A globalista konzumidiotizmus és egyéb defektek

Mi a plázaidiotizmus? Ide tartoznak az ingatlanpanamák, melyek sporttelepeket, természetvédelmi területeket és nemes egyszerűséggel hajógyárakat tesznek hidegre annak érdekében, hogy hazánkra egyáltalán nem jellemző módon kaszinókat építhessenek, afféle Las Vegassá alakítva az országot! Ezek közé tartozik pl. Sukoró, de ennél sokkal jobban szembetűnőbb az, ami az Óbudai Hajógyári-szigettel történt, itt ugyanis egy nagy múltú hajógyár volt állandó megrendelésekkel.

Nem feledkezhetünk meg a világ egyéb országaiban zajló, pénzügyi oligarchia átkos viselkedésének jelenségeiről sem, melyeket egyetlen halmazban a ,,KONZUMIDIOTIZMUS'' néven tudunk népszerűsíteni. Ezekről is lesz szó.

Alig pár hónapja Görögországnak ajánlották, hogy külső adósságának csökkentése érdekében adja el néhány szigetét.
Egy közös brit-spanyol ingatlanhirdetésben most azt lehet olvasni, hogy eladásra kínálják a Baleár-szigetek egyikét. Csakhogy hihetetlenül sok pénzt, 5 750 milliárd eurót kérnek a Menorca északkeleti partjától (melyet egy tengeri kajakos bajtársunk előszeretettel kerülgetett meg mostanában) mintegy 200 méterre fekvő Illa d'en Colom 58 hektárjáért.

A szigetet régen állattenyésztésre és földművelésre is használták, van két strandja is. A jelenlegi tulajdonosok azért bocsátották áruba a Menorca közvetlen szomszédságában fekvő szigetet, mert azt remélik, hogy jelentkezik valamilyen befektető, és kihúzza őket a válság okozta csávából. A vevők kötelesek lesznek teljesen felújítani a sziget összes épületét, és ha úgy gondolják, akkor bevezethetik az egyelőre hiányzó áramot is – amit csak napelemekkel állíthatnak elő. (Nekem nem hiányzik az áram, szeretném mindenemet napelemes töltéssel ellátni. Globalista plázaidiotizmusnak minősítek minden áramosításra törekvő bioszigetet... --- szerk.)
A spanyol Bonnin-Sanso irodával közösen azt a két előnyt is ki akarja majd használni, hogy a szigeten remek kikötőhelyek is vannak a vitorlásoknak. A lap szerint tehát könnyen előfordulhat, hogy megismétlődik a történelem, mert az úgynevezett spanyol örökösödési háború (1701-1713) során a britek egyszer már elfoglalták (1708) Menorcát, és a spanyol királyság csak 74 év múlva tudta visszaszerezni.
Add a comment

Fordult a kocka?

2010. november 4-től már nem kiemelt beruházás a fővárosi Hajógyári-szigetre tervezett, Álomsziget nevű projekt – közölte Budai Gyula, az új elszámoltatási kormánybiztos sajtótájékoztatóján. (Forrás: ingatlan.net)

Az idei ajvékolás tárgya

Az évek óta húzódó, 400 milliárd forint értékű és eddig kiemelt beruházásnak minősülő Álomsziget-projekttel a Hajógyári-sziget területének több mint egyötödét beépítenék, a kaszinóváros mellett szállodákat és konferencia központot is létesítenének. A kabinet szeptemberben helyezte hatályon kívül a Sukoróra tervezett, ún. King’s City nevű kaszinóprojektet kiemelt beruházássá nyilvánító 2009-es kormányrendeletet, ma pedig kimondták a végszót: a beruházás elveszítette kiemelt mivoltát --- írja őszinte sajnálkozással az Magyarországi Távirati Iroda (MTI).

Ezt tették volna a szándékosan elpusztított hajógyárból

köszönöm A látványtervet görgetve elgondolkodhatunk, hogy a kis velencei hangulatú zegzugos, mesterséges csatornák egyáltalán mire jók a hatáskeltésen kívül?

...természeteen izraeli-amerikai érdekeltségról beszélünk

A Bécsi utcai, nagy vihart kavaró Norman Foster-féle Zeppelinnek is csúfolt szivarház terv után, most az amerikai-izraeli Moshe Safdie irodája építené át teljesen Budapestet- pontosabban a Hajógyári szigetet. A projektet Álomszigetnek hívják.

Add a comment

Miközben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő több vezetője ellen is rendőrségi vizsgálat folyik a sukorói kaszinó-beruházás előkészítése miatt, a King City csoport közleményben jelentette be: továbbra sem tett le az építkezés elindításáról, és követeli, hogy állítsák vissza a beruházás kiemelt státuszát.

A King's City csoport magyarországi része, a KC Bidding Kft. közleményben jelentette be, hogy az állammal kötött koncessziós szerződésben foglalt rendelkezéseknek megfelelően 2010. december 21-én megnevezte a játékkaszinó helyszínéül szolgáló sukorói földterületeket, mint a kaszinóépítés végleges helyszínét, és egyúttal benyújtotta a szükséges okiratokat a Pénzügyminisztériumhoz.
Add a comment