A globalista konzumidiotizmus és egyéb defektek

Mi a plázaidiotizmus? Ide tartoznak az ingatlanpanamák, melyek sporttelepeket, természetvédelmi területeket és nemes egyszerűséggel hajógyárakat tesznek hidegre annak érdekében, hogy hazánkra egyáltalán nem jellemző módon kaszinókat építhessenek, afféle Las Vegassá alakítva az országot! Ezek közé tartozik pl. Sukoró, de ennél sokkal jobban szembetűnőbb az, ami az Óbudai Hajógyári-szigettel történt, itt ugyanis egy nagy múltú hajógyár volt állandó megrendelésekkel.

Nem feledkezhetünk meg a világ egyéb országaiban zajló, pénzügyi oligarchia átkos viselkedésének jelenségeiről sem, melyeket egyetlen halmazban a ,,KONZUMIDIOTIZMUS'' néven tudunk népszerűsíteni. Ezekről is lesz szó.

Március végén áll a nyilvánosság elé a részletekkel az az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport, amely 2011-re Kings City (Királyok városa) néven egy gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni legnagyobb örömünkre a Velencei-tó északi partján.
A kiszivárgott (vagy szándékosan kiszivárogtatott) hírek szerint a beruházás összértéke meghaladja a másfél milliárd eurót, a hetvenhektáros területen szállodák, éttermek épülnének, egy nagyon fontos élményfürdővel együtt, szintén létszükségletként feltupírozott golfpálya, Las Vegast idéző kaszinó, továbbá egy szórakoztató központ is helyet kapna csupán azért, hogy ez nekünk jó legyen.
Gondoljunk bele: egy ilyen komplexumhoz járna valami strand is, ahol tengeri kajakjainkat kiköthetjük, mint a vadnyugaton egy lovat, majd betérhetünk pókerezni egy jó nagyot, hogy a végén az élménycsúszdán visszaérkezhessünk a kajakjainkhoz.
Szemezgessünk a hírek között úgy, hogy többet szedünk össze, mint a Kossuth Rádió, vagy mint a stop.hu, vagy egyéb kormányközeli hírportál! Ha jobban körülnézünk például itt is, láthatjuk, hogy bizonyos portálok az érdekeltségekről mélyen hallgatnak, sem országnevek, sem politikusnevek nem szerepelnek sehol.
Add a comment

2010 első globalista plázaidiotizmussal kapcsolatos hideg zuhanya: műtengerpartot és plázát építenének a Velencei-tó legszebb, parkosított szabad strandja helyére --- mert ,,az fontos...''
velenceitokapuja1velenceitokapuja6
velenceitokapuja4velenceitokapuja5
A közelmúltban értesültünk róla, hogy a Velencei-tó legszebb, parkosított szabad strandját műtengerparttal, plázával óhajtják felcserélni egyes politikai erők és a hozzájuk kapcsolódó gazdasági érdekcsoportok. Időszűkében mindent elkövetnek egy bizonyos „Velencei-tó kapuja” beruházás megvalósulása érdekében, ezzel súlyos százmilliókat kihúzva a magyar adófizetők zsebéből a legsúlyosabb gazdasági válság idején – áll az Angelika Természetvédelmi és Kulturális Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében.

A tervezett létesítmény a minőségi turizmus megteremtésének álcázott brutális beavatkozás a Velencei-tó sajátos, egyedi arculatába. Rövid távon gazdasági érdekek gátlástalan érvényesítése, hosszú távon a táj tönkretétele. A tókörnyéki lakosokat senki sem kérdezte meg a beruházás szükségességéről! A Velencei-tó is a mi hazánk!

Kérünk minden tókörnyéki lakost, illetve Velencei-tó iránt nem közömbös magyar állampolgárt, jelenjen meg az alábbi helyszínen és időben! A helyi képviselőtestület tagjainak többsége ugyanis már akkor és ott, kihelyezett ülés keretében nyélbe ütné az „üzletet”! A jó érzésű velenceiek kérésének teszünk eleget! - írják az egyesület vezetői.

A sajtótájékoztató és tiltakozás időpontja: 2010. június 21., hétfő, 16.30-kor Velencén, az új Zöldliget Általános Iskola előtt, 2481 Velence, Kis utca 1.

Az Angelika Természetvédelmi és Kulturális Egyesület állásfoglalása a „Velencei-tó kapuja” beruházással kapcsolatban:

velenceitokapuja2velenceitokapuja3

Mély megdöbbenéssel fogadtuk a velencei partszakaszra tervezett gyanús beruházás hírét. A fejlődés fogalmát sajátosan értelmező politika ismét elképesztő méreteket öltő, tájidegen létesítmény terveivel borzolja a kedélyeket. A „Velencei-tó kapuja” névre keresztelt monstrum neve alapján akár vonzó is lehetne. A részletek tanulmányozása azonban kijózanító. A beruházás nem más, mint az elmúlt két évtized során ránk erőltetett, lassan csődöt mondó fogyasztói „kultúra” újabb tárgyi megjelenése. Elnézően legyinthetnénk, ha nem épp a Velencei-tó partján óhajtanák megvalósítani a döbbenetes projektet. Lássuk, miről akarnak dönteni fejünk fölött nagy formátumú politikusaink.
Add a comment

Az ésszerűtlen, eltúlzott beruházások margójára

Engedjenek/engedjetek meg egy kis kitérőt a természetrombolás témakörében. Társadalmi, kulturális szempontból a rendszerváltozást követő időszak nagyon tanulságos. Fogyasztási szokásaink gyökeres átrendeződését hozta, a technikai fejlődés életszínvonal emelkedést generált. Életminőségünk azonban semmit sem változott. Szebb a lakásunk, gyorsabb a kocsink, kazetta helyett DVD-t használunk, de egészségesebben élünk-e?

Megtehetjük-e, hogy környezetünket átrendezzük az üzletházak térhódítása érdekében? Könnyen belátható, hogy a helyi kis közösségek számára egy soha meg nem térülő, fejlődésnek álcázott, mesterségesen erőltetett jelenséggel állunk szemben.

A plázakultúra (avagy globalista plázaidiotizmus ---szerk.) bukása lassan bekövetkezik. Tőlünk nyugatabbra lecsengő félben van. Mi mindent átveszünk onnan, csak az a gond: mire teleépítjük Magyarországot plázákkal, addigra senkit sem fog érdekelni a fogyasztási őrület, gyerekeink, unokáink küszködhetnek az éktelenkedő, haszontalan monstrumokkal.

{tab Lássuk: |info} mik is az ún. plázák, miért van esetleg szükség rájuk?

Ezek az építmények általában kereskedelmi létesítmények. Céljuk: egy helyre koncentrálni az üzleteket, a szórakoztatás lehetőségeit. Nem foglalunk állást, hogy a plázakultúra áldás vagy átok, csak országunkra, környezetünkre gyakorolt hatásait vizsgáljuk. El tudjuk fogadni, ha nagyvárosokban, a megfelelő helyen bevásárló központok, piacok, mozik létesülnek. Az azonban kizárt, hogy a Velencei-tó partján Spar áruház, fűtött (!) sétány, üzlethelyiségeknek otthont adó, üveggel borított vasbeton komplexum épüljön. A beruházást támogatók ezt az őrületet attrakciónak nevezik, és meg vannak róla győződve, hogy megtérül, vagy csak ámítják vele a népet. Aki viszont ebben az országban élt az elmúlt húsz évben, nincsenek illúziói.


A beruházást (plázát, műtengerpartot) erőltető politikai, gazdasági csoport (pénzügyi oligarchia --- szerk.) retorikája megegyezik a Sukorón megszokottal, melynek ismerjük a végkifejletét. Ez tehát a ,,fejlődés''?! http://tv2.hu/tenyek/video/tiltakozas-tenyek-riport-4


Tegyük hozzá: füves, fás, ligetes, sok ezer ember pihenését, kikapcsolódását szolgáló 20 hektáros partszakaszt áldoznak föl! Műtengerpartot létesítenek a természetes, parkszerű állapotban lévő strand helyére? Köszönjük, ilyen ajándékot nem fogadhatunk el! Ez nem fejlesztés, hanem eszement tájrombolás.
Elég volt a tó körbeépítéséből! Itt jegyezzük meg: nem utasítunk el minden elképzelést!


Ezt akarják ránk erőltetni

velenceitokapuja1 velenceitokapuja6
velenceitokapuja5 velenceitokapuja4

Amit támogatnánk:

  • kikötők felújítása, modernizálása
  • a tavat csaknem körülölelő betonteknő megbontása ahol lehet, a biológiai egyensúly megteremtése érdekében, beton műtárgyak csak az alábbi helyeken indokoltak: kikötők, csónakdokkok, mólók, közösségi célú építmények (pl evezőspálya), vízügyi, árvízvédelmi célú építmények, zsilipek, áteresztők, vízgyűjtő terület szabályzók
  • ökoturizmus jellegű, emberléptékű beruházások
  • sportot, kikapcsolódást elősegítő, nem tájromboló létesítmények
Add a comment