www.tengerikajak.info --- a honlappal kapcsolatos információk

Amivel jelenleg legaktívabban foglalkozon

Evezőlapátokat, kajaklapátokat készítek. Teszem mindezt 2007 óta saját szerszámokkal, saját tervezésű formákkal. Ha valakinek bármilyen egyéni többletigénye van például egy grönlandi kajaklapátnál, azt meg tudom valósítani. Fonákerezetes winglapátnál és vadvízi szlalomlapátnál szintén. Csak pontosan ismerned kell az igényeidet...

Rövid leírás

Egy olyan kajaklapátot akartam alkotni, amely egyszerre ajánlható kezdő és haladó tengeri kajakosoknak. Kezdőknek azért, mert igen könnyű evezni vele, haladóknak pedig azért, mert egyrészt tudják másodlagos lapátnak használni, másrészt meg vízre tudnak szállni vele 8-as szélben is.

Rövid részletek

Hossz:
tetszőleges
Szélesség:
8-10 cm
Kontúr:
ezt Te határozhatod meg
Anyag:
Karbon-Dynema, Lloyd's által hajóminősített epoxi

Kapcsolat

Add a comment
Január elején a tengerikajak.info megszűnt létezni. Forbidden alá került a tárhely, ami nem azt jelenti, hogy valami nem volt befizetve, hanem azt, hogy a fenntartó/üzemeltettő lényével a tárhelyszolgáltatónak tele van a töke.
Egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudtam ezzel foglalkozni (vadul tanultam valamit), és az igazság az, hogy nem is érdekelt, annyira fontos volt számomra az a bizonyos egyéb elfoglaltság.
A legszörnyűbb, hogy most sem érdekel, fut-e az oldal vagy sem. Lassan 5 éves a domain, illő lenne leírni miken ment keresztül, hányféle emberi jellemvonást kellett megismernem ennek köszönhetően. Olyanokat is, amelyeket nem kellett volna. De ennek leírása sem érdekel.
A weboldal visszaállítását annak az embernek köszönhetitek, akivel 2009 elején a MOM Parkban egy konnektornál ülve beindítottuk a domaint és a tárhelyet. Neve Pethő Attila, aki rengeteg dologban segítette nemcsak a tengerikajak.info működését, hanem egy kajakos egyesületi honlap beindítását és egy fogászati weboldal működését, a többi dologról nem beszélve. Sajnos az idő folyamán olyan hatások is értek (pl. az építőipar megbízhatatlanná válása és az ipari alpintechnika elértéktelenedése), melyek felőrölték az idegeket. Ilyenkor lángszóró módszerrel osztom a bántalmakat, melyek olyanokon is lecsapódnak, akik nem érdemlik meg (vö. kiöntöm a lavóral a gyereket is). Én hibám. Sajnálom, ha a barátságunk olyan dolgok miatt szakadna meg, ami valószínűleg egy pszichológus által kinevelhető lenne belőlem. Vagy néhány elektrosokk-kezeléssel, vagy 2 év fegyházzal.
Akinek eddig jelentett valamit ez a hírportál, továbbra is élvezheti jelenlétét, talán írni is fogok rá mint eddig, de hogy valójában ki a célközönsége, azt nem tudom már. Külön köszönet a vidraportal.hu-nak, amiért az egyetlen építő jellegű sugallatrot meghozta.. Máshonnan ilyen nem jött.
Add a comment

gorog tengerikajak tura szporadok

{xtypo_dropcap}A{/xtypo_dropcap} tengerikajakos közösség él és virul, egyre nagyobbá válik és egyre több helyre jut el. A tapasztalatok megosztása kisebb-nagyobb csoportokon belül zajlik, amelyek néha át is adnak egymásnak tippeket, ha idejük és lehetőségeik engedi.

Ez a portál azért jött létre, hogy elsősorban építő jelleggel lépjen fel, a tengeri kajakosok között olyan kommunikáció és adatcsere jöjjön létre, amely mindenki számára hasznos, lehetőleg gyalázkodások nélkül. Előbb-utóbb a környező tengerek szakaszai ugyanolyan szinten fognak említésre kerülni, mint mondjuk a Szentendrei Dunaágban az 5-ös folyamkilóméter vagy a Lupa. Nem lesz rivalizálás és gyalázkodás arra nézve, hogy ki mit és mikor ,,fedezett'' fel, nem lesz idegőrlő technikai sznobizmus (ezt a fogalmat később alaposabban kifejtem), mindenki örül majd, ha találkozik a nyílt vízen egy másik kajakos társasággal.

A tengerikajak.info NEM FELTÉTLENÜL akar más hasonló oldalak tartalmának tükrözésével foglalkozni, senkit és semmit nem akar perverz módon reklámozni, hogy az ide látogatót kirázza a hideg.Az itt található cikkek saját kútfőből származnak, amelyek nem könyvek, újságcikkek szkennelésével lettek létrehozva, hanem az ihlet szárnyalló sugallataival, amely az ember életét néha igen költőivé varázsolja.

A cél egyelőre kajakos hajószerkezettani- és egyéb csatlakozó témák írása, a hajók elméletének kivesézése, túrabeszámolók, felhasználói videó- és fényképgalériák közzététele. Az új hírek, cikkek egy ideig a főoldalon lesznek elérhetők közvetlenül, de az idő múlásával beépülnek a menüpontok közé, a főoldalról pedig lekerülnek, helyet adva az újabb írásoknak.

A portálon található összes tartalom a tengerikajak.info tulajdona, annak részben vagy egészében való másolása, felhasználása nyomtatott vagy elektronikus úton kizárólag a tengerikajak.info hozzájárulásával történhet.

Mindenkinek kellemes midenfélét kíván az alábbi két alapító:
Bihari Zsolt
Pethő Attila

2008 őszén

Nagyon durva a rendszer:

{youtube}HSG10cuL8YY{/youtube} Add a comment

Webmasterek néha szénné röhögik magukat, amikor az internetes keresőrendszerek honlapjukra vonatkozó keresési találatait szemlélik. Természetesen ilyenkor az is kiderül, hogy a tartalom mennyire ,,mocskos''.

Röptében elsuhantam a néhány száz szókombináció felett, és azt tapasztaltam, hogy a tengeri kajakozással kapcsolatos tengerikajak.info oldal 99%-ban valóban tengeri kajakozással foglalkozik. Már aggódtam, hogy esetleg mégsem...

Néhány ízléses példa azonban a szokványostól elütő mibenléte miatt említést érdemel.

Add a comment