A globalista konzumidiotizmus és egyéb defektek

Mi a plázaidiotizmus? Ide tartoznak az ingatlanpanamák, melyek sporttelepeket, természetvédelmi területeket és nemes egyszerűséggel hajógyárakat tesznek hidegre annak érdekében, hogy hazánkra egyáltalán nem jellemző módon kaszinókat építhessenek, afféle Las Vegassá alakítva az országot! Ezek közé tartozik pl. Sukoró, de ennél sokkal jobban szembetűnőbb az, ami az Óbudai Hajógyári-szigettel történt, itt ugyanis egy nagy múltú hajógyár volt állandó megrendelésekkel.

Nem feledkezhetünk meg a világ egyéb országaiban zajló, pénzügyi oligarchia átkos viselkedésének jelenségeiről sem, melyeket egyetlen halmazban a ,,KONZUMIDIOTIZMUS'' néven tudunk népszerűsíteni. Ezekről is lesz szó.

Sukoró: közokirat-hamisítás a vád

Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a székesfehérvári városi ügyészség a sukorói ingatlancserében érintett magánszemélyt; a Fejér Megyei Főügyészség pedig négy óvást nyújtott be az ügyben --- közölte a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.
Mint ahogyan előző írásainkban is szerepeltettük, az ízraeli befektetők által kibulizott velencei-tavi földterületen plázaidiotizmust indítottak el, ezzel kapcsolatosan most a magyarországi Távirati iroda cikkét közöljük. Igen, jól látjuk, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője a sajtótájékoztatókon nem mondja ki Joáv Blum nevét...

Add a comment

Nem volt annyira békés a majális Görögországban mint hazánkban.
Alábbiakban az is kiderül, hogy egyes országokban milyen elszántsággal ragaszkodnak emberek, állampolgárok saját földterületeikhez --- nem úgy, mint hazánkban...
Tudjuk, hogy pl. Alonissos szigetén a néhány évtizeddel ezelőtti földrengés utáni újjáépítéseknéll a befektető angol- és egyéb ,,telepesek'' gazdasági gyarmatként kezelték a szigetek jelentős idegenforgalmi központjait. Ilyesmi kisebb-nagyobb mértékben kiveri a biztosítékot --- de nem annyira.
Ha viszont eltűnik egy több évezredes múltra visszatekintő, alapvetően vízszeretetéről híres hajósnép néhány szigetéről a görög zászló, akkor az nem csupán biztosíték-kiverődés, hanem energiaközpont-robbanás.

gorogmaj3

idézet: ,,Habár a görög hőskor már durván kétezer éves távlatban van, az ország GDP-ének 15 százalékát adó turizmus pedig azóta is abból, valamint a gyönyörű tengerből táplálkozik, mégis kevesen gondolták, hogy mostanra ekkora córeszbe keverednek. A helyzet jelenlegi állása szerint év végéig 20 milliárd euróra van szükségük, ez a szám pedig tovább növekedhet, ha közben a megszorítások ellen tiltakozó lakosság felgyújtja a fél országot. Elképzelések mindenesetre vannak, miként lehetne gyorsan sok pénzt szerezni: például adják el Korfut és az Akropoliszt!''
--- Ezzel a groteszk felvetéssel indított a német Bild bulvárlap címlapján, ami nem is nélkülözött minden alapot. Az alapötlet ugyanis egy német képviselőtől, Josef Schlarmanntól származik, aki épületek és lakatlan szigetek eladására bíztatta a görög illetékeseket. Ez amúgy sem példa nélküli eset lenne: a görögök már korábban is adtak magánkézbe kisebb szigeteket, a legolcsóbbért például kétmillió dollárt (390 millió forintot) kértek, ami diszkont ár egy ukrán, vagy egy orosz milliárdosnak. A legdrágább eladósorban lévő görög sziget, az Athina Onassis tulajdonában lévő Skorpios amúgy 300 millió dollárért (58 milliárd forintért) kelleti magát, nem véletlen, hogy eddig csupán két érdeklődő volt: az egyik Bill Gates, a másik pedig Madonna.

Forrás: burzsuj.blog.hu

gorogmaj7

g3

Görögországban heves összecsapások törtek ki, amikor a csőd szélén álló állam lakossága megkísérelte kifejezni az elégedetlenségét. Az IMF és az Európai Unió által padlóra küldött helléneket nem igazán boldogította az a tény, hogy a két, a globalizáció faltörő kosaként közismert szervezet több hónapnyi huzavona után --- melynek során az is komolyan felmerült, hogy a görög eladják szigeteiket államadósságukért és némi segélyért cserébe --- hajlandó volt végre egy pénzügyi ,,mentőcsomagot'' küldeni a szebb időket megélt országnak.

(Folyamatosan frissítve, várunk minden információt arra nézve, mi akadályozhat egy idei kajaktúrát odakint... Pl. kompközlekedés, autópálya-lezárás stb.)

Add a comment

Hiába minden tiltakozás és a Velencei-tó mégis plázaparadicsom lesz döglött kócsagokkal?

Mint az eddigiekben is kiderült, Pest megyei gyümölcsöseiért cserébe kapta meg azt a területet Sukoró külterületén egy Joáv Blum fantázianévre hallgató izraeli-magyar üzletember, akinek turisztikai projektjét kiemeltté magasította a magyarországi kormány a helyiek és környezetvédők jogos tiltakozása ellenére.

Lássuk, mi történt mostanában!

A tiltakozások ellenére a kormány rendeletben nyilvánította --- a hatósági ügyintézés szempontjából --- kiemelt beruházássá a Sukoró község külterületén megvalósuló King's City nevű komplex turisztikai projektet. A kormány akkor szokott ,,rendeleteket'' kiadni, ha azt támadhatatlannak akarja kinyilváníttatni. Ha azt mondja hogy 2+2=5, azt 1984 óta el kell fogadnunk, különben jön az elektrosokk pl. egy átfogó apeh-ellenőrzés képében, hogy fingani se legyen energiánk.

A rendelet szerint a terület helyrajzi számot kapott, amely a nagyberuházás első lépsei közé tartozik.

A szóban forgó hetvenhektáros ingatlan Sukoró külterületén, az M7-es autópálya és a Velencei-tó közötti részen, az evezőspályához tartozó létesítményektől nyugatra helyezkedik el. A korábban állami tulajdonban lévő üres területhez Joáv Blum izraeli származású ingatlanpanama-szakember úgy jutott hozzá, hogy felajánlotta cserére a magyar államnak a Pest megyében található --- összesen 183 hektáros --- gyümölcsöseit. Azt az általa szorgosan kapált gyümlcsöst, amelyet úgy vásárolt meg korábban, hogy megfelelő helyekről időben kapott egy tippet: ,,Joáv, ha adsz egy borítékot, megmondom, hol fog haladni a 4-es autópálya nyomvonala...''

Abban az esetben, hogy ha legközelebb lesz egy ismételt tiltakozás a vízi sportok művelőinek aktív részvételével, a múltkori kb. 100 kajakos mellett többen is megjelenhetünk. Nem hinném, hogy a vízen is oszlatások lennének, mint a budapesti belvárosban.

A kajakos tiltakozás után (az egyes források szerint libákhoz és egyéb védett szárnyasokhoz is értő) Bajnai Gordon vizsgálatot kért a Pénzügyminisztériumtól. Ennek eredményeképpen már négy ügyészségi óvás született, így a földhivatali határozatot is vissza kellett vonni. Az engedélyeztetési eljárást mégsem állították le, Bajnai Istenként történő fellépése (hogy ő hősiesen kiáll a tó mellett), egyelőre csak az időt húzza.

Add a comment