A globalista konzumidiotizmus és egyéb defektek

Mi a plázaidiotizmus? Ide tartoznak az ingatlanpanamák, melyek sporttelepeket, természetvédelmi területeket és nemes egyszerűséggel hajógyárakat tesznek hidegre annak érdekében, hogy hazánkra egyáltalán nem jellemző módon kaszinókat építhessenek, afféle Las Vegassá alakítva az országot! Ezek közé tartozik pl. Sukoró, de ennél sokkal jobban szembetűnőbb az, ami az Óbudai Hajógyári-szigettel történt, itt ugyanis egy nagy múltú hajógyár volt állandó megrendelésekkel.

Nem feledkezhetünk meg a világ egyéb országaiban zajló, pénzügyi oligarchia átkos viselkedésének jelenségeiről sem, melyeket egyetlen halmazban a ,,KONZUMIDIOTIZMUS'' néven tudunk népszerűsíteni. Ezekről is lesz szó.

Felhívás

2010. július 16-án, pénteken, a velencei tóparton figyelmeztető demonstrációt tartunk több civil szervezettel karöltve.

Célunk: a Velencei-tó kapuja néven futtatott pláza és luxushomokozó projekt helyett értelmes ötletek megvalósítása, illetve nyomásgyakorlás az önkormányzati döntéshozók irányában.

Kérjük jelezze mindenki, hogy kajakos társaival meg tud-e jelenni a helyszínen. akár több hajóval. Mi (www.angelikaegylet.hu) sárkányhajóval készülünk... (A hajónkat természetesen ki is lehet próbálni.)
A vízen megtámogatott rendezvény sokkal ütősebb --- Sukoró esetében már elértünk sikereket!


Tisztelettel:
Szigeth Gábor
Angelika Egyesület

Hír érkezett: 2010 július 11. 08:13:26
Újabb botrány a Velencei-tó partján --- MNO cikke teljes terjedelemben, kommentek nélkül

Itt az újabb velencei-tavi botrány a sukorói kaszinóváros terve után.

Egyes politikai erők és gazdasági érdekcsoportok műtengerparttal és plázával óhajtják felcserélni a Velencei-tó legszebb, parkosított szabad strandját --- hívta fel a figyelmet Szigeth Gábor, az Angelika Egyesület elnöke. Mint mondta, Velence baloldali kötődésű képviselői idő szűkében --- még az őszi önkormányzati választások előtt --- mindent elkövetnek egy bizonyos "Velencei-tó kapuja" beruházás megvalósulása érdekében, amivel százmilliókat húznak ki az adófizetők zsebéből. Szerinte a tervezett létesítmény a minőségi turizmus megteremtésének álcázott brutális beavatkozás a Velencei-tó egyedi arculatába, amely rövid távú gazdasági érdekek gátlástalan érvényesítése miatt történik, s ami hosszú távon a táj tönkretételét okozza.*

A város hétfői testületi ülésén mintegy 150 helyi polgár is megjelent tiltakozva a polgármester és a köréje csoportosuló baloldali képviselők tervei ellen. Füri Mihály képviselő, a jobboldali érzelmű ötfős, Szeretem Velencét frakció tagja lapunknak arról számolt be, hogy ez volt az elmúlt tíz év legnagyobb látogatottságú és leghosszabbra nyúló testületi ülése. Mint mondta, a megjelent polgárok, a civil szervezetek, illetve a jobboldali frakció egyaránt azt kérték, hogy a testület vegye le napirendjéről a több mint kétmilliárd forintos beruházás kivitelezőjének kijelölését, és bocsássa népszavazásra a kérdést.

A felvetést a várost négy év kivételével 1984 óta vezető Oláhné Surányi Ágnes szocialista polgármester és társai lesöpörték az asztalról. Este negyed tízkor pedig megszavazták a kivitelezőt, mégpedig az ellenzék nélkül, mivel utóbbiak kivonultak az ekkor már zártnak nyilvánított ülésről.

Szigeth Gábor beszámolója szerint a helyszínen három civil szervezet is képviseltette magát, mindegyik a képviselő által említett kéréseket fogalmazta meg. Véleményük szerint ugyanis a tervezett beruházás tájidegen, tönkreteszi a helyi kisvállalkozókat, s nem valószínű, hogy megfelel a Natura 2000 környezetvédelmi előírásoknak, amely védettséggel bír a Velencei-tó. A "Velencei-tó kapuja" névre keresztelt monstrum neve alapján akár vonzó is lehetne, a részletek tanulmányozása azonban kijózanító --- mutatott rá az érdekvédő, aki szerint a beruházás nem más, mint az elmúlt két évtized során ránk erőltetett, lassan csődöt mondó fogyasztói kultúra újabb tárgyi megjelenése. Felhívta a figyelmet arra is, hogy bár eddig még egy kapavágás sem történt a beruházás előkészítésére hivatkozva, különböző tanulmányokra már több mint 200 millió forintot fizetett ki az önkormányzat.

Füri Mihály mindehhez azt is hozzátette, hogy az önkormányzat az önerő megteremtése érdekében megközelítőleg egymilliárd forintot érő svájcifrank-alapú kötvénykibocsátást hajtott végre, s bár a Szeretem Velencét frakció felhívta a figyelmet az árfolyamkockázatra, az önkormányzat szinte azonnal forintra váltotta a befolyt 6 millió 430 ezer svájci frankot.

--- Figyelembe véve a mai árfolyamot, ezzel a művelettel mintegy 250 millió forintos kár érte az önkormányzatot --- mutatott rá a képviselő, aki szerint jól mutatja a művelet értelmetlenségét az is, hogy a városnak idén év elején 930 millió forintos készpénzállománya volt.

--- A Velence kapuja felépítése jó gazdasági körülmények között is meggondolandó volna, mivel eddig három hasonló is épült a tó partjára, és mindhárom kihasználatlan --- jelezte már tavaly lapunknak Sirák András, a helyi képviselő-testület jobboldali tagja. Hozzátette: normális gazdasági körülmények között is pazarlás egy ilyen beruházásra milliárdos állami pénzt és százmilliós nagyságrendű helyi kölcsönből előteremtett forrást nyújtani. Elmondta: a polgármester a baloldali többséggel szavaztatta meg a beruházást és az önrészhez szükséges bankhitelt, amit majd a településen élők gyermekei és unokái fognak nyögni.

A civil szervezetek arra készülnek, hogy az ügyben Fülöp Sándorhoz, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosához fordulnak állásfoglalásért, és nem tartják kizártnak, hogy a már elköltött több száz millió forint és a 250 milliós indokolatlan árfolyamveszteség miatt hűtlen kezelés vádjával feljelentést tesznek ismeretlen tettesek ellen.

Ezt akarják ránk erőltetni


Add a comment

MEGHÍVÓ

„Összefogás a Velencei-tó környezetbarát fejlesztéséért”


Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2010. július 16-án, pénteken, 17 órakor kezdődő rendezvényünkre, Velencére az Ezüst-parkolóba.


Tiltakozunk:


-az eltúlzott, pazarló, értelmetlen beruházások,

-a „turisztikai attrakciónak”, „munkahelyteremtésnek” álcázott tájrombolás,

-a zöld területek tönkretétele, a tó körbeépítése

ellen.
A Velencei-tó is a mi hazánk! Ne engedjük, hogy pillanatnyi érdekek martalékává váljon a part! Csak emberléptékű, környezetbarát fejlesztéseket tudunk elfogadni! Várunk mindenkit, helyben lakókat és tókedvelő kirándulókat az ország minden tájáról!Program:


Velencei-tó kapuja – kell-e válság idején luxushomokozó, plázakomplexum a füves szabad strand helyett?

Beszámolók, előadások vélemények a nagyberuházással kapcsolatban.

Előadók: Balsay István, a Velencei-tó Vértes Baráti Kör elnöke, Braun Péter, Csizmadia Attila, Dr. Sirák András, Szigeth Gábor - Angelika Egyesület, Varga Gábor - Gaja Környezetvédő Egyesület

Legyen közkincs! Megtekinthető a 2010. június 21.-i képviselő testületi ülés lakossági fórumáról készített összefoglaló, projektoros vetítés keretében. Összeállítás a plázakultúra hanyatlásáról! Közben: tengeri kajakosok bemutatója

„Nem adom fel…” Aláírásgyűjtés a Velencei-tó Kapuja beruházás ellen.

„Szónokok sarka” - magánvélemény alkotás lehetősége közügyekről.

Kíváncsiak vagyunk véleményére! Használja ötletdobozunkat!

Ha egyetért törekvéseinkkel, érdeklik az aktualitások, vagy segítene a tó védelmében, lehetősége van feliratkozni riadóláncunkra!

Kulturális és szórakoztató programok estig.

Ha megéhezik, megszomjazik, ajánljuk a helyi, családias, barátságos parti vendéglátóhelyeket!

A rendezvény időtartama alatt ingyenes sárkányhajózás a szörf lejárótól. Tekintse meg a tájat legszebb tavunk víztükréről!A helyiek felajánlottak az érkező síkvízi- és tengeri kajakosok részére nagyon olcsó szállást Velencén. Csak egy létszámot kérünk. A járművekkel meg lehet állni egy bizonyos helyen, ugyanott vízre lehet szállni. Szeretettel várunk minden evezőst, tengerit, tavit, folyamit!


Az autókkal ide lehet érkezni
Nagyobb térképre váltás (A vízreszállás helye ettől már nincs messze.)

Rendezők:

Sz-Épülő Velencéért Egyesület

www.szv.neobase.hu

Angelika Természetvédelmi és Kulturális Egyesület

www.angelikaegylet.hu

Add a comment
velencei plazaidiotizmus simonlaszlo
L. Simon László válaszlevele PDF-ben letölthető. Azt kaptuk amit ,,vártunk'' --- az Angelika Egyesület kitart eredeti álláspontja mellett.
Az Angelika Egyesület a Velencei-tó térségének országgyűlési képviselőjéhez fordult a kedélyeket borzoló, botrányos ,,Velencei-tó kapuja'' beruházás miatt.
Ismeretes: a 2010-es választásokon L. Simon László egyénileg szerzett mandátumot. A több egyesület erősödő szövetségeként fellépő civil tóvédő mozgalom arra számít, hogy a képviselő úr választási programjának megfelelően latba veti érdekérvényesítő képességét, és hazája iránt elkötelezett helyi lakosként és honatyaként fellép az esztelen és hiábavaló tájrombolás ellen. Képviselő úr támogatására feltétlenül számítunk, hiszen a vitatott beruházás gazdaságilag hátrányosan érinti Velence város lakosságát, ráadásul nem szolgálja sem a turizmus, sem a tájvédelem érdekeit, visszafordíthatatlan folyamatokat indít el és súlyos károkat okoz.
velenceitokapuja4
Emlékszünk még a Sukorónál történtekre...?
sukoro tomento1 015
Add a comment