Hajóépítés, lapátkészítés

Eredetileg itt kajaképítéssel és kajaklapátok gyártásával, javításával kapcsolatos írásokat akartam gyűjteni. Azonban van néhány érdekesség vagy esemény, ami szintén ide sorolható, így azok is itt vannak. Végül gondoltam egyet és anarchista-egoista diktatúrával a velem kapcsolatos hajó- és lapátkészítéseket is feltöltöttem ide. Így egy romantikus turmix állt elő, ami kibillenti az eseménytelen vasárnap délutánt is.

Tegyük fel, hogy kitalálsz valami teljesen új rendszerű szkeget, kormánylapátot, vagy valami olyasmit, ami olcsóbban gyártható, mint ahogy elsőre elképzelhető, és mégis ugyanazt a minőséget és hatásfokot nyújtja, mint a rivális termék. Mondjuk terveztél és elkészítettél egy tengeri kajakot, ami egyben hőlégballon is!

Elkezded gyártani hőlégballonná alakítható teljesen tengeri kajakodat, majd az első néhány eladás után megjelenik az egyik sügér vevőd gyártóként, és ugyanazt árulja mint amit te, csak jóval olcsóbban, és sokkal gagyibb kivitelben.


--- Mit teszel?

2002. január 1-jén hatályba lépett a formatervezési minták oltalmáról szóló 2001. évi XLVIII. törvény. A törvény hatálybalépését követően tett ipari minta bejelentések formatervezésiminta-oltalom engedélyezésére irányulnak. Ezt az időpontot megelőzően benyújtott bejelentésekre továbbra is az ipari minta oltalmáról szóló 1978. évi 28. törvényerejű rendeletet kell alkalmazni, amely alapján ipari mintaoltalmat lehet szerezni.

Hajóépítők, vagy kajaklapát-barkácsolók nagy hasznát vehetik ennek...
Add a comment