Tengeri kajaktúrák szervezése, egyéb események

A mai Magyarországon egyes túraszervező cégek oly módon rivalizálnak egymással, hogy feljelentéseket tesznek mindenféle idegenforgalmi- és egyéb törvényeket villantgatva egymás ellen. Teszik mindezt úgy, hogy egy teljesen semleges weboldal (tengerikajak.info) webes tartalmát használják az ügyirat mellékleteként. Gratulálunk.
Kis országban élünk, így ezen nevezetes események résztvevőit és elindítóit nem nehéz kitalálni, különösen akkor, ha ismerjük az anyagi indíttatású kontraszelekció fogalmát. A dolog érdekessége, hogy az ominózus eset idejében valami elmebeteg betámadta ezt a honlapot. Remélem kielégítő volt számára, hogy egy ideig nem kapcsoltuk vissza, kívánom neki, hogy egész életében csak ilyenekre élvezzen mondjuk a Fővárosi Állatkert növényházában a kaktuszok között egy hosszában repedező mankóra támaszkodva.
Szóval mindent félretéve álljon itt alant néhány túra az archívumból, esetleg néhány új, amit vegyél nyugodtan egy költeménynek, nem pedig egy "hivatalosan megszervezett és kiírt" ipari túráztatásnak..
Amúgy a legtöbb baráti társaság (és cég) egy zárt hálózaton belül hirdeti a jelenleg idegenforgalmi beszabályozások miatt illegálissá minősített csoportos vízitúráit. Senkinek sincs felesleges 20 millió forintja, hogy utazási irodát alapítson. A zárt hálózat a mai tömegkommunikációs technológiákat ismerve az ún. SMS nevet viseli. Az "győz", akinek több potenciálisan meggyőzhető és befolyásolható ismerőse van.
Legjobbakat Neked és fel a fejjel: legjobb, ha megszervezed a túrádat teljesen egyedül önmagadnak...

{youtube}C5LPlgYLmvM{/youtube}

Add a comment


Blog / Tengeri kajakozás / Mallorca körbeevezése 2009.

imgp7604mke.jpg

Sok pillanat van az ember életében, amikor a körülmények úgy torlódnak össze, hogy régi álmok megvalósítására nyílik lehetőség: Ilyenkor két dolgot tehet az ember. vagy megcsinálja, végigviszi terveit, vagy nem. (Nos, Yoda is megmondta annak idején a nagyon távoli galaxisban, hogy ,,Tedd, vagy ne tedd!'' --- Ezzel kevesen élnek...)
Az is lehet, hogy az álmok megvalósítására a különleges körülmények kedvező állását sokunk észre sem veszi. (Azt hiszem ez lehet utólag a legrosszabb...)

Éles László körbeevezte Mallorcát, olyan természet által formált helyeken evezett, ahová az ipari turizmus nem viszi el az embereket.

Az alábbiakban nézzünk néhány fényképet abból a néhány ezerből, ami az út során készült, majd látogassunk el a forrásra, ahol ennél sokkal többet olvashatunk és nézegethetünk, mint ami itt megjelenhet.


Ha hasonló elképzeléseid vannak az élet adta lehetőségekről, ez egy újabb bizonyíték arra nézve, hogy bátran belevághatsz...

Forrás: http://eles.hu

A távok különböző hosszúságúak voltak. Hogy mennyit eveztem 1 nap, az több dologtól is függött. A kiszállási lehetőségtől, a táj érdekességétől, attól hogy aznap mennyi időt szántam az evezésre, a kedvemtől, az erőlétemtől, stb. A legrövidebb szakasz 11,1 km volt. Ez nem valami sok, de épp ennyi evezés esett jól aznap. A leghosszabb pedig 61,7 km. Itt szívem szerint eveztem volna még tovább, de sajnos besötétedett.

Mallorca nagyon szép a tenger felől is. A víz nagyon tiszta mindenhol. Van egy jellegzetes kék színe, ami kicsit elvarázsolja a kajakost a vízen.


Add a comment

dugi-otok kajaktura

Endru túrakiírása!
A Dugi Otok a Kornati Nemzeti Park és a Sibeniki öböl mellett a legsűrűbb szigetvilág az Adrián. Mintha szétlőtték volna söréttel a térképet, annyi a sziget. Ez az ideális felállás minden tengeri kajakos számára.
A ,,Hosszú Sziget'' és különösen a mellette álló pici szigetek érdekes módon nem túl látogatottak turisztikailag. Az Ugljan szigettől Silbáig tartó szigetdzsungel nem kényeztet minket autóutakkal, talán ezért hanyagolják a tömegtúristák.

Add a comment

Sporadok tengerkajak tura
Stratégiai-, technológiai- és egyéb megmagyarázhatatlan okok miatt a május elejére tervezett, de egyelőre dinamikusan változtatható időpontú görög tengerikajak túra szpórádokra irányuló megmozdulása egy teljes hónapot csúszik. Aki nagyon ráér, eljöhet erre a június első két hetére áttolt túrára, majd ahelyett hogy hazamenne, csatlakozhat rögtön huszadikától a Korfuról vagy Ithakáról szóló túrához.

Add a comment

Vis tengerikajak tura
Endru túrakiírása!
VIS sziget, tengeri kajaktúra a kontinenstől igen távol...
A sziget méltán legnépszerűbb túránk, különlegessége a nagyon hányattatott múltja miatt van.
Pár érdekesség:
1989-ig nem lehetett partra szállni, mert katonai terület volt. Már az ókorban is stratégai jelentősségű volt, aki birtokolta, az ellenőrizhette az adriai kereskedelmet.

Add a comment