Tengeri kajakos tesztnapok

Nem elég megnézni egy eladásokra optimalizált kajak-katalógust, majd sík vízen kipróbálni. Szükséges az is, hogy teljes terheléssel (csomagokkal) hullámos vízen is haladjunk vele, méghozzá legalább egy egyhetes tengeri kajaktúra alkalmával. Ilyenre eddig az országban nagyon kevés cég specializálódott. Természetesen azt is hozzá kell tennünk, hogy egy ilyen átfogóbb tesztjellegű út csak a különleges túrakajakok esetén javasolt, melyeknél valóban fontosnak tartjuk a követelményeink meglétét. Tudnunk kell, mit akarunk tudni...
A tesztnapokat tudomásom szerint Nagy Endre (Endru) találta ki, elég sok tesztnapjára elmentem. Amikor látszott hogy ez üzletileg bejön neki, ráállt erre a Mountex, majd Bakó is összehívta a Balatonon a hazai gyártókat. Ma már mindenki saját honlapján hirdeti a tesztnapjait.
Egyszerre az összes gyártó, forgalmazó soha sem jelent meg egy helyen. Félnek a megmérettetéstől, vagy valami anyagi indíttatású elemi utálat burjánzik? Sosem jövök rá.

Mai rohanó világunkban újfajta szemellenző alakult ki. Mint a lovaknál. Ráadásul mindenki csak arról vesz tudomást, ami közvetlen (érdek)környezetében, egy bizonyos epszilon sugarú körön belül zajlik, ott is csak azokról, melyekre a rálátás csak bizonyos szögben lehetséges, ahogy a fent említett célspecifikus lószerszám engedi. Nem baj.

Nos, eme kendőzetlen bevezetés után hazatérve kibontottam azt a nemlétező borítékot, melybe leírtam, kik nem jelennek meg a május végi kajaktesztnapon. Nem akarok szuperbizarr elmét sugározni eleve sötét önmagamból, így leírom azt is, hogy éppen ugyanekkor került megrendezésre Győrben egy kajakos verseny, ami valóban nagyobb esemény volt, mint a balatonlellei. Természetesen május közepe után igen nehéz olyan időpontot választani egy kajaktesztnapnak, amikor éppen nincs verseny valahol. Így legalább a víz meleg volt odakinn, az idő szintén, a szél kellemes, a hullámok pajkosan jámborak --- mi kell még?

Alábbiakban csupán néhány szemléltető ábrát rajzolunk ide, mindenféle szöveg nélkül. Akik ott voltak: MagyaryZsolt, kajakshop.hu, kajakoktatas.hu. Érdekes módon a tervezett félmaratoni rendezvényt szinte senki sem hirdette meg, akik a legjobban ígérték, azok duplán nem.

Have a nice day...

 

balatoni kajaktesztnap 2011

Add a comment

Megvonási tünetek: remegő kezekkel várod egy nyílt kajaktesztnap eljövetelét...


Sokféleképpen nézhetsz meg valamit, miután elindultál tavasszal kolbászolni a nyílt napra kitett tengeri kajakok közé. Nézzük a szélsőséges lehetőségeket, mint pszichotikus félresikláson alapuló defektes eseteket!
  • Egyik az, amikor nem is vagy jelen, hanem lelkileg valami kretén dolgon jár a fejed, esetleg tavaszi ösztöneid működnek csupán.
  • Másik az, amikor a kajakokon jár ugyan a fejed és nézed is azokat, de nem tudod, mit kell nézned rajta, így inkább csak látod őket.
  • Harmadik vadabb. Nézed a hajókat és azt hiszed, jó dolgokat figyelsz meg rajta. Meggyőződésed az, hogy mást nem is kell nézni, és ehhez még ragaszkodsz is.
  • Negyedik menet olyan is lehet, hogy részben jó dolgokat nézel a hajón, de nézel olyat is, amit nem kéne, mégis mereven állítod, hogy minden dolog számít, amit te mondasz vagy vélsz a hajóról
  • Ötödik a teljes technikai sznobizmus, amikor csak hülyeségeket nézel és meg is vagy győződve arról, hogy igazad van, és ha valaki ellenszegül, azt hátba vágod a lapáttal.
  • Előfordulhat, hogy hülyeségeket nézel, de valójában nem érdekel hogy ki mit mond, mész a fejed után némán.
Szóval sok minden előfordulhat ezeken kívül is, de félretéve az aberrált bevezetést, aminek remélem semmi alapja sincs (mert ritka az, amikor egy tengeri kajakosról ennyi marhaságot állít valaki), álljon itt egy kis képgaléria, hogy miket érdemes végignézni egy tengeri kajakon, ha azt kényelmesnek találtad, és céljaidnak arra a bizonyos útra megfelel. Add a comment