Támadások vízitúrázók ellen, lopások

Tekintettel arra, hogy a mai magyarországi média a kisebb-nagyobb bűnesetek elkövetőinek etnikai hovatartozását elkendőzi --- hivatkozván a bűnözők emberi jogaira --- létrehozunk egy olyan cikksorozatot, amelyben nem kendőzünk el semmit.

Felhívás

Ha olyan esemény ért hazai- vagy határon túli vízitúráidon, amelynél egyértelműen lopás vagy kirablás, testi fenyítés történt, várjuk írásodat, melyet közzéteszünk. Ugyanígy várjuk mindazon ötleteket, melyek a védekezésre, a lopások elkerülésére csodálatos megoldásokat írnak le. ( info [KUKAC] tengerikajak [PONT] info )
Már a horvátok is? Fabotokkal vertek meg egy autót...
Bár az alábbi cikk nem teljesen tengeri kajakos túrába vág, símán előfordulhat velünk is. Védekezés: a tengerikajakos társaságban mindig legyen az esti bulikon egy olyan színjózan személy, aki beszél a pincérrel, rákérdezve arra, hogy ne hangos-e a társaság, nem zavarja-e a helyi lakosokat (---az éttermet biztos nem, hiszen fizetünk ugyebár).
Az eset mindenképpen elgondolkodtató. Csupán azért, mert odakint valakik jól érzik magukat és hangosan buliznak, már autórongálásos önbíráskodás jár? A jelek szerint igen, jelzős szerkezetekben ezt hívják balkánnak...
Lássuk az MTI által kipumpált cuccost alább!
Add a comment

Abban az esetben, ha Romániában éjszakai evezést, kajakozást tervezünk, érdemes tudni, hogy könnyen kalóznak nézhetnek minket. Az alábbi, MTI-től származó írás elmeséli, hogyan mennek az események azokon a helyeken, amerre a Duna folyik. Ha arrafelé tervezünk kajaktúrát, kisebb-nagyobb vízitúrát, nem árt tudnunk ezekről.
Add a comment

Szabadon engedtek egy kínai teherhajót a teljesen néger kalózok. --- Bámulatos hír, nézzük mire számíthatunk, ha egyes távoli szigetek környékére tervezünk tengeri kajaktúrát mondjuk Grönland helyett!

Huszonöt fős legénységével együtt szabadon engedtek egy kínai teherhajót vasárnap szomáliai kalózok 3,5 millió dollár váltságdíj ellenében --- jelentette a Hszinhua kínai hivatalos hírügynökség.

A Dél-afrikai Köztársaságból Indiába tartó vízi járművet október 18-án a Seychelle-szigetek partjaitól északkeletre kerítették hatalmukba a tengeri rablók. Csiang Jü kínai külügyi szóvivő közlése szerint a teherhajót immár az ázsiai ország haditengerészetének az egységei kísérik haza. Az elengedett hajó legénységének mindegyik tagja kínai.

neger kalozok hajoval

A szenet szállító teherhajót elrablása után a kalózok a közép-szomáliai Harardere és Hobyo közötti partvidékhez kényszerítették. Ez a térség a kalózok búvóhelye, ahol jelenleg is több elrabolt hajó vesztegel. Tengeri kajaktúrát szervezni a közép-szomáliai partvidékre tehát túlságosan izgalmas --- ne tegyük!

Az Európai Parlament 2008. október 23-i állásfoglalása a tengeri kalózkodásról érdekes olvasmány lehet még, miután elolvastuk a XXI. század kalózairól szóló cikket a Yacht Magazintól.

neger kalozok

Képek forrása: Origo

Add a comment