nyílt vízre, amely egyetlen állam joghatóságához sem tartozik.
Nyílt tengeren ha egy kajak olyan lobogót visel, amelynek viselésére nem jogosult (a lobogó szerinti államhoz való tartozását hiteles okmányokkal igazolni nem tudja, mert elhagyta, elázott vagy megette), a nemzetközi jog szerint kalózhajónak minősül, és mint ilyet, bármely hajó elfoghatja, majd birtokba veheti. Ez így van 1856-os Párizsi Tengerjogi Deklaráció egyöntetű bejelentése óta, amely szerint állami hovatartozás nélkül tengeri hajó a (nyílt) tengereken nem közlekedhet, és egy hajó csak egyetlen lobogó szerinti állam szuverenitása alá tartozhat. Vagyis hajók nem élhetnek kettős állampolgárságot (nem úgy mint kormányosuk, aki igen).

Csodálatos emberi jogrendszerünknek hála, a mai kávédat sem kell meginnod. Az ok egyszerű.
Add a comment

aesoposEgyszer Aiszóposz, a mesemondó, időtöltésből bement egy hajóépítő műhelybe. Mikor a hajóácsok gúnyolódtak vele, és mindenképpen szóra akarták bírni, Aiszóposz a következőt mondta el: "Valamikor régen létrejött az űr és a víz; de Zeusz létre akarta hozni a szárazföldet is, és ezért megparancsolta az űrnek, hogy háromszorra igya ki a tengert. Az bele is kezdett, és először a hegyek jelentek meg; mikor másodszor hörpentett, a síkságok is előbukkantak. De ha kedve támad még harmadszorra is inni a vízből, a ti mesterségetek feleslegessé válik."

A mese azt bizonyítja, hogy akik náluk kiválóbbakat gúnyolnak, elfeledkeznek arról, hogy a rövidebbet húzhatják velük szemben.
hajoepp
Add a comment

Romániáig akart lehajózni egy tutajon négy külföldi fiatal, de Budapesten, a Római partnál "szabálysértés bűntette" miatt a rendőrök megbírságolták a "vízi alkalmatosság" vezetőjét, és megtiltották, hogy a Duna magyarországi szakaszán továbbmenjenek a "járművel" - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.
(Először tutajt említ a cikk szerzője, majd ugyanezt vízi alkalmatosság néven illeti, végül kimondja, hogy járműről van szó. A fogalmi evolúció igen gyors. Akkor minek a bírság?!-szerk.)
tutaj duna 2013
A tájékoztatás szerint vasárnap délelőtt állampolgári bejelentés érkezett a BRFK ügyeletére, hogy a Duna fővárosi szakaszán, a Római partnál több ember egy tutajon "sodródik". A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai perceken belül a helyszínre értek, és igazoltatták "az időközben kikötött" tutaj utasait.
(Remek. "Sodródik". A sodródás azt jelenti, hogy valami tehetetlenül úszik az árral. Ha ez így van, hogy képes mégis olyan manőverekre, mint pl. a kikötés? -szerk.)
 
A négy külföldi állampolgár - három férfi és egy nő - elmondta, hogy a Dunán lehajózva egészen Romániáig "szerettek volna" eljutni. A járőrök azonban a "hajózási szabályok megsértése" miatt helyszíni bírságot szabtak ki a vezetőre, és megtiltották, hogy a járművel a Duna magyarországi szakaszán tovább haladjanak - írta közleményében a BRFK.
 
(Jellemző a magyarországi helyzetekre. Miközben elemi fogalmakkal nincsenek tisztában, fércmunkára alapozott HSZ-re mutogatva bírságolnak. Nagyon messziről indult a tutaj, sokan szoktak a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig lemenni mindenféle járművel, ez egyfajta zarándokút is az ember élete vége felé. Itt azonban elakad minden. Ez itt nem értékrend. Az egész világon csak nálunk van ennyire beteg Hajózási Szabályzat.)
 
Add a comment

Az igazi nagy hullámokról egy kedves kis videó, amikor már a kajaklapát is kirepülne a kezedből. Várjuk azon elvetemültek jelentkezését, akik már kolbászotak hasonló vizeken.

{youtube}t-HaTWIznGE{/youtube}

Add a comment

Alkategóriák

Reggel felébredsz, a hajnali napfény nemsokára feléleszti a kabócákat. Most megelőzted őket ismét... Körülnézel. Matracod mellett karnyújtásnyira a kajakod. Kiveszed az este előkészített halkonzervedet, közben nézed a kikötőben a jachtost, aki a reggeli szokásos NAVTEX-adás vétele után elindul útjára. Úgy néz ki, nincs odakinn semmi rázós számára.

Fél óra sem telt el, máris menetkészen állsz és tolod be a kajakodat az enyhe hullámzástól fodros vízre, miközben egy sirállyal hadakozol, aki a szemetes zsákodat túrta egész éjjel néhány kacsa és galamb segédkezésével. Most is el akarja rabolni, de nem adod neki. Már a hajódban vagy, iszol egy kortyot, megigazítod magad előtt a térképet, térdeddel befeszíted magad az ülésre, egy pillantást vetsz a gömbkompaszra hogy ép-e még és elindulsz következő célod felé. Semmi sem állíthat meg. Egy tengeri kajakos vagy.

,,Minél romlottabb az állam, annál több a szabályozás (Publius Cornelius Tacitus, római történetíró, (Kr. u. 55. vagy 56. – valószínűleg 117 és 120 között))

A túlzott szabályozás nem tesz semmit biztonságosabbá.
Új törvények, kormányrendeletek, szabályzatok épülnek a régi, az alapfogalmaiban is romba dönthető, emiatt már értelmetlen Hajózási Szabályzatra. Szakpolitikusok, kik még értenének is a szakkifejezésekhez, már 10-15 éve nincsenek, helyükre fiatal, ún. meetingeket, workshopokat tartó, befolyásolható, inkább jogi végzettségű gárda került, akik külsős cégekkel fordíttatnak olyan nyugati dolgozatokban megjelent szakszövegeket, melyek egyrészt hajózás tekintetében hézagosak, másrészt szakfordítást nézve is kifogásolhatók.
Kalózfutam.
Eredetileg nem akartunk ilyet.
Rákényszerítettek lettünk.
Ez egy normális immunválasz a társadalom romlottsága ellen:
  • -- Számíthatsz egy Pirate Run matricára,
  • -- egymásért kiálló közösségre.
  • -- Manapság, amikor már lassan a levegőért is fizetned kell, csak vízre dobod a kajakod és jöhetsz.
  • -- Hiába vagy a leggyorsabb, itt nem leszel első helyezett, legfeljebb egyedül fogsz evezni, ami máshol is megtörténhet...
  • -- Pólóra és hasonló sznobériára ne számíts, ez nem divatklub, hanem egy alulról szerveződő közösség, aminek szabályait nem felülről írják.
Nagyon rövid bevezetés azoknak, akik még nem voltak tengeri kajaktúrán...
Ha valaki tengeren evez, esetleg túrázik, vándorol, sokféle valószínűtlennek tűnő állapotban lehet része. Ezen állapotok meghatározzák a felszereltség és fizikai, szellemi felkészülés mértékét -- de persze a dolgok nem ennyire bonyolultak, csak ha azzá tesszük. Alábbiakban néhány még 2005-2008 között íródott cikket olvashatsz, melyeket saját barátaimnak írtam első túrájuk előtt amolyan lágy agymosásként. (A szuperbizarr káromkodásokat kiszűrtem belőlük)
Olyan felszerelésekről, eljárásokról, technikákról lesz szó, amely ugyan megkülönbözteti a tengeri kajakost a belvízitől, de nem teszi egyértelműen istenszerűvé. Ez annyit jelent, hogy hiába van rajtad minden technológia, ha idióta vagy, mindenképpen elpusztulsz.
Mentőmellények, vészhelyzeti jeladók, radarreflektorok, hogyan néz ki egy helikopteres mentés, milyen egy SAR (Search And Rescue) Mentőhajó --- nos, ilyenekről olvashatsz itt.
Amit máshol szabad, nálunk nem. A Hajózási Szabályzat tiltott szakasza sportcélú vízijárművek részére: ez a jégzajlásban történő kajakozás.
Olyan kajakokkal, melyeket az eszkimók találtak fel a sarki jeges vízben történő vadászatra és halászatra, az nálunk extrém sport, ráadásul azon extrém sport, amely ,,életveszélyes'', egyben tiltott is. 2012-ben hatóságilag megtiltották nekem, hogy ezt népszerűsítsem, így légy szíves, számodra ez ne legyen népszerű!
Alábbiakban teljes szigorral leírom, mikre számíthat aki kimegy, milyen gyakorlati veszélyekkel jár valójában. Ami pedig a legfontosabb: ha először mész, mindig legyen valaki, aki már tapasztalattal rendelkezik! Ha nincs ilyen, ne szállj vízre!
Homéroszi földrajz, Atlantis, váltószámok, a világtörténelem legsúlyosabb tengeri katasztrófája --- meg még ami érdekes és olvasmányos lehet. Idegesítő írások itt nincsenek, kávézhatsz is közben.
A válogatás a következő szűrés alapján készült:
  1. Az írás saját szellemi épülésünkhöz szükséges?
  2. Tudásunk valamely kevésbé meddő szegletét fejleszti?
  3. Hasznára van egyáltalán valakinek a gyűjtemény?
  4. Az írások esetleg építő jellegűek?
  5. Legalább szórakoztat...?
Tengeri- és vadvízi hajók esetében a nagyszámú eladás nem elhanyagolható, mert a csúcskategóriás hajókat valamiből elő is kell állítani. Néha kijön a piacon egy olcsóbb árkategóriájú, de árához képest borzasztóan jó menettulajdonságú hajó. Ezt úgy adják el, hogy a felszereltségét igénytelenné építik. (Ezt kis ráfordítással profivá varázsolhatunk házilag is.) Ha szerencséd van, ráismersz ezekre a kajakokra segítség nélkül is, ha nincs, kénytelen vagy a forgalmazóra, vagy kajakos társaid befolyásolására hagyatkozni (nem tudom, melyik a rosszabb). Amúgy manapság már a hazai gyártók is igen jó, nemzetközi színvonalú hajókat építenek.
A bonyodalom ott kezdődik, amikor egy igénytelen menettulajdonságú és anyagú hajótestet profi módon felszerelve adnak el csillogó-villogó deckkel. A többség a decket nézi és nem a héjat, annak anyagát, a látszatra ad és nem arra, hogy mi van a vízvonal alatt. Kijelenthetjük, hogy a többség bizony hülye (amivel lelke mélyén mindenki tisztában van), de néhány szépirodalmi írással teszünk itt az ellen, hogy ez az állapot ne legyen tartós.
Nem elég megnézni egy eladásokra optimalizált kajak-katalógust, majd sík vízen kipróbálni. Szükséges az is, hogy teljes terheléssel (csomagokkal) hullámos vízen is haladjunk vele, méghozzá legalább egy egyhetes tengeri kajaktúra alkalmával. Ilyenre eddig az országban nagyon kevés cég specializálódott. Természetesen azt is hozzá kell tennünk, hogy egy ilyen átfogóbb tesztjellegű út csak a különleges túrakajakok esetén javasolt, melyeknél valóban fontosnak tartjuk a követelményeink meglétét. Tudnunk kell, mit akarunk tudni...
A tesztnapokat tudomásom szerint Nagy Endre (Endru) találta ki, elég sok tesztnapjára elmentem. Amikor látszott hogy ez üzletileg bejön neki, ráállt erre a Mountex, majd Bakó is összehívta a Balatonon a hazai gyártókat. Ma már mindenki saját honlapján hirdeti a tesztnapjait.
Egyszerre az összes gyártó, forgalmazó soha sem jelent meg egy helyen. Félnek a megmérettetéstől, vagy valami anyagi indíttatású elemi utálat burjánzik? Sosem jövök rá.
Ebben a kategóriában olyan egyéni sportteljesítményekről lesz szó, melyek szégyenletes módon nem szerepelnek sűrűn a magyarországi ,,médiában'', ahol inkább ún. celebek és egyéb ,,gender nonkomform'' véglények uralják az agymosás műsorszóró fellegvárait.
Röviden elsőre ennyit, ami talán elég is...
2016 --- amikor előre senki sem tudja, mit fogok tenni és merre megyek.

2016 június 11-én a budapesti Margitszigetről elindultam egy telitömött, saját tervezésű és építésű kajakkal lefelé a Dunán. Csak nagyon kevesen tudták, hogy nem csupán a Gemencig megyek.
Mindent azonban még ma sem tud senki. Oka ennek olyan személyek magyarországi léte, akik az indulásomig gátoltak a munkáimban. Rengetegen voltak, csupán a rosszindulat dolgozott bennük a személyiségzavaraikkal együtt.
Utam dinamikusan alakul és egyáltalán nem én döntöm el a nyomvonalam mibenlétét, hanem a sors, melyet az indulásom alapozott meg.

A jelenlegi térképen látható nyomvonalakat, útpontokat utólag frissítem. Amint egy nagyobb szakasz elérte teljességét, azonnal jelezni fogom.